![]() |
|
Otomatik 1.4 206 yakit sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Birkan33 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2017 Saat 12:15 |
Oncelikle herkese merhabalar foruma yeni katildim belki daha once basina boyle bir sorun gelen vardir diye buraya yazmak istedim yeni aldigim 1.4 xline otomatik vites aracimc lpgde 50 kurustan asagi yakmiyor bunun sebebi ne olabilir tupcuye goturup tup ayarida yaptirdim degisen bise olmadi bu kadar cok yakmasi normalmidir
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende de aynısı var. Istanbul trafiğinde 35-40 kuruş civarı yakmaya başladı. Ama tabi yakıt fiyatları son zamanlarda %30 arttı onun etkisi çok fazla. Şehir içi en az yakan araba bile 30 kuruştan aşağı yakamaz.
Teknik açıdan bakarsak 206 şehir içi fabrika verisi 100 km de 10 litre. Lpg de 12 litre diye hesaplarsak 3 liradan 36 kuruşa tekabül ediyor. Sizin aracın fazla yaktığı kesin.çözümler şöyle olabilir. 1. Hava filtresi buji vb bakımları yaptırın. 2. Yağ değişim vakti geldi ise yağı değiştirin. 3. Termostat kontrol ettirin. Termostat açık kalıyorsa motor gerekli ısıya(90 derece)ulaşmaz ve çok yakar. 4. Lastik basıncını kontrol edin. Düşük ise yakıta çok etki eder. Orjinal lastik varsa 32 psi civarı hava basın. 5. Otomatik viteste acemiyseniz yakıtı çok etkiler. Gaza çok bastıkça o kadar geç vites değiştirir. Yada çok kısa mesafelerde kullaniyorsaniz motor ısınmadan varacağınız yere gelirseniz çok yakar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |