![]() |
|
YENİYIM YARDIM EDERSENIZ SEVINIRIM |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206xdesing ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206xdesing
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2018 Saat 02:28 |
Öncelikle merhaba arkadaslar yaklasik 2 ay once kendime pejo 206 x desing 1.4 75 hp 2006 modelini 19 liraya aldım aracın kmsi 135 binde benzinli fakat araci aldigimdan beri sanayiden cikamiyorum 😁😁😁 vites kutusunu degis suyunu yap buyunu yap derken 2 bine yakin para harcadim aracin suanki sikintilari 50 kurus kadar yakit yakmasi hararet sorunu sürekli olmasada motorun isinmasi alakasi varmi bilmiyorum ama aracin bakimida geldi belirtiyim benim asil sorum arkadaslar arabayi alirken ben baya bi acele ettim ve bu islerden hic anlamam arabayi alirken sadece bi experte sokup motoruna baktirdim sonuclar güzel cikti yasina gore motorun durumu iyiymis herneyse araba 135 binde 2006 model olmasina ragmen felaket yipranmiş ozellikle direksiyonu kilif takili o kadar kotu hor kullanilmis gibi dusunmek istiyorum arabanin kilometresiyle oynanmismidir merak ediyorum ???
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlı olsun. 2006 model 206yi 19bin e aldiysaniz bence onda bir sıkıntı vardır ki varmış da. Suan 24 25 den aşağı temiz 206 yok piyasada. Aracı galeriden mi aldiniz. Km sorgulama kaza sorgulama yaptırdınız mi.
Bahsettiginiz gibiyse km ile oynanmış olabilir. Eğer binmeye niyetiniz varsa zaten uygun almissiniz biraz daha masraf yapip uzun yıllar binebilirsiniz hem kafanizda rahat olur. Ama km ile ciddi oynamalar tespit ederseniz dava acma hakkınız var. Aldığınız kişi galeriyse işiniz daha kolay |
|
![]() |
|
206xdesing ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206xdesing
![]() ![]() ![]() ![]() |
Abicim yardimci oldugun icin tesekkur ederim sana araci sahibinden aldim 4 yillik kredi borcuna girdim satmaya hic niyetim yok zaten 206 dan baska arabada almam hep hayalimdeki arabaydi sadece kaza sorgulama yaptirdim toplam 3 kaza ve 3300 tl hasar kaydi vardi km nasi sorgulayabilirim yardimci olurmusun bana ?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
O zaman bakımını falan yaptir güzelce bin. Km sorgulama olayını ptt aldı artik. 5 tlye sorgulama yapılıyor. Akilli telefonla uygulamayı indirip sorgulama yapabilirsiniz. Linki aşağıya atiyorum. Plaka yerine şase no ile arama yaparsanız daha sağlıklı olur.
https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.ulkem.hgs&hl=tr Düzenleyen talip206 - 04 Şubat 2018 Saat 21:40 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206xdesing
Yanımda ruhsat olmadigindan heycandan plaka ile sorgulattim aracin 2015 de km 100 binde 2017de 125 bin simdide 135 bin normalde fakat 2013 de plaka 2011 model bi forda kayitli 60 bin km yazıyo icim rahat edebilirmi artik bide arabanım son muane kagidinda ve 5664 den sorgulattigimda aracin trafige cikis tarihi 01.09.2005 yaziyo araba 2006 model olmasina ragmen
Düzenleyen 206xdesing - 05 Şubat 2018 Saat 01:08 |
|
![]() |
|
Km normal görünüyor sıkıntı yapmayın güle güle kullanin artık.
Model konusuna gelince, Eskiden sistem farklıydı 2005 in 6. ayindan sonra 2006 modeller çıkardı. Yani yıl 2015 olurdu ama araba 2006 model olurdu. Herşey normal yani. Sorunlara gelirsek şu anki benzin fiyatlarina göre 50 kuruş yakması normal diyebiliriz artık lpgli araçlar bile 30 kuruşun üzerinde yakıyor. Çare lpg taktirmak malesef. Hararet olayını açarsan daha net birşey söyleyebiliriz. Peugeot araçlar genelde yüksek ısida çalışıyor. Şehir içi trafikte 100 dereceyi geçebiliyor. Bunlar sorun değil normal. Ama stop uyarısı verip hararet dip yapıyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Düzenleyen talip206 - 05 Şubat 2018 Saat 01:31 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206xdesing
Güzel abicim kafamdaki butün soru işaretlerini götürdün nerdeyse yardımın için çooook teşekkür ederim iyiki hala sizin gibi karşilıksız iyilik yapmayı kendine yük görmeyen insanlar var tekrar teşekkür kendinize iyi bakın
|
|
![]() |
|
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
Ben de görüşlerimi belirteyim, 2006 1.4 x design otomatik kullanıyorum. aracın otomatik olmasına da bağlı olarak (AL4 şanzıman) şehir içi 9-10 litreleri görebiliyor ama şehir dışında 6 litrelere düşüyor. Yakıtın normal. Direksiyon simiti de genel olarak kronik bir problem ben 60000' de aldım, güneşte kalmaya bğalı olarak simit yıpranmış. Genel galerici algısı olan direksiyon simidi yıprandıysan 250000' i devirmiştir algısı olmasın.
Stop uyarısı ve hararet ile ilgili en kısa zamanda kontrol ettirin, muhtemelen çok büyük bir şey değildir ama. Edit: Bu arada ilk fırsatta bakımlarını yaptırmanızı öneririm. Özellikle triger. Düzenleyen luridline - 05 Şubat 2018 Saat 09:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206xdesing
Çok sagolun gorüsünüz ićin araci aldugimdan beri dolandirildim diye cok korkuyodum icim rahat artık
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
ilave olarak kendini garantiye almak için de herhangi bir servisten servis kayıtlarını kontrol edebilirsin (Ruhsat ile beraber)
ücret isterlermi bilmiyorum ama, hangi yıl hangi km de bakım ve tamire geldiği kayıtları servislerde görünür, 2015 de 100.000 km de muayeneye girmiş, daha önceki bir bakımda yüksek km çıkarsa oynanmıştır ama yazılana göre 2015 sonrası km yükselişi normal.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |