![]() |
|
VİTES GEÇİŞ SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Racon34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mart 2015 Konum: BEYKOZ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mart 2016 Saat 02:47 |
Arkadaşlar benim aracım otomatik 1.4 aracım 3 vitesden 4 geçerken soguk motorda 4 geçdiginde tak tak diye ses gelip 3 geçiyor sonra kendını korumaya alıyor sanırım anlamadım 4 geçmiyor ancak durdugunda stop ettıgınde tekrar calıstırırsan normal bir şekle dönüyor aracın arızası soguk motordan dolayı mı ole yapıyor yoksa başka bir sorun mu var yada sorun mu olacak önlem alabılırsek onceden sevınırım yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar varsa böyle açılmış bır konu onada yönlendırebılırsınız.
|
|
![]() |
|
burakrak53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakrak53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bunla ilgili forumda defalarca yazılmış. Probleminiz öncelikle 1. şanzıman yağından kaynaklanıyor olabilir bir süre sonra özelliğini yitirdiğinden fazla ısınabiliyor (tahmini 3-4 lt değişse 100-130 tl). 2.si selenoid valfler diğer adıyla elektro vanalar bunlar zamanla tıkanabiliyormuş veya yeterli basınç sağlamadığından vites geçişlerinde problem oluyormuş tanesi 130-140 tl (sanırım 2 tane yağ giriş çıkışını yapan elektro vana varmış bunların değişmesi yeterli sanırım basınç değerini ölçtürmek lazım. 3.sü hidrolik blok olabilir yağın yüksek ısıya çıkması zarar veriyomuş hidrolik bloğa bu biraz daha pahalıdır sanırım sıfırı 1000 tl'nin üzerinde olması lazım 4. sü ise şanzımanın revizyon istemesidir (tork konvektörü,balatalar vs) en maliyetlisi de budur ki bundansa yeni şanzıman alanlar olmuş. Genel olarak bu fiyatlar üç aşağı beş yukarı değişir. Ama önemli olan doğru ustayı bulman yoksa sömürür seni belki yağı değişse düzelecektir hidrolik blok der alır 1500 tl. Benim sana tavsiyem internette araştırmadık yer bırakma sonra git yetkili serviste arıza kodlarına baktır neyinde sorun varmış sana desinler sonra duruma göre iyi bir usta tavsiyesi al birinden git ustaya de şunlar arızalı değişecek maliyeti ne kadar diye farklı yerlerden fiyat iste. Aracının km'si şanzıman bakımı yapıldımı onlarıda yazarsan daha iyi çözüm bulunur. Valla Allah nazardan saklasın daha şanzımanımda bir problem yaşamadım ama resmen paranoyak olduk al4 le ilgili okadar şey yazılmış ve hepsini okudum artık şanzıman ustası gbi oldum resmen arabaya korkarak biniyoruz
|
|
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun burak arkadaşın dediği gibi önce basitten zora doğru çözüme ulaşmak gerekiyor.önce yağı değiştirin sadece soğukken yapıyorsa yağ ile alakalıdır.
Eğer yağdan değilse ve sürekli aynı viteste problem yapıyorsa sıralı selenoidlerde(elektrovana) sıkıntı vardır. İki adet ana selenoid vardır 4 adet te sıralı selenoid vardır.sıralı selenoid arızası çok sık rastlanan arıza değildir.genelde iki adet ana selenoid arızası meydana geliyor. Sürekli aynı viteste verilen arıza varsa sıralı selenoidlerden ilgili vites ile alakalı selenoid değişimi yeterli olur. Eğer farklı viteslerde hataya geçiyorsa büyük bir ihtimal amana selenoid değişimi ile sorun ortadan kalkar. Tabi bunlar olma ihtimali yüksek durumlar.bunların dışında selenoidlere gelen kablo da sıkıntı olabilir.yada şanzuman beyninde sıkıntı olabilir. En kötü ihtimal ise şanzuman revizyonu. Önce iyi bir ŞANZUMAN ustasına gidip bilgisayardan arıza kodlarına bakıp öyle yorumlamak gerekiyor. 30 tl lik fren muşuru arızası yüzünden şanzuman revizyon istiyor diyen ustaları çok duyduk gördük aman dikkat edin iyi araştırın. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |