![]() |
|
308 klima açıldıktan sonra gelen titreme sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
beetohven ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2018 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı beetohven
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2018 Saat 01:17 |
Merhaba arkadaşlar 308 2013 1.6 HDI aracımda başlıkta belirttiğim gibi bir problem başladı. Araç 61.000 km'de. Klima açıldıktan bir süre sonra, 2200-3000 devir arası, sol ön taraftan hafif bir titreme oluyor ve trim sesine benzer gürültülü ve rahatsız edici bir ses geliyor. Vites büyüdükçe şiddeti azalıyor. Problem klima kapansa bile motor kapatılıp soğuması beklenene kadar şiddetini kaybetmeden devam ediyor. Ancak klima hiç açılmazsa herhangi bir sıkıntı yok. Seyir halinde ve boşta iken video da çektim. Linklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Seyir halinde: https://youtu.be/BDj0wFILxGg Boşta: https://youtu.be/LxAFXy1oZo4Bu sıkıntı yeni yaptırdığım periyodik bakımın hemen sonrasında başladı. Ancak klima olayını tespit etmem 2 haftayı falan buldu. Bakımda yağ değişimi yapıldı ve yağ, mazot, hava ve polen filtreleri değişti. Aynı zamanda motor yıkama da yapıldı. Problemin motor yıkama ya da bakımla bir bağlantısı olabilir mi bilmiyorum. Belki tesadüf sonucu denk geldi. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Problemin kaynağı ne olabilir ? Klimacıya ya da farklı bir ustaya mı gitmem gerekli ? Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen beetohven - 08 Eylül 2018 Saat 01:20 |
|
![]() |
|
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çıkan ses klima ile %100 bağlantılı ise kaynağı muhtemelen gücünü alternatör kayışından alan klima kompresörü rulmanıdır ancak konumu solda değil radyatörün arkasında sağ fara doğrudur. Klima kapalı olsa bile kasnak döner klima açılınca iç kısımdaki elektromanyetik kavrama mekanizması sayesinde kompresör mili kasnağa kilitlenir ve dönmeye başlar. Boştaki çekiminizin sonuna doğru gelen sesler mili kasnağa kilitleyen selonoid valflerin açma kapama sesine benziyor ama klima kapalı iken videodaki gibi bir çekime başlayıp daha sonra klimayı açarak motor devrini artırabilirseniz daha net bir şeyler söylenilebilir. Düzenleyen HasGur - 08 Eylül 2018 Saat 02:53 |
|
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saçma ama benim başıma da benzer birşey gelmişti. Hava filtresinin borusunu yerine oturtmadan teslim ettiler arabayı. Bende farkında olmadan 5 6 bin km kullandım. Üst devirlerde ve rölanti de sürekli sol taraftan biraz daha göstergelerin arkasından titreme sesi trim benzeri ses geliyordu. Başka bir arkadaşı ziyaret sırasında bahsettim kaputu açtı baktı yerine oturtulmamış. Düzeltti ses gitti. Bende ki durum cidden saçma sizde de böyle birşey mi bilmiyorum ama bakım sonrası olan birşeyse eğer kaputu açıp elle gözle kontrol edin takılmamış vidası sıkılmamış yerler olabilir
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |