|
Korna İçin Harici Buton Yapılabilir mi ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2017 Saat 02:46 |
Selamlar, herkese kolay gelsin. Sanayide gezerken bir elektrikçiye dalıp ferrari korna var mı abi dememle, ustanın kornayı araca monte etmesi bir oldu.
Montajı yaparken orijinal kornayı yerinde bıraktı ve istediğim zaman soketini takıp eski haline dönebileceğimi söyledi. Memnun muyum? Memnunum. Fakat biraz yüksek sesli ve tonu malum normal sıradan korna değil. Bu sebeple orijinal kornayı tekrar direksiyon üzerine normal yerine alıp, Yeni taktığım kornayı bir butona bağlayıp kullanabilir miyim ? |
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yapabilirsiniz. nasıl olduğunu bilmiyorum muayene de görmüştüm minibüsün birinin kornası o şekilde yapılmıştı. elektirikçi yapar büyük ihtimalle.
|
|
onlycihan
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
elinizden geliyorsa sizde yapabilirsiniz.ynlendirici bir swicth veya buton yapılır.örnek buton kapalıyken eski korna açıkken de ferrari çaldırılabilir bu kolay bir işlem.yalnız butona basıp ferrari kornayı çaldıracak bir düzenek değilde benim söylediğim tarzda yaptırırsanız daha kaliteli olur
|
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence de bir butonla yapılabilir Kornayı takan arkadaş keşke öyle yapsaymış ama işin kolayına kacmış :)
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yapılır ama tuşu biyere koydurman lazım delme işlemi olmadan da yapıştırınca kablo gözükücek veya sağlam olmayacağı için tavsiye etmiyorum
|
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Bu denilen olsa çok daha orijinal olur ama bunla uğraşmazlar sanırım. Uğraştıran işlere kimse yanaşmıyor :) |
|
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Keşke, başta bi hevesle taktırdım. Detaylar sonradan geldi aklıma |
|
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
El freninin ordan Kolçak içine buton yaptırsam nasıl olur acaba:)) sonuçta Kolçak orjinal değil. |
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yanlış hatırlamıyorsam direksiyonun solunda kücük bir yer vardı 206larda orasıda uygun olabilir.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Doğrudur abi. Ufak göz, garaj kumandası boyutunda bir yer var. Ama orayı ufak çakı ve Kumanda yeri olarak halihazırda kullanıyorum. Küllüğün içini düşünüyorum buton için. Küllük olarak bardaklık şeklinde bir küllüğüm var onu kullanıyorum.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İlave buton yaparak orjinal kornanın kablo buton vs hiç bir tesisatını kullanmadan ayrı şekildede röle ile bağlanabilir.Bir tane mini röle bir buton gerekli kablo ve bağlantı malzemeleriyle ikinci bir korna olarak hazırda tutulabilir.Orjinal korna yerinde dururken ikinci kornayı nereye bağlantı yaptı ? acaba resim vs varmı rica etsem kornanın konumunu merak ettim.Ancak yinede ayrı buton montajı yaparsanız benim fikrim butonun el altında kolay ulaşılabilecek bir yerde olması,küllükte diyelim ki çalcaksınız küllüğü açıp çalana kadar kullanmak istemezsiniz :) ama ben eğlence vs özel günlerde makarasına kullanacağım,hazırda dursun diyorsanız ozaman tamam.
Düzenleyen samet206 - 26 Ağustos 2017 Saat 20:32 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Valla alıştım gibi biraz. Ama yine de biraz abes oluyor. Bizim burda dolmuşlar transit :)) onların kornası gibi oldu. Orijinal korna yerinde, yenisi oraya sığmayacak diye sağ ön davlumbaz içine yukarı doğru güzel yerleştirip civatladı. Su almaz yani. Alsa bile yukarı bakıyor ağzı birşey olmaz dedi. El altında olması için şöyle düşündüm. Silecek kolunun ucu bende aktif, basılıyor Yani. Oraya alınabilirse şahane olur. Her iki kornayı da kullanabilirim rahatlıkla. Ama o zaman 3 satır ekran bilgileri değişimi mümkün olmayacak. Valla bilemiyorum. Yaparsam değişiklik paylaşacağım bakalım:) |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |