![]() |
|
Viraj çubuğu lastiği değişimi sonrası gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 Saat 20:14 |
Arkadaşlar Merhaba,
Kasislerden geçerken aracın önünden gıcırtı geldiği için cumartesi günü sanayide viraj çubuğu lastiklerini değiştirttim. Değişim sırasında lastikler yağlandı. Araba liftten inince ön şasiilerden aracı yaylandırdığımızda farklı ses gelmeye başladı(garç garç gbi) Önceden inceden gıcırdıyodu. Lifte kaldırdığı için amortisörlerin boşa çıktığını söyledi usta ve ön iki amortisörü yağladı. Tekrar yaylandırdığımızda ses azalmıştı. Fakat yolda giderken aynı ses gelmeye devam etti. Önceden gelen ince gıcırtı sesi geçmişti yerini kalın ses aldı. Bu sesin kaynağı ne olabilir? Lastikler yeni olduğu için mi yapıyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? |
|
![]() |
|
yigit_dark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracımda da aynı sıkıntı vardı. Konusuu açtım hattaç Direksiyonu sağa sola çevirdiğimde garç gurç çok net duyulan ses çıkıyordu. Salıncaktan yapıyor. Salıncaklar sağ sol değişti ses tamamen ortadan kalktı.
|
|
![]() |
|
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
Önceden böyle bi ses gelmiyodu liftten indirince gelmeye başladı acaba amortisör takozlarından mı geliyo diye düşündüm, lifte kaldırılınca takozlarda sıkıntı olmaz heralde:)
Salıncakları kontrol etti sıkıntı yok dedi. Delirmemek elde değil gerçekten |
|
![]() |
|
Doğan16 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelijle iyi akşamlar pegoutun arabalarında kıronik bir hastalıkvar takos başları bozuluyor bide amortisörleri içten kırılıyor eğer aracınız 3 yaşını doldurmuş iseniz boşuna sağa sola para vermeyin amortisör amortisör kulelerine baktırın takoslarını değiştirin ozaman ses kesilicektir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
Evet arkadaşlar sorun çözüldü. Usta viraj demirini tam ortalayamamış bu yüzden yerine oturmamış, söktü baştan taktı. Şuan çıt ses yok çok şükür:)
|
|
![]() |
|
eran ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yani ustaların bu her ses gelme durumunda yağa sarılmalarına bayılıyorum. Daha bir lastiği yakamıyorlar. Allah yardımcımız olsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |