![]() |
|
lpg taktıktan sonra arıza ışığı yakma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
M.Ahmet059 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2018 Saat 21:27 |
|
merhaba arkadaşlar
bende 2000 model 1.4 75 beygir xr 206 var lpg taktıralı 1 ay oldu herşey çok güzel ama arada sırada yolda giderken arıza ışığı yanıyor ve ateşleme kesiliyor gibi oluyor bi kaç kere gaza basıp çekince düzeliyor ama bunu neden yapıyor ? bilgisayara bağladık oksijen sensörü arızası vermiş diyo ki orda yüksek karışımlı yakıt başka lpgli bir sürü araca bindim ben hiç böyle bişeyle karşılaşmadım
|
||
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
||
![]() |
||
DOSTEFE ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sa. Kardeş ben bosch marka iridyum buji taktım artık arıza ışığı yanmıyor. Denemekte fayda var.
|
||
![]() |
||
M.Ahmet059 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
şekli böyle mi ? bide sizin araçta lpg var mı ?
Düzenleyen M.Ahmet059 - 05 Haziran 2018 Saat 00:49 |
||
TechnoWalker
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
|
fikri olan var mı ?
|
||
TechnoWalker
||
![]() |
||
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
|
Kardeş bende de 206 var. Zavoli kit takılı. O sarı arıza lambası arada yanar söner hiç boşuna uğraşma. Lpg markasına hava sıcaklığına, hava / yakıt (LPG) oranına göre en ufak dengesizlikte o lamba yanar. Sende oksijen sensörü karışım fazla demiş çünkü emilen havaya göre motora giren LPG miktarı fazla. Lpg yi azaltsan bu defada karışım fakir diyecek gaz yemeyecek.özetle aracın lamba yakınca 3 bin devir üstüne çıkmama gibi bir şey söz konusu değil ise hiç kafana takma.
Düzenleyen RP393 - 06 Haziran 2018 Saat 07:40 |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
ben iki yıl lpg de bindim 206 aracıma hiç arıza ışığı yakmadı. kendim taktırdım iyi bir ayar ile sönecektir. Tabi gaz kelebeğini temizletmeni öneririm. birde bujileri değiştir. sonra iyi bir ayar yeterli olacaktır. Benim araçtaki kit atiker obd2 sistemi yaptırmıştım.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
|
işleme baktım şimdi çok karışık birşey değilmiş triger değişçem zaten yakın zamanda onu da yaptırırm zaten hiç temizlememişlerdir benim arabanın orasını burasını ben yapıyorum hep :)
öyle 3bini geçmeme gibi bi sıkıntı yok redline'a kadar canavar gibi dayanıyor :) maşallah |
||
TechnoWalker
||
![]() |
||
nbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
LPG li araçlarda arıza ışığı genelde fakir/zengin karışımdan kaynaklı olarak yanar. LPG'de yol ayarı olarak adlandırılan AFR ayarını yaptırmanız halinde arıza ışığına veda edebilirsiniz. 307 aracıma Ankara da 150 TL ye yaptırdım hem arıza ışığı yakmıyor hemde performansı benzlinle eş değer oldu
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |