![]() |
|
Yansanayi amortisörün ses farkı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mrttt53 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2016 Saat 18:45 |
Arkadaşlar merak ettiğim şey gerçekten bu.Yaklaşık 2 ay önce sağ amortisör helezonu kırılmışti malum mayın tarlası gibi yollar, amortisörün bitik olduğunu zaten söylemişlerdi birkaç yerde, takoz ses yapıyo diye gittim bi baktık helezon kırılmış.
Şimdi merak ettiğim sey gerçekten amortisörün çalışırken çıkardığı ses neden farklı ustaya sormaya çalıştım ama her amortisörün sesi farklı falan dedi uzatmadm bende:D.Normalde bir çok araçta gördüğüm amortisör çalışırken hava üfleme sesi gibi bir ses çıkarıyor benim amortisörler ise adeta tabak gibi ses çıkarıyor camlar kapalıyken pek duyulmuyo konfor açısından da cok kötü degil ama cam açıkken hep bu sesin bu sekilde olma sebebini merak ettim çünkü opel,volvo,Fiat,bmw ve yeni model Peugeotlar gibi birçok aracn amortisör sesini dinledim hepsi aynı hava üfleme sesi gibi bir pıslaması var.Bi bizim 206nn ki mi farklı yani😄😄 Düzenleyen Mrttt53 - 04 Haziran 2016 Saat 18:45 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende titizimdir böyle konularda en ufak farklı sesi duyar kontrol ederim sağı solu ama amortisör sesini ilk defa sizden duydum :) amortisör eskiyse zaten konfor düşüklüğünden anlaşılır,çukurlara girince ses yapar vurur belli eder,takozlar lokur lokur ses yapar.En olmadı servis anlar zaten bakımlarda boşluktan falan bildirir.Ancak hava sesi ve tabak sesi gibi bir ses hayal ettimde bana oldukça yabancı geldi.Aracı hareket ettirmedende çıkıyormu bu ses.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Mrttt53 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Ahaha kardeşim böyle bir tepki bekliyordum.Roadstar hoparlör takılı bir arabam olsada, :D kulaklarım hasssatır hoparlörleri takmak için kırdıkları plastik döşeme vidalarnn sesini bile duyup siparişini vermiş biriyim:D
Neyse sesi sadece şu şekilde tarif edebilirim; bir çukur bir kasise girersen camlar açık amortisörün çalışma sesini duyarsın %99(piyasadaki stok amortisörlerde) bu ses pıs şeklinde oluyor:) ama benim yansanayi amortisörlerde takur tukur ses geliyo ama böyle metal metale sürtme sesi yani eminim orjinal olsa bu ses yok o kadar farklı marka ve yaş otomobile bindim ki(tanıdıklarımın) eminim yani.Ama tabi benim gibi biraz takıntı düzeyinde teşhis koyabilmen lazım. Genelde bir ses duyup sanayiye gittiğimde oradan en az 200 300 masraf çıktı:DD
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Usta geçmiş olsun valla.Bizim araçların süspansiyon sistemi orjinaldede sert bir yapıya sahip ancak seninde söylediğin gibi orjinalde bahsi geçen sesler yok.Parça farkı olurmu dersen illa olur ama sağlam amortisör takırtı tukurtu yapmaması lazım ithalde olsa.Gereksiz endişelendirmek istemem ama baktır istersen.Montajdamı sıkıntı oldu acaba yaylar falan oturdumu.Aracı test etmek lazım.Bende yeni yazlık lastik aldım önlere düz giden araç yeni lastiklerle sağa çekmeye başladı rot-balanstı sağ soldu derken düzelme gösterdi ama tamamen değil.En son lastikleri tekrar değiştirdim düzeldi. İlla oluyor böyle şeyler.Titiz adamların başına daha çok geliyor :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Valla kardeşim montajı gözümün önünde paracı olmadığını düşündüğüm bir abimin yerinde yaptırdım.Benim tahminim amortisörün kendinden olduğu.Amortisör, helezon, bilya hersey degistiği için şu diyemiyorum ve bu ses bence sadece orjinal yansanayi farkından.Şuan teknik bilgi veremesemde allah korusun :D yansanayi ön takımlı arabaya binersen kulağın hassassa bence farkı anlayacaksn tabi bende bir sorun yoksa ![]() |
|
![]() |
|
Bu arada yaz kış nokianın üst seviyelerini aldım yaz da kışta yeni isteyene de aldığım yeri önerebilirim kayma hic yok
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |