|
Bass yandi yine yanar mi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Ugurcan57
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2017 Konum: Sinop / Gerze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ugurcan57
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2017 Saat 19:14 |
Cümleten iyi aksamlar bi sorum olacak pionner teybim var roadstarin 1800w amfisi bağlı 38cm JBL bassım vardi geçenlerde patladi aniden amfi halen calisiyor kontrol ettim fakat bass çöp oldu şimdi elime 30cm kicker bass geçti fakat bağlamaya korkuyorum yine yanar mi acaba diye
1 ) Jbl neden yanmistir ? 2) kicker da bağlasam yanar mi ? Cevaplarinizi bekliyorum... |
|
doganatak
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
|
Anfinizin çıkış katı voltaj kaçırıyor olabilir. Özellikle subwooferı 2 ohm da bağlıyorsanız ve yüksek seste. Voltaj kaçırırsa cihazın korumaya alması gerekir. Profesyonel amfilerde bu sıkıntıyı yaşamazsınız büyük ihtimal yeni bas taksanız oda yanacaktır. Bazı forumlarda görmüşsünüzdür benim amfi çok kuvvetil basım yandı vb... derler aslında voltajdan yapar yüksek verdiği için yanar bas, forumun birinde okumuştum tamirciye götürmüş tamirci çıkış katında yanılmıyorsam daha kaliteli elemanlarla değişim yapmış.
|
|
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
|
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
doğan abinin söylediklerine artı olarak,
amfi normalde 4 kanal, HPF LPF ayarı ve frekans kesimi yoksa eğer woofer ı sterio hoparlör gibi görüp fazla yüklendiğinde yakabilir, köprüleme işlemi hatalı yapıldıysa yakabilir, benim tahminimde yine amfiden kaynaklı problemden dolayı yakmıştır. yeni bir woofer bağlasanız yine yakma ihtimali vardır. kişisel tavsiyem de: Roadstar, goldmaster, piranha, soundmax gibi markaları kullanmamanız. çok az bir miktar ilavesiyle daha stabil çalışan ekipmanlar alınabilir.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |