![]() |
|
206 piyasası hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Arthur61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2016 Saat 09:58 |
|
Merhaba arkadaşlar .
Forumu takip ediyordum fakat daha önecki üyeliğimi unututuğum için tekrar üye olmak zorunda kaldım . Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim . Konuyu şöyle özetleyeyim . 2 yıl kadar öncede 206 sunrooflu bir model almayı kafama takmıştım fakat ev almak daha mantıklı geldi ve 206 fikrimi rafa kaldırdım . şimdi maddi yönden biraz rahatladım diyebilirim , sene sonuna kadar para biriktirip birazda kredi ekleyip bir 206 almayı düşünüyorum . Ailemizde 3 araç var her istediğim zaman araçları alabiliyorum fakan kendinin olması başka bir duygu . Aslında araç ihtiyacım yok sadece bu 206 sunrooflu modellere eskiden beri bir hevesim . Daha önce abimde 1.4 dizeli vardı genel olarak memnundu. Kafama takılan sorular şöyle . Piyasası acayip kabartılmış bu araçların . Sahibindede bakıyorum 25 -30 fiyatlar almış başını gidiyor . .. Bu araçlara bu kadar parayı vermek mantıklımı sonra elden çıkarmam zor olurmu veya çok zarar edermiyim . 1.6 VEYA 1.4 XT modelini düşünüyorum Km nekadar olmalı sitede 200 bini devirmiş araç çok aceba bunlara para vermek mantıklımı elimizde kalma olasılığı varmı . Sonra satmak istesem 1-2 zararına satabilirmiyim . Birde otomatik viteslerinde sorun varmı , kronik bir sorunu yoksa otomatik daha çok işime yarar . Ve son oalrak beni sanayiye bağımlı yaparmı bu araçlar . Sağda solda hep söyloyrlar 206 alırsan sanayiden çıkamassın aceba varmı böyle bir durum . Kafamı kurcalayan bu soruları cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim .
Düzenleyen Arthur61 - 13 Haziran 2016 Saat 10:00 |
||
![]() |
||
akundakci ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2016 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akundakci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bakımsız bir Araç alırsan Sanayiden Ev bakarsın Bakımlısını Bulup Sende Aracına Bakarsan Her Araç Gibi Tadından Yenmez :)
|
||
Peugeot 2000 306 1.6 xr
Ford Fiesta 2007 1.6i Comfort |
||
![]() |
||
Arthur61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yani 25 k para vermeye değermi ?
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
bana kalırsa değmez 2-3 fazla koy 307 ye bin derim tabi ikini el şans işi
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
206+ aldım 27bin liraya 3 aydır kullanıyorum problem yaratmadı. Birde ilk arabam olduğu halde. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Yakıt konusunda çok iyi. 1.4 HDI 50 tl mazot koydum. sayaç sıfırladım 265 km gitti acemi halim ve şehir içi düşün sen. Amorti eder paranı her halükarda.
|
||
![]() |
||
|
Hocam 20 bin üstüne çıkamam , bu yüzden dizel yenrine benzinli tercih ediyorum 20 bin bandında temiz dizel bulmam imkansız gibi , o yüzden benzinli sunrooflu bir 206 düşünüyorum , hayalim yani sunrooflu modelleri çok hoşuma gidiyor birda rüzgar gülü dedikleri jant ekledimmi başkada birşey istemem :D
Düzenleyen Arthur61 - 13 Haziran 2016 Saat 12:52 |
||
![]() |
||
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
|
Hocam sunroof takıntınız yok ise 20 civarına dizel bulabilirsiniz. Ben geçen sene 19 liraya 162 binde araç aldım baskı balata harici şu an araç masraf çıkarmadı bana. Bir de 10 bin bakımı. Ben de araca 1 sene için de bakım harici 3-4 milyar para harcadım keyfi olarak şu an gayet memnunum araçtan da yakıtından da.
Şu an bütün araç piyasası yüksek 206'ya özgü değil maalesef bu. Araç alma işi biraz sancılı oluyor umarım temiz bir araç bulabilirsiniz.
|
||
![]() |
||
leader_devil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı leader_devil
|
merhaba arkadaslar bende 2004 model dizel 206 xt var sadece sunroof yok aractan gayet memnunum 2 sene once mayıs ayında 19 bine almıstım 2 parca boya var sadece birde aldıgımda 78 bindeydi 2 sene icinde 3 sefer sadece yag bakımı ve filtre bakımları haricinde hiçbişey yaptırmadım su an 110 bine geldi arac ve agır bakım yaptıcam ramazandan sonra yani anlatmak istedigim duzgun ve yorulmamıs bir arac bulunursa tadından yenmez heleki dizel ise fulle depoyu alanyaya git gel :)) su an ise bakıyorum netten fiyatlara benim aracımdan daha fazla boyası var değişeni var km fazla adamlar yazmıs 25 26 bin civarları tabi saygı duymak gerek herkesin kendi malı sonucta
insallah gonlunuze göre bir arac bulur ve keyfini cıkartırsınız :)
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
sadece 206 değil bütün Araçlar arttı. Yani o kadar para verilir mi demek yanlış olur. Çünkü daha iyisinin de arttı kötünün de.
Milletin ne dediğine hiç bakmayın temiz bulursanız alın. Araba bakımsız olduktan sonra markası modeli ne olursa olsun masraf çıkartır. bende otomatik var memnunum. Ama benim araç aldığımda 77 bin km deydi. dikkatli kullanırsanız sıkıntı çıkarmaz. Otomatik viteste Genel sıkıntı selenoidlerden kaynaklı oluyor ve ortalama masrafı 600 lira civarı. oda şanzuman yağı zamanında değişmediği için arıza yapıyor. Yakıt ise lpg de çok iyi diyebilirim. İstanbul trafiğinde 23 25 kuruş civarı yakıyor, çok trafik olursa 27 kuruslari görüyor. Uzun yolda 18 kuruş. Hatta geçen yaz tatile giderken sakin sakin ortalama 90 ile Klima açık 15 kuruşa kadar düştü. bi klasik tork konvektorlu 4 vites bir araç için mükemmel değerler. Ama sıkıntılı bir otomatige denk gelirsen vay haline. o yüzden yüz lira fazla verip iyi bir sanzumanciya kontrol ettirin. Genel olarak 206 larda sık görülen arızalar şunlar; arka torsiyon problemi. com2000 sinyal kolu arızası. az benzinle dolaşmaktan dolayı benzin pompası arızası. Şimdilik aklıma gelenler bunlar Düzenleyen talip206 - 13 Haziran 2016 Saat 23:34 |
||
![]() |
||
|
@sonerkyl ; Hocam 307'de görüş alanımda ama 2003 - 2004 model sunrooflu 206 önceliğim , Yoksa 307'de kasa ve i donanım olarak çok hoşuma giden bir araç.
@Gokcesel ; Valla sunroof olmayacaksa araba olmasada olur sunroofa taktım kafayı :D @leader_devil ; Hocam haklısınız ben daha öncede takip ediyordum piyasayıböyle abartı değildi . 20-25 arası temiz dizel bulunuyordu . Biz 2009'da 17 bine sattık dizeli :D Katılıyorum size eğer siz ona bakarsanız oda size bakar. @talip206 ; O zaman otomatik değilde bu sefer şansımı düz vitesten yana kullanacağım :D Görüşleriniz için teşekkür ederim . Temiz 150 bin km civarında bir xt'ye 20- 22 bin vermek mantıklımıdır . Aslında merak ettiğim bu , sonra satarken çok zarar edermiyim en fazla 3 yıl binerim .
|
||
![]() |
||
Fırtına61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına61
|
Sanroof takıntın varsa sıkıntı bende de o takintidan var sanroof yoksa araba olmasın mantigindayim fakat hem sanroof olacak temiz olacak km düşük olacak heleki fiyat düşük olacak o biraz zor bende 2001 206 xt sanroof lu km düşük zor buldum 2 sene önce 18.500 aldım biraz masraflarım oldu 20 den aşa da satmayı düşünmüyorum hoşuma gittiği için bide ilk arabam zor buldum zor da satarım
|
||
![]() |
||
|
Bakalım hocam sene sonu bi gelsin kışın biraz daha düşer fiyatlar .
Satmak istersen hemşerine bir kıyak yaparsın :D
|
||
![]() |
||
seamad ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 380 |
|
Temiz arabaya iyi fiyat istiyorlar, bende 2006 206 1.4 hdi var 140.000 km de satıp büyütmeyi düşündüm 23.500 e kadar gördüm fakat sonradan 1 yıl daha binme kararı aldım, ama şunu açık net söyleyebilirimki kardeşime dahi gönül rahatlığı ile vereceğim temizlikte bir araç bu gün ilana koysam gene aynı parayı görür alan kişi başı ağrımadan masrafsız binecek bir araç, 3 kuruş aşağıya bir araç alırsın bir sürü para harcarsın sonra araba temiz olur ama maliyetine baktığında baya baya para harcamışsındır benim öyle oldu :) değiştirmediğim yeri kalmadı mekaniğinden yürüyenine kadar ama içim rahat bu gün istediğim yere gider gelirim, şehir içi 50 TL ile net 307 km yol gittim bu hafta şimdi gelde değiştir bu arabayı, ha can güvenliği varmı malesef yok bende birde 2006 golf 1.6 fsi otomatik araç var ona binmiyorum hatta bu aralar onu satmayı bile düşünüyorum, ona bindiğimde tank gibi bir his veriyor ama yakıt konusunda benzinci ile ortak olacapım neredeyse, yani az yaksın çok kaçsın diyorsan peugeot grubu iyi fakat dediğim gibi güvenlik hissi peugeotta malesef iyi değil yani ben öyle olduğunu düşünüyorum...
|
||
![]() |
||
|
Hocam bende temiz bir araç peşindeyim , satarkende 1-2 zarar edip elden çıkarırım artık ,Güvenlik konusunu düşünmüyorum , kazadır başa gelir ama kimse arabayı kaza yapmak için almıyor aşırı sürat seven biri değilim . Kendimi güvende hissetmediğim hiç bir hamleyi yapmam . O yüzden güvenliği benim için çokta önemli değil , ben estetiğe önem veren biriyim ve pejo bunu çok iyi başarıyor . Araçları olsu olsun çıkardığı çelik jantlar olsun görsellik olarak çok beğeniyorum .
|
||
![]() |
||
seamad ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 380 |
|
Evet söylediğin konularda haklısın, inşallah aradığını bulursun
|
||
![]() |
||
Mrttt53 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
19500e 2004 model 206 1.4hdi xt aldım geçen sene, 135bin kmde idi alırken hala kullanıyorum.Manuel,turbosu tahminen hiç işlem görmemiş, ötüyor ama bakalım:D 3 boya 1 değişen diye aldım.
Kapılarını mesela ilk ben söktüm temiz orjinal bulabilirsim yani. Amortisör, lastik, fren bakım gibi masraflar çıktı 106dan sonra 206ma keyifle para harcıyorum diyebilirim😄 |
||
![]() |
||
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
|
Benim de sizin gibi sunroof takıntım mevcut ilk 206 aracımda yoktu 2.sin de kesin olacak, istediğim gibi yapacağım diye düşünüyordum ama internette araştırmalar sonucu rüzgarda uçuyor, (tamam çok hızlı değil 1.4 ama uzun yolda nolur nolmaz diye) bir de sunroof camının çalınması gayet basit olduğu için o hevesimden vazgeçtim maalesef. Bir zamanlar da sürekli sunroof camlarını çalıyorlardı ondan gözüm iyice korktu
![]() |
||
![]() |
||
ziya alp ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2015 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
18e aldık 95 bınde 1.4 x desing arabayı baya yaptık jant falan ölüsü 22 yazmıs 1 parca degısen var komple boya bızde bel altı boya var degısen yok hasar kaydı yok bu donemde 2005 model hasar kayıtsız araba zor 25 mılyar yazıcam 24.500 bırakıcaz net gıder yanı 1 hafta
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |