![]() |
|
Sabah Isınana Kadar Sarsıntılı Çalışma +Arıza Kodu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yigit_dark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2017 Saat 18:37 |
Aracım da havaların soğumasıyla birlikte sabahları sarsıntılı çalışıyor. Motor arabanın içine girecek diye korkuyorum. Akabinde ısınmasıyla sarsıntı kesiliyor. Düşük devirlerde soğuk motor fena sallıyor. 2-3 gündür var önceden hiç denk gelmedim. Malum havalarda soğudu. Şimdi de arıza kodu yaktı. Resmini ekliyorum. Bilgi alabilirsem iyi olur. Körü körüne tamire götürmiyim bilgi sahibi olup gidersem çok iyi olur. Teşekkürler.
Not: Aracımda tüp yok benzinli. 1.6 motor.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yiğit kardeşim gaz kelebeği arızası veriyor soketlerinde oksitlenme vs. olabilir. Senin gaz kelebeği elektronik mi yoksa telli mi?. iki seçenek ya gaz kelebeğin arızası - soket oksitlenmesi - ikinci seçenek gaz pedali sıkıntılı olabilir. tabi oda gaz kelebeğin elektronikse.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
P0121 - THROTTLE/PEDAL POSITION SENSOR/SWITCH A CIRCUIT RANGE/PERFORMANCE PROBLEM
ben sorunun sadece gaz kelebeği olduğunu düşünmüyorum bu yakıtın yanma sistemiyle alakası var diye düşünüyorum uzun yıllardır dizel kullandığım için tam olarak tahmin edemiyorum ama buji ve bobinle alakalı olabilir bence |
|
![]() |
|
yigit_dark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilemiyorum ki 2001 1.6xt elektoronik mi kullanıyor. İnternette araştırmasını yapıyım. Sabahları çok sarsıntıyla oluştu bu arıza. Aklıma gaz kelebeği geliyordu zaten. 2. gün verdi arızayı. Gidip bi ustaya direk gaz kelebeği değiştirelim demesin diye buraya yazıyım dedim ama çok yönlü bir arıza demekki iyi bir baktırmak gerekicek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
Ateşleme bobinini 1 ay olmadı kendim değiştirdim. Valeo aldım taktım. Bujiler bakımla birlikte değişti orjinal. 3000km oldu olmadı. Araçta 2. marş yaptığımı hiç hatırlamam. Dün sabah yine çalıştırdım aracı bu sefer rolantide 5 dakika iyice ısınmasını bekledim. 70e geldi öyle hareket ettim. Sallantı da yapmadı. Arıza kodunu da sildirdim ama yine vericek mutlaka iyi bir ustaya göstermem gerekli. Temizlenmekle çözüm olabilecek bir arıza değildir demi bu ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
aşırı kirlenme varsa kardeşim temizlik ile düzelebilir. sen öncelikle gaz kelebeğini kontrol et.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
Anladım. Ustaya bi danışayım bakalım ne dicek. Dediğiniz gibi soket arızası da görülüyomuş bu durumlarda. Oksitlenme falan olabilir. Ona bakmasını söyliyim. Gaz kelebeğinden de çekinirim. Polo aracım vardı bundan once. Kendim sökmeden temizliyim dedim zamanında. Arabanın hepten ayarı kaçmıştı istop etmeler , rolanti bozukluğu. Servise götürdüm sorunlu bu motorlar deyip ayarlayamadıı falan. Yine başıma aynı şeyler gelmez umarım :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |