|
Özel Otomobillere de Kış Lastiği Zorunluluğu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 Saat 13:21 |
|
Sadece ticari araçları kapsayan kış lastiği zorunluluğu, bu kıştan itibaren özel otomobillerde de zorunlu olacak. Kış lastiği takmayan araçlara 625 TL ceza kesilecek.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 1 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğde; ''Ülkemiz karayollarında seyreden yabancı plakalı araçlar da dahil olmak üzere ticari ve özel tüm araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir'' dendi. Buna göre Türkiye'de 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde bütün taşıtlar kış lastiği kullanmakla yükümlü hale geldi. Uygulama kapsamında olduğu halde kış lastiği kullanmadığı tespit edilen araçlara 625 lira para cezası uygulanacak. ŞEHİRLERARASI YOLDA ZORUNLU, İL SINIRLARINDA VALİLİĞE BAĞLI 01 Aralık-01 Nisan arasındaki dört aylık kış döneminde şehirlerarası yollarda seyahat eden bütün araçlar kış lastiği kullanmak zorunda. Şehir içinde uygulama yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valilikler tarafından belirlenecek ve duyurulacak. Valilikler, tarih aralığını öncesinde veya sonrasında 1'er ay artırabilecek. ARAÇTA ZİNCİR DE OLSA, KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU Sürücüler tarafından araçta bulunmasının bir güvence olarak görüldüğü 'patinaj zinciri' de kış lastiği tebliğinde yer aldı. En çok merak edilen sorulardan biri olan ''Zincirim var, yine de kış lastiği takmam gerekir mi?'' sorusu düzenlenen tebliğle; ''Araçta patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz'' şeklinde yanıt buldu. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçebilecek. Ayrıca kış lastiği takılı tüm araçların da kış koşullarında zincir bulundurması zorunlu. DENETİMDE BELEDİYELER DE YETKİLİ Kış lastiği uygulamasının denetiminde de ek yetkilendirmeye gidildi. Şehirlerarası yollarda yapılan kış lastiği denetimlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sınır kapılarındaki denetim birimlerinin yanı sıra belediye birimleri de bu yıl itibarıyla kış lastiği denetimi yapacak. KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANA 625 LİRA CEZA Kış lastiği zorunluluğuna uymayan bütün ticari ve özel otomobiller de dahil olmak üzere karayollarında seyreden araçlara denetimler kapsamında 625 lira para cezası uygulanacak. LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt; ''Kış lastiği bilinci son yıllarda önemli oranda arttı. LASİD olarak gerekli bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Özel otomobillerin de ilk kez kapsam altına alınmasıyla birlikte uygulama genele yayılacaktır. Kış koşullarında özellikle karayollarımızda güvenli sürüş ve akıcı bir trafik için kış lastiği kullanımının önemine dikkat çekiyoruz. Para cezası binek otolarının 4 adet kış lastiği maliyetinin büyük bir kısmını karşıladığı için sürücüler hem kendi can ve mal emniyeti hem de mevzuatın gereğini yerine getirmek adına uygulamayı benimseyecektir'' diye konuştu. Son Dakika » Ekonomi » Haber Haber Yayın Tarihi : 23.8.2017 08:50:00 Sondakika.Com |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bütün iller için gecerli olmayacak galiba . Kışın zor gectiği illerde olacak muhtemelen.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Valla kardeşim iller arası yolların hepsinde zorunlu diyor. Ancak dediğin gibi il merkezlerinde valilik kararına bağlı
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bence yerinde bir kanun olmuş.
arabası olup kış lastiği almaya param yok diyenlere ben inanmakta zorlanıyorum neden yalan söyleyeyim. yakınıma durduğu yerde kış lastiği olmadığı için gelip çarptı birisi.zinciri de yok.bizimkinin ne suçu var ki arabası ziyan oldu.durduk yere yıllarca birikimlerini verip aldığı araba zarar oldu. bu ve benzeri denetimler daha da artmalı.cezalar daha ağır olmalı. kanun yapılıp da yaptırımı uygulanmıyorsa hiç kıymeti yok.
|
||
MORALİ AĞRIYOR....
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3063 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çok yerinde bir karar. Özellikle ıstanbul gibi bir yerde kış lastiği olmayan araçlar yüzünden trafik felç oluyordu. Bir durdun mu tekrar kalkamiyorlardi. Hatta hafif rampada trafikte dur kalk giderken. Sagda lüks bir audi vardı. Camı açtı arabayi kullanan bir teyzeydi. Evladım benim araba gitmiyor sen nasıl gidiyorsun dedi kış lastiğiniz yok mu diye sordum yok dedi. O zaman yapacak birşey yok dedim.
Altındaki arabanın yıllık vergisi zorlasan benim arabanin fiyatı kadar eder ama bir takım kışlık lastik almak işlerine gelmiyor. Hele ki günler öncesinden uyarı yapmışlardı yoğun kar yağışı bekleniyor kış lastiği olmayanlar yola çıkmasın diye. |
||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Hayırlı olsun, yerinde bir uygulama.
|
||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
|
Çok çok yerinde ve doğru bir uygulama. Keşke cezası çok daha ağır olsa.
Kışlık lastiğe para veremeyecek kişi hakkaten ne araba alsın, nede karda kışta arabaya binip kimsenin canına malına zarar vermesin. |
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bu kış lastiği hakikaten iş yapıyormu?. Biz burada cok kullanmıyoruz. Araba alırken lastiklerine bakıyoruz kış lastiği olanları almıyoruz şirket aracıdur bu diyoruz :). Ben arabayı ankaradan aldım alırken bir takımda kış lastiği vermişlerdi. Bu kış taktırayım bakayım nasılmış bunlar.
|
||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
emin ol kardeşim kış lastiği ile karda kullanınca anlarsın :) benim focus aracımda sıfır yazlık latikler vardı tamam karda gidiyorsun ama hafif bir yokuşta durduğun an kaldın yada fren yaptıgın zaman veya ani manevra yaptıgın zaman aracı dururabiliyorsun yada kontrol edebiliyorsun.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11674 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kar lastiğimiz var sıkıntı yokta, Karda tamamda buz olunca hepsi boş buzda araba çıkarmamak lazım. Çok kar yağdığı zamanda maalesef altı hep buz oluyor. Ben şimdiye kadar yeni kar yağışı haricinde tutmuş karda neredeyse hiçbir yararını görmedim
|
||
KILIÇ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yaw buralarda kar cok fazla olmuyor. Olsadee gercekten belediye bu konuda cok iyi. GEcen senelerde 3-4 gün durmadan yagdı. Ana yoollar tertemizde sadece bazı sokak aralarında oda parkdan dolayı greeyderin giremediği sokaklarda kaldı. Gecen sene corsa ile iş yerimin arkasındaki bahceye girdim zevkine yaklaşık 30 cm karla kaplıydı. 6-7 mere gittim kaldım :) cıkarmak için tam 2 saat ugraştım komple arabanın geceeği yerin karını temizleyerek :)
|
||
2011 Clio SW Gümüş
||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Valla gökhan ankarayı bilirsin soğuğu ve donu meşhurdur. Evet buzda çivili lastik dışında kış lastiği vasat kalıyor ama aldığın lastikte önemli bu arada ben goodyear ug9 ve conti ts860 kışlık lastiklerini her koşulda denedim hiç yolda bırakmadı beni üzmedi.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
|
Ceza meselesi biraz göreceli. Bence şöyle olsa daha iyi. Arabayı görünce yaz lastiği ile taktır kış lastiğini 1 gün içinde ceza iptal desinler.
Valilik ve belediyelerin yetkili olması meselesi tartışmaya açık. Çünkü bizim belediye kesin zabıtalara derki sokak sokak gezin kış lastiği olmayana ceza kesin. Bu durumda benim gibi havada kar tanesi görünce eve arabanın anahtarını atan biri için kötü olur. |
||
Ert2005
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben anlamadım izmirde oturuyorum bendemi kış lastiği takacam pejo partner 1.9 var
|
||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3063 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hayır valilik kararına bağlı. Şehirler arasi yollarda zorunlu şehir içinde her şehir kendi kararını alacak. Evet sizin araç ticari ise zaten zorunluydu. Değilse valilik kararını bekleyeceksiniz. |
||
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
|
15 sene şahine bindim hiç kar lastiği takmadım.. Pejoyu karda buzda hiç kullanamadık kışlık lastik aldık o zaman anladık ne işe yaradığını.. Mükemmel icatmış.. Mümkün olsa bozulmasa yazın bile kullanırım..
|
||
ekinoks44
2. Vites 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
|
|
Önlere 2 tane alsak sıkıntı çıkmaz heralde
|
||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Hiç bir anlamı olmaz. Sadece çekiş tekerleklerine takmak bi yere fayda sağlamaz. 4 lastik şart kullanılacaksa |
||
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Evet hiçbir faydası olmaz. Bir arkadaşım öyle yaptı ve fren yapınca spin ata ata bariyerlere çarptı. Ayrıca yeni yönetmeliğe göre 4 lastiğin de kışlık olması lazım. Hatta diyor ki yedek lastikte (stepne)kış lastiği olmak zorunda. Yani polis çevirip yedek lastiğe bakarsa ve kışlık değilse ordan bile ceza yazabilir. |
||
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yoh artık.stepne nin de kislik olacagini bilmiyordum He trafik cevirmesinde de bakacaklarini hic sanmiyorum.kanunen yangin sondurucunun bagajda olmamasi ve ulasilabilir biryerde olmasi var,ilkyardim cantasinin her zaman aracta olmasi zorunlulugu var, sonradan takilan xenon kitlerin yasak olmasi var falan filan. Muayeneye giderken herkes gecmek icin orjinal donanim ve lastikle gidiyor, muayeneden gecince hoooop kafasina gore degistiriyor.çünkü trafik yeterince denetleme yapmiyor.cezalar caydirici degil.tasarrufum olsun diye lpg ye gecip 2 yillik tasarruf parasini warexe,lastik jant setine,xenona para harcamalarini ve benim dizelle kapisip arkamda apişanlari hic anlamiyorum Sonuç olarak cezayi göze alanlar kislik lastik olmadan devam edebilirler.Ancak ailesini ve kendisinin canini dusunenler,cevresindekileri dusunen ve icinde azicik da olsa delikanlilik olanlar varsa adam gibi gereği neyse öyle yola ciksinlar |
||
MORALİ AĞRIYOR....
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |