![]() |
|
Aktif gergili emniyet kemeri tamiri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2018 Saat 11:14 |
Arkadaşlar merhabalar,
Daha önce başka konuda bahsettiğim, aracın geri geri max 30km hızla vurması suretiyle ufak bir kaza geçirmiştik. Aracı kaportaya götürürken kemerlerin kaskatı gerilip öyle kaldığını farkettim. Biraz araştırma sonrasında kemerlerin aktif gergi özelliğinin olduğunu (barut,fişek diye de bilinir) öğrendim. Kaza anında bu özellik devreye girerek kemeri 4cm kadar daha sıkıyor ve yolcunun hareketini en aza indirmeyi sağlıyormuş. Bizim kemerlerin de durumu bu. Bunun tamirinin mümkün olup olmadığını merak ediyorum. Fişekler değişebiliyor mu yoksa tamamen yenisini mi almak gerek ?
Bir de merak ettiğim diğer konu hava yastıklarının açılıp açılmaması konusu. Hava yastıkları açmadı, araç geri geri giderken ve kemerler takılı değilken kaza oldu. Bu bir sebep midir yoksa altında arıza mı aramak gerekir ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ersin kardeşim bildiğim kararıyla belli hızların altında ve emniyet kemeri takılı olmadığı zaman özelliklede aktif gergili olanlarda aibağ açmıyor diye biliyorum. Ama işin garip tarafı gergi fişekleri patlayıp hava yastıklarını açmaması sistemin çalışması yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar emniyet kemeri fişekleri hava yastıkları ile sekronize çalışıyor. Neyse Allah beterinde korusun. Tamiri olmuyor hocam malesef değişmesi lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağolasın abi , benim de kafama takıldı. Biraz araştırınca geriden vurmalarda açmadığını da okudum ama ne kadar doğru bilmem. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
açılmama ihtimali yüksek çünkü darbe sensörleri önde ve yanda oluyor arkada olmuyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |