![]() |
|
Soğutma suyu (antifriz) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Brcbyrktr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2017 Saat 04:03 |
Hayırlı bayramlar..
Aracımda soğutma suyu haznesi minimuma yaklaşmış nerdeyse..haznede turuncu renk antifriz bulunmakta.iki sorum var.. 1. Turuncu renk antfrize yeşil renk antifriz eklesek bi sıkıntı olurmu? 2.Kışa kadar antifriz yerine saf su eklesem bi sıkıntı olurmu? |
|
![]() |
|
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece su eklemek doğru olmaz, pas oluşur ve sonra antifrize eklerseniz sıkıntı olabilir.
|
|
307 1.6 hdi
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaz-kış farketmeksizin, bölgenizin hava durumu göz önüne alınarak antifriz ve su karışımı kullanmalısınız. Bulabiliyorsanız saf su kullanın. Renk olarak da orijinal ne ise onu kullanın. Değişmeyin sürekli.
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Ben de full antifiriz var. Önceden su vardı üstüne antifiriz koyunca sızdı contalardan. Şimdi hep antifiriz ve öyle devam edecek. Üstüne aynı renk ekleme yapın. O kadar kalacak kadar eski ise zaten içinde kalan antifiriz özelliğini kaybetmiş ya da üzeredir. Siz direkt olarak antifiriz ekleyin bence. Aynı renk.
|
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben Gazintep deyim ve su ile antifiriz i yarı yarıya kullanıyorum malum burda öyle dondurucu soguklar cok cok nadir oluyor sizde bolgenize göre kullanın .. renklerin farklı olması derecelerine işaret sanırım net bilmiyorum ama renklerin farklı olmasından bir sorun olacagını sanmam .. ve son olarak yaklaşık 4 aydır da araca 1 damla su koymadım eksiltme yok yani :D
|
|
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Farkli renklerdeki antifirizleri karistirmayin. Zaten farkli olduklari icin renklerini farkli yapmislar. Dizel arabaya hic benzin koyulur mu? Koyulsa bile ayni randiman beklenir mi? :)
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Farklı renkleri birbirine karıştırmayın.Antifirizi saf olarak kullanmanızı önermem,zaten saf olarak kullanırsanız delip geçiyor dayanıksız bir yer varsa.Modeli düşük araçlardada tüm tesisat borular yüzde yüz sağlıklı olmuyor bu yüzden yaramıyor.Ayrıca suyla seyreltiğinde güçlenen bir madde bidon üzarinde yazan oranlarla dengeleyip suyla seyrelttikten sonra eklenebilir.Mavi öneririm ben maviden memnunum -35 dereceye kadar dayananları var ürün kalitesine göre değişir.Şuanki antifirizin dayanıklılık derecesini ölçebiliyorsanız üzerine su ekleyebilirsiniz zaten mevsim yaz ancak kış geldiğinde pas ve kireçlenmeler az miktarda dahi olursa antifiriz eklendiğinde işler iyi gitmeyebilir.
Düzenleyen samet206 - 27 Haziran 2017 Saat 01:43 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |