![]() |
|
Bu değişim ücret teklifi sizce nasıl? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2016 Saat 12:22 |
Merhaba arkadaşlar herkes duymuştum malum bir site var mobil oto servisi bu sitede fiyat teklifi istedim ön balata ve disk takımı değişimi.
bana çıkardıkları fiyat 212 TL Markaları ise disk markası valoe, balata markası delphi kapımın önüne kadar gelip bu fiyata değiştiriyorlarmış nasıl sizce bu fiyat?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla hocam tabi bütçe 212 tl iyi bir fiyat aslında disk 100-120 tl civarında piyasada balata 50-60 tl civarlarında max olsa olsa malzemeler 180 tl tutar tabi adamların bunda en az 40-50 tl karı vardır. 32 tl de işçiliği kalır kabaca. birde meselesi evin önüne gelip yapıyorlar artısı o ona göre makul diyebiliriz. ben feredo disk için 80 tl veka balata için 40 tl fiyat almıştım sanayiden tabi aracın bakımıda geldi benim standar onlarla birlikte yaptıracam 30-40 tl işçilik tutar bana maliyeti.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
disk çok önemli değil valeoda orjinal ayarında sayılır ama balatanı orjinal harici taktırmamanı tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
orjinal balata markası nedir? delphi fransız ürünüymüş marka önerisi var mı?
|
|
![]() |
|
ardinal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Mobilotoservisden disk ve balata aldim. Tanidik ustaya taktirdim. Benim 206nin on diskler havasiz düz olandan. Arkalar kampana. Aracinizin sase numarasini servicebox a girip oem parca kodlarini alabilirsiniz. Ben bu sekilde tek tek butun parcalari aldim. Valeo diskler 90 lira falandi. Ferodo 70 tl idi. On balata arka papuclarida valeo aldigim icin disklerde valeo olsun dedim 20 lira fazla verdim. Bence en ucuzlarindan alin. Hic kafaniza takmayin, cok ciddiyim. Delphi, trw, valeo, ferodo,luk vs. Hepsi bilindik markalar. Zaten orjinalinin ureticisi de bunlardir. Ben mobilotoservisde, kendi tamirhanelerinde egr degistirdim. 10000 km garantili ve kurumsal bi yapida olduklari icin ariza durumunda dis gecirme sansiniz var. Sanayide cok munakasa etmeniz lazim hak aramak icin. Bi sonraki bakimida orda yaptiricam. Genel olarak kiyaslarsam, sanayi 100, mobilotoservis 120, servis 200 tutar. Ayrica on odemeli indiimde yapiyolar. 100tl harcarsaniz icerde 5 tl puan birikiyo hesabinizda. Kapiniza gelmeleride cabasi. Benim isyerime yakin oldugu icin ben tamirhanelerine gidiyorum. Fiyat farketmiyo. Baska sorulariniz varsa sorabilirsiniz, 3 kere yolum dustu oraya :)
|
|
2008 Peugeot 206 HDI 1.4 Fever
|
|
![]() |
|
Kullandıkları markalar iyi midir sizce? kafama yattı ne koşturucam sanayide kapıda yapsınlar.
|
|
![]() |
|
ardinal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Dediğim gibi orjinal parçalarda zaten bu firmalardan tedarik ediliyor. Uzerine peugeot yazisi yazilip satiliyor. Peugeot disk üretmez :) veya balata da üretmez. Ferodo, Delphi, Valeo, TRW, Delphi, Bosch farketmez. Benim fikrim en uygununu seçin. 300 400 verip performans diskleri almadiğiniz surece hepsi günlük kullanimda aynidir. Telefonda sorun isterseniz diger markalarin fiyatlarini. Belki daha ucuzu da vardir. Ben valeo diske 90tl, valeo ön ve arka balatalara 110 tl vermistim 1 ay önce.
|
|
|
|
![]() |
|
Aslında balataları 7 ay önce değiştirdim 8 bin km önce fakat diskler bittiğini söyledi geçen bakımda usta diskler bitmiş iyice taşlamaya bile gerek yok dedi. zaten hız yaptığımda veya döndüğümde cık cık ses veya vida sürtmesi tarzı ses geliyor. bende arabama bakımsız binen biri değilim herkes senden araba alınır diyip durur :D
|
|
![]() |
|
3 taksite aldım ayın 9'unda öğleden önce gelecekler.Taksit imkanı da olması işin ince tarafı bence cebide yormuyor.
|
|
![]() |
|
hadi hayırlısı. bizi bilgilendirmeyi de unutma iş bitince :)
|
|
|
|
![]() |
|
Usta tam zamanında geldi güzelce yaptı. Ben beğendim. inşallah sorunsuz devam eder. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler :) Umarım hizmet kalitesini bozmazlar, bende memnunum şimdilik :)
|
|
|
|
![]() |
|
benim disk baya bitmiş havuz olmuş resmen. sanırım fabrika çıkış ürünü değişmemiş hiç. aslında aracı aldığımda 117 bindi şuan 126 bin km. 8 aydır bende triger seti değiştirmedim. adam triger kayışı felan masraf ettim demişti mah. den arkadaş kendisi de oto motor dukkanı var. ama insanoğlu güvenemiyorsun. mobil oto da 350 den başlıyor napsam bilemedim.
|
|
![]() |
|
ikinci el araç alınca ilk iş triger değiştirin diyorlar. evveliyatı hakkında net bilgimiz olmuyor eş dost satmadıysa. şunu da belirteyim öncelikle araç kurcalandıkça arıza dert bitmiyor :) bu aracı yıllarca kullanacak mısınız ? triger değişim periyodu ne ?
206 1.4 HDI için 60 80 90 120 bin diyen var mesela. ben peugeotun resmi sitesinden baktım şase numaramı girip 10 yıl / 180 bin km diyodu ağır şartlar için. 165 binde değiştim. eski sahibi değişti mi bilmiyorum ama kendimi garantiye almak istedim. içimde rahatladı. şuan baskı ve balata kaldı soru işareti olan. o bittiği zaman fazla masraf yapmıyor en kötü yolda kalırım düşüncesiyle hareket ediyorum. her bakımda kontrol ettiriyorum tabiki durumunu. şuan sıkıntı yok. |
|
|
|
![]() |
|
Usta sen olsan parça masrafı yok ama 200 tl triger işçiliği yazmışlar maşallah yani. parça zaten 150 tl en iyisi.. şuan tek kafamda kalan ve hayati diyebileceğim triger soru işareti var umarım bir sonraki konum triger koptu motor indi olmaz.. :D ilk arabam bu. satarım diye düşündüm ama öyle gözümde hayal de yok hem bunun yakıtı az biraz konforsuz sadece haliyle pejo :) bilemedim net değilim açıkcası. he bu arada adam dedi salıncak da değişirsin yakında tamam kapat usta kapat dedim :P :D
|
|
![]() |
|
triger için işçilik ortlama 150 160 falan. 120 ye yapanda var 200e yapanda var yani :) Dediğim gibi buranın fiyatları az fazla sanayiye göre. 10bin/1yıl garanti veriyorlar. Kurumsal bir firma var sonuçta karşınızda. Ben 50 lira fazladan veririm açıkçası ama görüş meselesi. Babam hayatta vermez mesela :)
Bu arada sadece kayış mı değiştirceksiniz. Bunun rulmanı var devirdaimi var :) Aracınız için kaç kmde triger değişmesi gerekiyor bunu öğrenin bence. |
|
|
|
![]() |
|
public.servicebox.peugeot.com, sol alttan dili türkçe yapın. üye olun. giriş yapın. aracınızın şase numarasını yada motor numarasını VIN/VIS yazan kutucuğa girin. Aracanıza tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Yedek parça şemaları, orjinal veya oem parça kodları, bakım planları vs.
Bakım planlarından trigerin kaç binde değişmesi gerektiğine bakabilirsiniz. yok ben üşenirim diyosanız şase numaranızı verin bakayım :) şu konuya bakmanızı tavsiye ederim. eğer sizinde periyodunuz 10yıl/180bin km ise hiç uğraşmayın bence :) insiyatif sizin tabiki. 180bin yazmasına rağmen 60 80 90 120 bin diyen insanlar var. Babam sanayide sormuş 60bin demiş mesela usta. Yoh artık a... dedim. En temiz bilgi peugeotun kendi sisteminde yazan bilgidir diye düşünüyorum. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43029&title=triger Düzenleyen ardinal - 09 Kasım 2016 Saat 15:23 |
|
|
|
![]() |
|
Son attığın evrak resmiyse olay bitmiştir abi. Fabrika ürünü 180 bin demek ki. Gecmist3 biri degistirdim mi ohho tamamdir :D
|
|
![]() |
|
Yalniz bu evrak 2008model 1.4 hdi 206 icin. Senin arac 206+ sanirim. Üye olup sende bak bence. :)
|
|
|
|
![]() |
|
206 ile 206+ arasında sadece makyaj farkı var diye biliyorum :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |