![]() |
|
Vites değiştirirken gelen gıcırtı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sabanoz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2017 Konum: Küçükçekmece / Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2017 Saat 19:07 |
Arkadaşlar selam. 2009 model 207 var. Yarı otomatik (robotik) merak ettiğim vites değiştirme sırasında bir gıcırtı geliyor yay sesi gibi. Sizce rıbotik sistemdemi bir arıza var yoksa normalmi bu ses? Başka kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Eğerki bir sorunsa bu tamiri nasıldır. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aleyküm selam. kullanım ama öyle dediğiniz gibi bir ses duymadım ben açıkcası vites değiştirirken. birde sormak istiyorum siz mi değiştirirken yani ilk hareket edeceğiniz zaman vites kolundan gelen bir sesmi yoksa araç hareket halide iken vites değişimlerinde gelen bir ses mi?
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Sabanoz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2017 Konum: Küçükçekmece / Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Koldan gelen bir ses değil. Motor kısmında bulunan robotik sistemden geliyor. Hani mamuel araçta debriyaja basarken pedala basarken bi gıcırtı olur onun gibi bi ses. Her vites değiştirmede çıkarıyor. Yürürken çıkmıyor sadece vites değişmelerde oluyor. Servise sorduğumda zamanla robotik kısımdaki yağ azalmasından olur dedi çok rahatsız etmiyorsa bi sorun çıkarmaz dediler ama yaşayan arkadaşlar varmı die merak ettim. Tamiri falan nasıl olur maliyeti nedir merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben henüz yaşamadım ama akla yağ geliyor servisin dediği gibi. Acaba şanzıman yağı mı eksildi ondan yapabilir belki
|
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde araç kaç km de daha önce şanzıman yağı eklendi mi
|
|
![]() |
|
Ben alalı daha 2 ay oldu 107 binde şu an önümüzdeki hafta bi baktırıcam herşeyine umarım kötü bişey çıkmaz. Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |