|
Ayağı gazdan çekince gelen ses |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2017 Saat 15:18 |
Merhabalar. Ufak bir sorum var. Daha yeni fark ettim ya da daha yeni başladı bilmiyorum. Aracım 407 1.6. İki hafta önce antifiriz akıttığı için ustaya gösterip kaçıran contaları değiştirmiştik. İki ayrı conta aynı anda nasıl kaçırmaya başlıyor diye sordum ama pek mantıklı cevap anlamamıştım. Olabilir demişti usta. Neyse antifiriz işini hallettikten sonra motor ısısını yükseltip hava üfleme devreye giriyor mu diye rölantide epey gaz vermişti usta. Yani bağırttı baya. O an kaput açıkken fark ettim ayağını gazdan bırakınca biraz komik olacak belki ama ancak böyle tarif edebiliyorum fuçuçuçu diye bir ses çıkardığını fark ettim. Ustaya sordum normal turbo sesi dedi. Duruşa geçerken çıkar o ses dedi. Ama her zaman çıkmıyor ses. Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Herhangi bir vuruntu sarsılma olmuyor. Nedeni ne olabilir acaba size sorayım dedim.
|
|
Deniz44
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2016 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Abi wutututu sesi motorlardada var kesici bende 307 var gazi kokledigimde ibre sona degdiginde o ses geliyor rahat ol sen
|
|
akk0212
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benim araçta denedim, gaza basıp bıraktığım zaman devir düştüğü zaman fuçuçu.. diye soldan ses geliyordu, akü tarafı, sanki oradan üflüyormuş gibi oluyordu
|
|
307 1.6 hdi
|
|
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkür ederim. Küçük bir ilçe burası pek işin ehli ustaya denk gelmiyoruz. Önceden bir turbo problemi olmuştu normal hocam bu ses dediler turbo komple değişti. O yüzden bir kaç kişiye daha sorunca ancak rahatlıyorum. :)
|
|
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
O ses turbo valfinden geliyor. gazı bırakınca tısssss diye atar normalde ve o ses pejolarda duyulmaz. çuçuçu diye geliyorsa valfin yayı değişmeli. yoksa turbonun ömrünü azaltır..
|
|
Oktkor
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Daha önceden yoktu. Bu aşırı yüklemeden dolayı olur mu? Bir de her seferinde olmuyor. Nadiren oluyor.
|
|
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
Açıkçası ben o sesi seviyorum. dip gaz yapıp devir yükselirken(3-4 bin devir gibi) bir anda bırakınca gelebilir ama adamlar gelmesin diye önlemler almış. Neticede yüksek basınç altında normal açıp kapatmak yerine çuçuçu yaylanıyor kapak. Ben de denedim 2 kere o sesi alabildim.. Ford araçlarda çok kolay bu sesi almak. Aşağıdaki ses bu arada yanlışlık olmasın..
https://www.youtube.com/watch?v=rUJoAFOskm4 Düzenleyen ggitaristt - 06 Ocak 2017 Saat 18:32 |
|
akk0212
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
307 1.6 hdi
|
|
Oktkor
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu ses çok fazla bende ki sesi öyle kolay kolay duymazsınız araç içinde. İki gün videosunu çekmeye çalıştım ama bu sefer ses çıkmadı. Şu an sesi alamıyorum. Alsak bir dert alamasak bir dert. |
|
ggitaristt
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
Kısaca senin arabadaki bu ses normal sayılabilir. Sesin çok az gelmesi gerekir zaten. Valf ayarlanabilir temizlenebilir yada değişir düzelir.
Hangi valf diyen arkadaş ta turbonun altında selenoid valf var wastegate'i açıp kapatan. İşte bu ama bizimkiler bunun elektronik olanı Düzenleyen ggitaristt - 07 Ocak 2017 Saat 13:49 |
|
akk0212
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet vidyoyu izledim aynı ses ama daha az geliyor. parça bumu
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-307-16-HDI-TURBO-ELEKTROVANASI-ORJINAL,PR-468.html
|
|
307 1.6 hdi
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |