|
206 dizel hareket halindey anlık stop ediyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
redbullah
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı redbullah
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 Saat 15:35 |
Arabam 2005 model Peugeot 206 1.4 HDi, 214bin km'de. Sorunu videoya çektim, aşağıya koyuyuorum: Bir yıldan biraz fazla süredir araba bunu yapıyor. Bazen aylarca hiç olmuyor, bazen tekrar başlıyor. Sanki hava değişimi olunca oluyor gibi geldi bana ama emin değilim. Geçenlerde ilk kez yolda giderken motor komple stop etti, kenara çekip marşa bastım ama çalışmadı. Aradan 1 dakika geçti, tam çekici çağıracaktım ki son bir kez daha denedim çalıştı. Aracı cihaza bağladık, hava akış debimetresi ile ilgili bir hata çıktı. Ama dizel pompacı onla alakalı değildir, elektrikle alakalıdır dedi. Başka bir kaç usta daha elektrik problemi dedi ama tam olarak nerededir söylemiyorlar, her şeyi söküp bakmamız gerekir diyorlar, çok para istiyorlar. Bir kaç usta mazot basınç müşürü ile ilgilidir dediler. Bunla alakalı mı bilmiyorum ama geçtiğimiz aylarda bir kaç kere marş motoru tık etmeden çalışmadı. Vurdurarak çalıştırabildim, sonra marş motoru da düzgün çalıştı. Sorunun ne ile alakalı olduğu bile belli değil. Anlayan kimse olur mu acaba?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam debimetreyi temizletin bir buna benzer bir problem başka bir arkadaştada vardı. Motoru komple indirme isteyen mi vs. sorun motor beyninde (ecu) da çıktı içine su vs. aldıysa oksitlenme vs. olabilir. Bence bir yağsız kontak sprey alın debimetre ve motor ecu soketlerini güzelce bir temizleyin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
onlycihan
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
bilenler cevaplar ama bana kalırsa beyin sorunu olabilir bu kadar anlık bir kesinti ancak oradan kaynaklanır.ama beyinin kendisi değilde bağlantılarında da problem olabilir ufak sarsıntılar bir temassızlık yaratmış da olabilir
|
|
redbullah
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı redbullah
|
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, bugün bir gelişme daha oldu. Sanayideki Bosch Diesel Servisi'ne gittim ve onlardaki teşhis cihazı, gezdiğim onlarca tamircideki cihazların bulamadığı bir arızayı buldu:
P0335 (Krank mili sensörü 1) - Yanlış işlev Sorunun kaynağı bu gibi geliyor bana.
|
|
redbullah
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı redbullah
|
Bu arada sonerkyl, profilinde Ankara'da olduğunu gördüm. Acaba Peugeot'umu götürebileceğim önerdiğin bir tamirci var mı? Şaşmaz veya Ostim taraflarında olabilir.
|
|
Crzmt
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tam ben diyecektim sen yazmışsın krank sensorune baktır diye bu ariza genelde ordan olur |
|
Selox
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynen o sensör bela birşey benimde başıma gelmişti. Yapar affetmez valla.
|
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |