![]() |
|
Kapı Döşeme Sökme Ve Hoparlör Değişme.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2016 Saat 18:50 |
Kapı döşemesini nasıl sökerim ve kapıdaki hoparlörleri nasıl değişirim sorusuna cevap vereceğim.
Benim sol arka kapı hoparlörden ses gelmiyordu ve bozuk olduğunu düşünüyordum buna istinaden internetten peugeot 307 orjinal sol arka hoparlör sipariş ettim ve ertesi gün elime geldi bugün evde olduğumdan işlemlere başladım. KAPININ TUTAMAK YERİNDE BİR TAM YILDIZ VİDA VAR BUNU SÖKÜYORUZ. KAPI İÇİNE DOĞRU SAĞ YANDA BİRTANE DAHA VAR BUNUDA SÖKÜYORUZ. KAPI AÇMA MANDAL ÇERÇEVESİNİN TIRNAKLARINI DÜZ TORNAVİDAYLA KASTIRIP ÇEKİP ALIYORUZ. 7 ADET TIRNAK VAR DİKKATLİ VE SAKİNCE ÇALIŞIN TIRNAK KIRILDIMI ÇERÇEVE YALAN OLUR TIRNAKLARIN NERDE OLDUĞUNU BU RESİMDEN AKLINIZDA TUTUN. ÇERÇEVEDEN CAM KALDIRMA MODÜLÜNÜN SOKETİNİ DE SÖKÜYORUZ. SÖKÜLECEK BİRŞEY KALMADIĞINDAN DÖŞEMEYİ YUKARI YOĞRU KASTIRARAK ÇEKİP ALIYORUZ BİRAZ ZOR GELECEKTİR NEDENİ DÖŞEME KLİPSLERİ OLDUĞUNDAN KAYNAKLI AMA KLİPSLERİN BAZILARI KIRILIYOR BİLGİNİZ OLSUN KLİPSİN TANESİNİ 1 TL YE ALDIM. SONUÇ KAPI DÖŞEMESİ ELİMİZDE. BİZİM HOPARLÖRÜN NEDEN ÇALIŞMADIĞI BELLİ OLDU ÇÜNKÜ SÖKÜP ALMIŞLAR :) NEYSE YENİ HOPARLÖRÜMÜZÜ ÇIKARIP MONTAJINI YAPACAZ AMA VİDALARIDA YOK NE YAZIKKİ HEMEN TAKIM ÇANTASINDAN AYNI EBATTA 4 TAKIM VİDA AYARLAYIP DEVAM EDİYORUZ. MONTAJINI YAPTIKTAN SONRA YENİ KLİPSLERİMİZİDE TAKIYORUZ. SIRA DÖŞEMEYİ TAKMAYA GELDİ. DÖŞEMEYİ TAKINCA HOPARLÖRÜN SOKETİNİ TAKIN CAM KALDIRMA MODÜLÜNÜN KABLOSUNUDA ÇERÇEVE KISMINDAN VERMEYİ UNUTMAYIN SONRA DÖŞEMENİN ÜSTÜNDEKİ TIRNAĞI CAM FİTİLİNE GEÇECEK ŞEKİLDE OTURTUYORUZ KAPATIYORUZ DÖŞEMEMİZİ. ÇERÇEVEYİ BASTIRINCA YERİNE GEÇER VE İLK SÖKTÜĞÜMÜZ VİDALARIDA YERİNE TAKTINIZMI İŞLEM TAMAMDIR.. ANLAMADIĞINIZ Bİ DURUM OLURSA TEKRAR SİZLERE YARDIMCI OLACAĞIM HADİ HAYIRLI İŞLER.. :) Düzenleyen Peugeot35 - 08 Şubat 2017 Saat 21:24 |
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel çalışma, paylaşım için teşekkürler :)
|
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
eline saglık güzel çalışma
![]() |
|
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|
![]() |
|
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maşallah, helal olsun.
Kendine bir yemek ısmarla hocam, dışarıda buna 100TL yada daha fazla işçilik alırlardı ve kesinlikle daha kötü bir işçilikle yaparlardı. |
|
![]() |
|
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık hocam. Madem uğraşmışsınız daha kaliteli bir hoparlör alıp taksaydınız en azından emeğinize fazlasıyla değerdi :)
|
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Hocam orjinal takıntım var o yüzden yoksa iyisini takmak daha mantıklı. Bana yetiyor hepsi çalışsın fazlasıyla yeter :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Ismarladım hocam :) haklısın valla sordum 70 tl ye sökeriz dedi bende ben bedavaya sökerim dedim :)
Düzenleyen Peugeot35 - 24 Aralık 2016 Saat 21:30 |
|
![]() |
|
muratsandalci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2013 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratsandalci
Bilgi için çok teşekkürler. Hoparlör derinliği olarak, ortam ne kadara kadar izin verir?
|
|
M.Sandalcı
|
|
![]() |
|
ben_erhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2016 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
Hoparlörü bağladın mı hocam :) fotolarda göremedim. Sadece yerine takmışsın..
hayırlı olsun. Güzel çalışma. Gözü kara olmak lazım. En fazla 2 tırnak kırılır ama iş öğrenilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Fazla bi derinliği yok ama bütün markaları uydurabilirsiniz. bacak ekledinizmi işlem tamamdır. ama gerek kalmadan rahatlıklı hepsi oturur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Hoparlörün soketi var yanlış takma gibi bi imkan yok cam kaldırma modül soketiyle aynı. Döşemeyi iki elimle yapınca malum orasını çekemedim yazılı olarak belirttim. Kapıya döşemeyi yanaştırınca hoparlör fişini takıyorsun aynı zamanda cam kaldırma modül fişini çerçeveden sallayıp döşemeyi oturtuyorsun. Çok basit biraz cesaret sadece :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |