|
Vİtes ağır geçiyor, ısınınca düzeliyor. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
selman87
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2017 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2017 Saat 17:00 |
Merhabalar,
2009 model 207 1.4 dizel manuel araç sahibiyim. Aracımda yaklaşık 2 haftadır vitesler zor geçiyor. Yaklaşık 5 dakika yol aldıktan sonra hiçbir sorun kalmıyor, yumuşak geçiyor. Zor geçerken herhangi bir dişli zorlanması yada başka bir ses olmuyor, sadece vites geçişleri ağır oluyor. Ağırdan kastım şu, hani bir şeyi zorlarsınızda engeli aşınca birden oturur ya, benimki öyle değil. Sabit kuvvette yavaşça geçiyor. Dediğim gibi ses ve gürültü yok. Şanzıman yağını değiştirdik, 75w80 yağ koyduk. Biraz iyileşme oldu ama eskisi gibi değil. Problemle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Arabam 140000 km. Debriyaj yada baskı balatayla ilgili birşey olabilir mi? Henüz orjinal baskı balatalar var. Yada bu sorun için acil bir şekilde şanzımana baktırmalı mıyım? İzmirde şanzıman için önerebileceğiniz usta var mı. Teşekkürler.
|
|
Peugeot 207 1.4 Hdi
|
|
onlycihan
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
debriyaj kavraması sertliği ne durumda acaba baskı balata da bir ihtimal yapabiliyor böyle sıkıntılar.75/90 yağ tavsiye ediliyor aslında. ben şanzumanı değiştirdim yine de ilk yumuşak halini yakalayamadım viteslerin. Ya da paranoyak oldum bana öyle geliyor :)aracım dizel 206 120000 km bu arada
|
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şanzıman yağı ile alakalı ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için geçiş zor olur ama motor ısındıkça yağda inceldiğinden geçişlerde problem kalmaz..
şanzıman için güvenebileceğin usta olur ama tavsiye istersen sana yardımcı olurum ... |
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
skystar316
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2019 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı skystar316
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Sorun çözüldü mü hocam? Aynı sorunu bende yaşıyorum. 75 80 mi 75 90 yağ mı koymalıyız? Bir defa bende değişti sanırım am emin de değilim. Kötü bir usta tecrübemiz olmuştu. Aks yerinden çıktı amortisör değişiminde şanzıman yağı boşaldı. Değiştirti dediğine göre yağı. Ama sonra sorunlar başladı sizinki gibi. Saygılarımla...
2009 model peugeot 207 1.4 hdi
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |