![]() |
|
206 Lpg Muayene Öncesi Son Kontroller |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 Saat 20:17 |
Arkadaşlar merhabalar, Cumartesi günü muayeneye götüreceğim aracı yalnız kafamda birkaç soru var onları size danışmak istedim. İlk defa gittiğim için tecrübem yok muayene konusunda.
1 - Aracın önceki muayenesinden LPG Sızdırmazlık Testi pulu mevcut. Bu sene birkaç yerde artık sızdırmazlık testi istenmediğini okudum, bunun doğruluğu nedir ? Sızdırmazlık testi isteniyorsa da montajın yapıldığı şehirden alınması gibi bir saçmalık var mıdır ? 2 - Arka emniyet kemerlerinden birinin sargısı bozulmuş ve çekmiyor. Yani kemer var ama hiçbir işlevi yok. Bunun sorun olabileceği belli, bunu hangi usta grubuna göstermek doğru olur ? Kaportacı mı halleder ? 3 - Birinci ve geri vites bazen tekte girmeyebiliyor. Bunu sorun ederler mi ? Teşekkürler şimdiden.
|
|
![]() |
|
tsufrankwoli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
![]() ![]() ![]() ![]() |
1) Tadilat olmadıysa yeniden sızdırmazlığa gerek yok.
2) Tam bilemiyorum 3) Sorun olmaz.
|
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Teşekkürler hocam, selamlar.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saldırmazlık testini tekrar istemiyorlar ancak araç lpgden dolayı muayeneden geçemez ise tekrar götürdüğünüz zaman sizdırmazlık istiyorlar.
Ehliyet kemeri hic gelmiyor ise muayeneden geçmez. Ama bir şekilde açabilirseniz ve yerine takarsanız sadece yüzeysel olarak bakıyorlar. Yani gördüğüm kadarıyla el ile çekip bakmıyorlar. Lpg ile ilgili önemli iki husus şu. Lpg tankinin altında sehpa olması gerekiyor. Ikincisi ise sehpa ile tank arasinda yalıtım malzemesi olması gerekiyor. Simit tüp ise sehpa ve yalıtım malzemesine gerek yok. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca şunu inceleyeliniz faydalı olur.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42633&title=muayeneye-girecek-lpg-li-arac-sahiplerinin-dikkati |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Teşekkür ederim hocam. Emniyet kemeri geliyor ama geri toplamıyor. İşi şansa bırakmamak için kendim değiştirmeyi yada ustasıyla değiştirmeyi planlıyorum. Sehpa ve yalıtım malzemesi mevcut. Dikine olan üçüncü kemer yok ama bakalım ona takılırlarsa bir şekilde çözeceğiz.
|
|
![]() |
|
iammanover ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2016 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iammanover
Eksoz emisyonu sanayiden al sorun cıkarmadan geçersin sırdırmazlığa gerek yok
|
|
206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |