![]() |
|
Peugeot 206 Genel Bakım Hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2017 Saat 12:39 |
Arkadaşlar merhabalar aracıma genel bir bakım yaptırmak istiyorum 2 ay oldu alalı 3 bin km yol yaptım çok şükür büyük sıkıntılar yaratmadı (kalorifer peteği, marş kömürleri bakımı gaz ayarı vs dışında) Aracıma çok ayrıntılı olmamakla birlikte bakım yaptırmak istiyorum Kasım gibi askere gideceğimden ötürü ağır bakım yapmayı düşünmüyorum zira sattığım kişi ne kadar yeni de yapmış olsam bakımını illaki yapacaktır.
Öğrenmek istediklerim ise bakım yaparken performansı arttırabilmek için neler yapılabilir? Katalizör kat iptali gibi şeyler okudum forumda bunun gibi önerebileceğiniz şeyler varsa mutlu olurum zira araç 150yi geçmiyor özellikle otobanda hafif rampa varsa çıkarken baya bi zorlanıyor. (Km 215 binlerde 1,4XR)
Yağ ve filtre bakımı, lpg filtre değişimi gibi şeyler yaptırmayı düşünüyorum bunlarla ilgili veya bunların dışında her türlü önerilerinize açığım şimdiden teşekkür ederim hepinize.. |
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kat iptali sıkıntılı artık içi boşaltılmış kat tespit edilince muaynede ağır kusur veriliyor. yazdıklarnı ek bujileride değiştir. lpg 150 km geçmemesi normal lpg aylarları ile alakalı belkide baskı balata artık ömrünü tamamlıyor ondan dolayıda geçmeye bilir. dediklerinin dışında birde gaz kelebeği temizliğide yaptırabilirsin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Gaz kelebeği temizleme ve buji değişimini not aldım. Baskı balata zayıf denmişti zaten alırken de fakat hiç kaçırma yok diye bende bitene kadar kullanayım diye düşündüm malum 500 liradan aşağı yapan yok neredeyse.
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
anladım kaçırma olmazda yakıt tüketimi ve hızlanma performansı düşer aracın baskı balata yüzünden.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Anlaşılan baskı balatayı da mecburen değiştireceğiz. Çünkü gaza basarken koltuğa yapıştırması lazım en azından 1. 2. viteslerde bizim aslan sonradan açılıyor :) Girmişken triger set devirdaime falan da girerim askere giderken de yanımda götürürüm arabamı satmam herhalde :)
|
|
|
|
![]() |
|
hepsini yaptıracaksan bencede satma o kadar masraf yapıpta
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Ya kullanırken keyif alayım istiyorum askere kadar idare etsin beni istiyorum kısa dönem yapıcam ama 6 ay da olsa yatmaya gelmez bu arabalar arkamda bırakacağım kimse yok malesef. Aman aman problemleri yok dediğim gibi sadece biraz daha performansı artsın ve ilerde başıma büyük masraflar açmasın istiyorum bakımsız kalmasın alan adam da arkamızdan sövmesin. Bazen diyorum yağ filtre bakımı yap tamam sonra da diyorum trigeri ne zman değişti bilmem nesi sağlam mı bilgim olmadığı için masraf bu kadar artıyor kafamda. Ustaya götürsem ne der meçhul mecbur o neyi eski görürse onu değiştireceğiz gibi
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |