Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 flaşörlerin yanması sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 flaşörlerin yanması sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
luridline Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 flaşörlerin yanması sorunu
    Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 13:33
Merhabalar, dün akşam arabayı çalıştırdığımda uyarı sesi verdi ve camın köşesindeki kumanda alıcısı sabit mavi yanmaya başladı. Sonrasında normale döndü. Fakat kontak açıldığında ya da çalışırken 4lü flaşörler yanık laıyor. 10 saniye sonra sönüyor. Sodnra tekrar yanıyor ve aynı şekilde devam ediyor. Röle sesi de içeriden duyuluyor. Bu durumda hiç bir sinyali kullanamıyorum. Kontağı kapattığımda ise flaşörler sönük ise hızlı bir şekilde üç defa yanıp sönüyor. Sonra kapalı kalıyor. Akü kutup başını söktüm yeniden taktım ECU'yu resetlemek için. Herhangi bir değişiklik yok. Sigorta kutusuna baktım ama gözüme çarpan bişey olmadı. Çok detaylı inceleyemedim. Hepsini söküp bakmak lazım.
Yabancı  forumlarda da benzer bir şey okudum ama bir çözüm bulamadım. Butonu değiştirerek çözdüğünü söyleyenler var fakat butonun soketini çıkarttığımda devam ediyor.

Başına gelen ya da yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Acil çözmem lazım. Elektrikçiye en erken cumartesi gidebilirim.
Araç 2006 1.4 XDesign Otomatik.

Düzenleyen luridline - 23 Ocak 2018 Saat 13:33
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 13:49
Normalde 206 larda oyle mavi ışık falan yok.
Sizin aracta sonradan takilmis alarm sistemi var sanirim. Ve sorun cok buyuk ihtimalle bunda.

Normalde kumandadan kapilar kilitlendiginde dortluler 3-4 saniye sabit yanar. Kilit acildiginda ise 3-4 kez yanıp söner

Edit: sonradan aklima geldi kumanda alicisi sabit yaniyo demişşiniz. Kumanda tuşu da bozulmuş olabilir

Düzenleyen boruc - 23 Ocak 2018 Saat 13:53
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 13:58
O lamba da neyin nesi acaba, araç üzerinde alarm yok. Ki takılsa bile kumandaya uyumu için araçla entegre etmek gerekir diye düşünüyorum. Kumandada sıkıntı yok. Yeniden senkronize ettim. Bahsettiğim durum kontağı kapattığımda üç defa yanıp sönüyor. Kontak açıkken ya da seyir halindeiken ise yanik kalıyor büyün flaşörler. bir iki saniyeliğine sönüp yeniden yanıyor. Röle sesi duyuluyor zaten.

Edt: Bahsettiğim alıcı, camın önünde köşedeki. Mavi renkli yanıyor. Ben onu bütün 206 larda var sanıyorum.

Düzenleyen luridline - 23 Ocak 2018 Saat 14:00
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 14:12
Yok tüm 206 larda yok bahsettiginiz mavi ışık. Hatta orjinalinde yok
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 14:14
Bi oto elektrikçiye uğrayayım o zaman sorun burdan olabilir. Başka mantıklı bir açıklama bulamadım çünkü.
Yukarı Dön
husem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı husem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 Saat 14:19
Mavi ışık yok muhtemelen kronik kapı sorunu olmuş ve önceki sahibi orjinal kilit yerine daha ucuz olan merkezi kumandalı kilit almış. Sanırım sizin o kutu arıza yapmış. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 Saat 11:09
Merhabalar, bahsettiğiniz merkezi kumandalı kilit nedir? Aracın orjinal kumandalı anahtarını kullanıyorum. Sigorta kutusunun içinde bir kutu buldum. Söktüm, sinyal sorununu çözdüm. Durum o kadar kötüleşti ki sürekli dörtlü flaşör yakmaya başladı, sanki alarm varmışcasına. Sorunun bagaj kilidi ile alakalı olduğunu düşündüm. Çünkü bagaj açıldığında mutlaka dörtlü flaşör yakıyordu, akü kutup başını sökmeden de geçmiyor. Bulduğum kutuyu söktüm, gece akü kutup başını çıkartmak zorunda kaldım. Sinyaller düzelttim fakat kapıyı kilitlerken bir kaç defada kilitleniyor ya da açılıyor.
Bahsettiğiniz kronik sorun ile ilgili de bilgi verebilir misiniz? Önceden kullandığım kumanda ile ilgili bir sorun yoktu.

Edt: Öğlen kutunun fotoğrafını da paylaşacağım ve biraz araştıracağım. Bu arada önceki sahibi yedek anahtara da kumanda yaptırmak için taktırmış olabilir. Yedek anahtarı teslim etmemiş. Ben üçüncü sahibiyim.

Düzenleyen luridline - 25 Ocak 2018 Saat 11:42
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı luridline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 Saat 13:44
Cihaz alarm cihazı imiş. Araç kumandası ile paralel çalışıyo. Ama siren bağlantısı tahminimce sökülmüş ki hiç öttüğünü duymadım. Farketmemiştim cihazı daha önce güzel yerleştirmişler sigorta kutusuna. Muhtemelen anahtarı da yedek anahtarla birlikte kullandılar otomatik amacı ile. Şu an bir sıkıntı yok gibi. Kumandanın teklemesi de soğuktan olabileceği düşüncesindeyim. Pillerini bir ay önce değiştirmiştim.

EDT: Bu arada arabanın anahtar kontakta iken kaıları kilitlemesi ile dışarıda kalmamın sebebi de bu cihazmış. (4sn içerisinde otomatik kapıları kilitliyor.) Hareket etmeden kilitlemesine bir türlü anlam veremiyordum. Aptallığıma yanıyorum boşu boşuna arabada tutmuşum bunca zamandır.
Bi kurcalayacağım güzel malzeme çıkacak gibi cihazdan. Kullanırım sonra ;)

Düzenleyen luridline - 25 Ocak 2018 Saat 13:49
Yukarı Dön
BedirhanC. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BedirhanC. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2022 Saat 14:26
Merhaba, bugün 307 aracımla aynı sorundan muzdaribim. Gösterdiğim hiçbir usta yapamadı, benimle iletişime geçer misiniz?
Yukarı Dön
Ferhatglr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ferhatglr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2022 Saat 22:53
Hocam aynı sorunu yaşıyorum
sorunu çözebildiniz mi acaba
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 7 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1060 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 54393 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 238 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 317 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 818 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 151 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1421 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 535 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 608 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15076 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17655 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 761 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 1143 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5620 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3443 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4951 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 642 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8783 10 Alphanet
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English