![]() |
|
EL freni ve stop uyarı ışığı yanması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Murattemiz71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murattemiz71
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2018 Saat 15:39 |
merhaba arkadaşlar aracım 307 hdi 2004 model bir süresir seyir galindeyken el freni ikaz lambası ve stop ılığı yanıyor ne yapmalıyım
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam büyük ihtimal linteki ürün örnek amaçlı arızalıdır sizdeki. araç elfreni çekili zannettiği için stop ışıgı yakıyordur.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Murattemiz71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murattemiz71
![]() ![]() ![]() ![]() |
anladım tşk ben fren hidroliği diye düşünmüştüm buda mantıklı
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
rica ederim siz yinede baktırın fren hidrolik seviyesine :) ondanda olma ihtimali var tabi
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Bence fren hidroliği azalmış olabilir onu kontrol ettirin.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
fren hidroliği eksilmesi hemen hemen her araçta bu şekilde bir arıza gösterir
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Özellikle yokuş çıkarken oluyorsa fren hidroligi azalmıştır ondan yapar. Ama dikkat etmeniz gereken nokta şu:hidrolik durduk yere azalmaz bir yerde kaçak vardir. Arabanın altına eğilip tekerlerin arka tarafını (içte kalan kısmını) gözlemleyin. Eğer lastiğe doğru yağ akmış ise fren merkezlerinin birinde kaçak vardır .
Bir ihtimal daha var. sogutma suyunun seviyesini ölçen müşür varsa su eksilmisse yokus çıkarken yine uyarı verir. Su seviye müşürü her modelde olmuyor. Genelde dizellerde var diye biliyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murattemiz71
teşekkürler hidrolik ekledim sorun çözüldü
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Eksilme varsa bir yerde kaçak vardır. Yukarda yazdım ihmal etmeyin fren meselesi önemlidir. Arabanın altına eğilip tekerlerin iç kısmını kontrol edin yağ akmış mı diye
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murattemiz71
Aynen kaçak var sanırım hidrolik ekledim bir süre sonra tekrar yanmaya başladı. Lastiklere doğru değil de ortadan kaçak var sanırım aracın altında orta kısımdan kaçak var fren merkezi olabilir mi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |