![]() |
|
206 Fan Sorunsalı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
castaway ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2017 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2017 Saat 12:01 |
Arkadaşlar merhaba. Fan ile ilgili olarak, aracım 90° üzerine çıktığında atıyorum 95° olduğunda fan açarak 90° veya biraz daha aşağıya düşüyor. Bugün şunu farkettim.Hararet °90 iken aracı stop edip markete girdim. Çıktığımda aracı çalıştırdım ve sıcaklık 90°nin üzerindeki çizgide ve çalıştırır çalıştırmaz arac fan açtı ve hemen 90 °'ye düştü. Yani aracta kontak kapatınca fanda duruyor sanırım.Bna sakat bir durum gibi geldi. Düşnceleriniz veya tecrübeleriniz nedir?
NOT:Forumda çok eski birkonu buldum ama güncel değildi.
|
|
![]() |
|
yigit_dark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynı durum bende de mevcut. Araç 90 derecede hava sıcak kapatıyorum aracı. 2 dk sonra çalıştırdığımda 95e yaklaşıyor yani artıyor sıcaklık. Hatta 2 dk değilde 15-20dkda bile sıcaklık düşmüyor kolay kolay. Bizim araçlarda normal bir durum bu diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
tsufrankwoli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
O sıcaklık için normal, gerçekten yükselirse sıcaklık kontağı kapattığınız da da fan çalışmaya devam eder ve aracınızın suyunu soğutur.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Normal bir durum. Kontagi kapatınca fan durur. Motor sicakligi yükselmeye devam eder. Tekrar çalıştırınca bir miktar yükselir fanın çalışması ile düşer.
olması gereken bu şekildedir. Eskiden şahinlerde doganlarda falan kontagi kapatınca fan belli bir süre çalışırdı. Çünkü fan motor tarafında olduğu için radyatore çarpan hava geri dönüp motoru bir miktar soğutuyordu. Fakat bizim araçlarda fan ön tarafta. Kontagi kapatınca fanın çalışmasının bir anlamı yok çünkü devirdaim durur. Devirdaim olmadığı için radyatörü boşa soğutmanin bir anlamı olmaz. |
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Bende bazı zamanlar aracı kontağı kapattığım zaman da fan 5 dk kadar çalışıyor bunun olması gerektiğini düşünüyorum... eğer durması gerekliyse bende arıza mi var
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Aracınız dizel mi. Dizelde durum farklı olabiliyor. stop ettikten sonra partikul filtresi vb. yerleri soğutmak için stop ettikten sonra fan çalışabiliyor. Düzenleyen talip206 - 01 Mayıs 2017 Saat 20:46 |
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Evet dizel... genelde sakin kullanırım üzmem aracı hararet te bu zamana kadar 90 ı geçtiğini
hatırlamıyorum ama bazen hararet 90 bile olsa kapattığım da fan halen çalışıyor oluyor |
|
![]() |
|
Normal bir durum dizel için. Benzinlide durum farklı oluyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |