![]() |
|
206 sürücü kapısı merkezi kilit sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 11:34 |
Merhabalar,
Sürücü kapısı açıldığında merkezi kilit kilitleri açmıyor ve araç kapıları kilitli algılıyor. Bu sebeple de otomatik kilit devreye girdiğinde ya da kapılar içeriden kilitlendiğinde sadece sürücü kapısı açılıp kapılar kilitlenmek istenildiğinde kilitleme gerçekleşmiyor. Bunun için araçtan indiğimde önce kapıları açmak sonra kilit butonuna basmam gerekiyor. Bununla uğraşmamak için otomatik kilidi devre dışı bıraktım. Önceki sahibi araca alarm taktırmış. https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45940&title=206-flasorlerin-yanmasi-sorunu Fakat sorunla karşılatığım için cihazı sökünce bu problem ortaya çıktı. Normalde alarm kontrolörü kontak kapatıldığında kapıları açıyor, kontak açıldıktan 10 saniye sonra kapıları kilitliyordu. Ki bu durumdan dolayı anahtar kontakta dışarıda kaldığım da oldu. Söktüğüm için kafam rahat cihazı. Kapı için küçük bir kontrol devresi yardımı ile tavan aydınlatmasının kapılarla yanması durumunda otomatiği açacak bir devre yapabilirim. Ama sorunu sadece swiche müdahale ederek ya da değiştirerek çözebilme imkanım varsa o şekilde çözmek istiyorum. Swich kapı mekanizmasının tam olaraka neresinde kalıyor ya da kapı servolarına entegre mi konu ile daha önceden sorun yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilir mi Düzenleyen luridline - 26 Ocak 2018 Saat 13:54 |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim bildiğim swich dediğiniz parça 206 larda kilit içinde yer alıyor bazı araçlarda ayrı bir yerde olabiliyor fakat 206 da kilit içinde
|
|
![]() |
|
luridline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
Bi kabloları kontrol edeyim o zaman öncelikli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı luridline
Sorunu haftasonu çözdüm. Alarm takılırken merkezi kilit sistemine alarm kutusundan bilgi sol kapıdan merkezi kilit sistemine giden kablodan alınmış. Konumu değiştirilmiş olabilir, sigorta kutusu bölümünde kapıdan kilit sistemine giden kablolardan turuncu kablo kesilerek alınmış, soketleri daha sonra alarm kullanımına karşın tamamen sökmedim, merkezi kilit sistemine giden soket üzerinden turuncu kabloyu yeniden bağladım, sorun çözüldü. Alarm kutusunun bozulma sebebi de sıvı teması olduğunu anladım, sol kağpı üzerinden yağmur suyu giriyor, özellikle yoğun yağışta, bu sabah paspas baya ıslanmış, o sorunu da çözeceğim ilk fırsatta. İlginize teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |