![]() |
|
307 ses sistemi tavsiye |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sckn22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2015 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2016 Saat 11:09 |
2006 model aracımın ses siteminden pek memnun değiğilim. Tabiri caizse teneke gibi çalıyor orjinal teybini değiştirmeden kaliteli ses alabileceğimiz bi metod varmıdır. Subwofer ve anfi düşünmüyorum. Yüksek ses dinlemem orta ve kısık seslerde tok yumuşak ve derin bass verebilen bi sistem düşünüyorum sesin dışarı çıkmasına gerek yok. Aklımda kapılardaki hoparlörleri değiştirmek var. Veya arka kapılardakini iptal edip panzidota iki tane oval yada illa şartsa teybi değiştirmemiz gerekiyosa direksiyon kumandası ve yol bilgisayarı ile uyumlu bi teyp varmıdır?
|
|
![]() |
|
mimit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Amfi olmadan orijinal teyp ile yapılacak çok fazla bir şey yok,yani hoparlörleri değiştirmek bir nebze kurtarıcı olur ama tatminkar olmaz, teybi değiştirirseniz,direksiyon kumandasını aktif halde tutmak için ayrı bir aparat alıp kullanmanız gerekiyor.
normal teybin yerine double din de takabilirsiniz, bu konuda seçenek çok yani beklentiniz cihaz ne yönde onu bilirsek seçim konuusnda alanı daraltabiliriz,mesela bluetooth olmalı mı? Hoparlör konusunda alpine spg69c2 veya c3 oval düşünürseniz kullanabilirsiniz, ön kapılar içinde cam önündeki tiz orijinal kalmak kaydıyla alpine spg 17c2 güzel bir anaünite ile istediğinizi verecektir. ön kapılarda hoparlörlerin arkasına gelen kısıma küçükte olsa bir ses izolasyonu yapmak aşırı vibrasyonu önler ve daha güzel bir ses alınmasına yardımcı olur.
|
|
![]() |
|
sckn22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2015 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mevcut teybe anfi bağlasak verim alabilirmiyiz kalite konusunda? Multimedya sistem düşünmüyorum. Birazda maliyetin düşük olmasını istiyorum. Şu ihtimalde aklıma geldi mevcut teyp ve hoparlörlere hiç dokunmadan bagaja anfi ve subwofeer. Tabi bunların nasıl sonuç vereceğini bilmiyorum. Amacım orjinalliği bozmadan araç içinde daha dolgun bi ses almak. Anfi ve sub olmadan bu sesi yakalayamazsın derseniz o zaman mecbur seçeneklerin içine onlarıda koyucam önceliğim mevcut sistem ile düzgün bi ses elde edebilmek. Düzenleyen sckn22 - 24 Şubat 2016 Saat 11:57 |
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Hocam ben mevcut teybe amfi baglattim pandizota da iki adet oval taktirdim tatminkar edici bir ses alıyorum.ha yüksek seslere çıkıldıkça tabiki seste bozulmalar oluyor ki zaten yüksek dinlemiyormussunuz. Yâni 1-12 değerleri arasında çok kaliteli bir ses alabilirsiniz
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
ibrahim01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer torpidoya bir ekolayzer koyup kapıdaki hoparlörleri değiştirirsen ya da daha iyisi arka pandizota güçlü bir 6*9 hoparlör koyarsan radyoya da harici bir giriş eklersen güçlü bir sistem elde etmiş olursun.
|
|
![]() |
|
Şimdi bu işi yapan bi arkadaşla görüştüm panzidota 2 adet pioneer 6965 v2 taktırmaya karar verdim inş eskiye nazaran bi fark olur. Panzidotu boşuna deldirmiş olmayalım.
|
|
![]() |
|
ibrahim01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim01
ben de aynı şekilde yaptım ve müzik dinliyorum. pandizotu deldirme yenisi çok pahalı. yan sanayı bakalit bir pandizot al. 100 liraya alırsın.
|
|
![]() |
|
mimit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
orijinal teyp üzerinden amfi ile sistem kurarsanız şimdikine oranla tabiki çok dah aiyi ses alırsınız, sadece amfi ve bass ile yapılan uygulamalrda kapı kolanları genelde tiz çalışacak şekilde ayarlanır ve subwoofer ın bası araç içinde tok bir ses yaratır ha kendi aracıma böyle bir sistem kurar mıydım diye düşündüm,kurmazdım.
pioneer demişsiniz ama piyasada orijinalinden çok sahtesi var,maliyet bu işin kalbi,ama iki üç defa para harcamaktansa, şartlar uygun hale geldiğinde, orijinal teybe bir amfi ve ve 4 adaet hoparlör ile de istediğiniz sesi alırsınız. Pandizota 6x9 koydurduğunuz da teybin ön arka ayarları ile oynamak zorunda kalırsınız,çünkü arkalar güçlü önler zayıf olacak ve ses arkadan daha baskın gelecek. |
|
![]() |
|
Az önce montajı yapıldı arka kapıdakileri iptal ettik sonuç tam istediğim gibi oldu. Gayet basslı ve tok bi ses elde ettik yaptırmayı düşünen varsa hiç düşünmesin orjinal kolonları berbat.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim01
kapılardakiler değişmese bile pandizotta biraz güçlü bir oval hoparlör ile cam altlarındaki tweterlar güzel bir ahenk sağlayabiliyor. zaten tüm hoparlörlerin aynı baskınlıkta olması mümkün değil.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |