![]() |
|
206 sorunları hakkında bir kaç soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Ahmet58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 Saat 22:33 |
|
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2005 model 206 1.4 aldım. O günden beri forumu takip ediyorum en sonunda üye olup sorunları direk anlatmayı uygun buldum
Hep almak istediğim bir arabaydı 206. İlk arabam olarak aldım. Sevdim keratayı. Alırken kimseye göstermedim arabadan motordan hiç anlamam. Aldıktan sonra bakan tanıdıklar bişey yok temiz dediler. Stop lambası sürekli yanıyordu. Burdan okuyup yağın bittiğini düşündüm baktım hiç yağ yok. Yağı doldurdum ustaya götürdüm yağ yakıyor sat bunu dedi. Aldım Kartal sanayiye götürdüm tanıdık var diye. O da yağ kapağını açtı motor bitmiş dedi kapattı. Satmayı düşünürken arabaya iyice ısındım Arabayı hafıf rampa bi yere park etmiştim döndüm baktım alttan bişey damlıyor karton koydum daha sonra baktım 2-3 damla yağ birazda su vardı Biraz kullandıktan sonra baktım suyu bitmiş doldurdum Yaklaşık 15 gündür su maç yazan yere kadar düşüyor ama daha fazla düşmüyor Son ve beni en çok rahatsız eden sorun hafif tümseklerden geçerken arkadan çok fazla ses geliyor önlerdende direksiyonu fazla sarsıyor Uzun oldu ama sorunları kısaca yazayım - Motor yağ yakıyor deniliyor ne yapmak ve kime yaptırmak gerekir - Su azalmasının sebebi nedir çözümü nedir - Arka ve önden gelen sesleri Nasıl düzeltırız ( aracın yerden yükseklığini azaltmışlar anladığım kadarıyla) Bunların maliyeti nedir. İstanbul Avrupa yakasında en iyi kim yapar Şimdiden teşekkürler |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle forum a hoşgeldiniz. Canınızı sıkmak istemem ama;
Söylediğinize göre araç bayağı masrafli. Usta motor istiyor dediğine göre burdan bakmadan birşey diyemeyiz. Aracınız yorgun ve oynanmış. Bu tür durumlarda aracı toplamak hem sizi yorar hemde cebinizi yakar. Bence o kadar masraf yapana kadar satıp üstüne ekleyip temiz bir 206 alın kafanız rahat olsun. gicirtilar alt takımdan geliyorsa bir şekilde hallolur.eğer arka torsiyon dan geliyorsa 600 800 lira masrafı olur. Yağ ve su kaçağı aracın altı üstü güzelce yıkanıp takip ederek bulunabilir. Eğer motor yaptırmayı düşünüyorsanız zaten onlarda aradan çıkar. Eğer motor yaptirmayacaksaniz dediğim gibi iyi gözlem yaparak çözebilirsiniz. Zaten su damlıyor ise kaçağın yeri bellidir. Keşke alırken güzelce aracı kontrol ettirseydiniz |
||
![]() |
||
Pug106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
Sayın Abicim Bencede Hiç Masraf Yapmayın Çünkü Arabayı Bir Açtıklarmı Bussuru Masraf Çıkartır Tamamdır Yani Bende de 106 Var Abim Yaptirmadigim Nokta Kalmadı Arabanın Hastasıyım Ama Abim İnan 3000 TL Para verdim Yani Belki Az ama sizin için Fakat Ben çok uğraştım şimdide işte bogulma sorunum var onunla uğraşıyorum kaç haftadir
|
||
![]() |
||
Ahmet58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
Motor için Ne kadar gider. 240000 de araç. Burdan okuduklarıma göre sesin sebebi torsiyon
Satmak istemiyorum. İşçi adamım binmek için aldım. Sağlam bi şekilde yapılırsa en az 5 sene binerim Bu işi bilen beni kandırmayacak bir usta varsa göstermek isterim |
||
![]() |
||
|
Satarsam bi daha araba alamam. Para benim için çok ama araba için 17500 ayırmıştım 15500 e aldım 2000 daha harcayabilirim |
||
![]() |
||
KnHktn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
|
Öncelikle hayrlı olsun üstadım. Bence biraz daha sabret ve ustalara göstermeye devam et, fiyat al, aldığın fiyatları bir sonraki ustaya söyle "şu kadar istediler ama pek güvenemedim bir de siz bakın" diyerek bir kaç usta ile masrafı en aza indirgeyebilirsiniz.
Gıcırtı sorunu için aynı yöntemi deneyin. Başıma gelen bir sorundur arka torsiyon gıcırdaması ve arabanın düz yolda hafif sekerek yalpa yaparak gitmesi. Öncelikle 1500 TL diye masraf sundular ama emin ol hiç tanımadığım birisine gidip 350 TL ile kredi kartıyla çekmeyi bile kabul eden ustayla karşılatım. Benim ustam arkadaşım olduğu için 450 TL'ye yaptırdım torsiyon sorununu. Benim de ilk aracım ve 7 ay önce almıştım, artık keyfi harcamalar yapıyorum. İnşAllah siz de bu zorlu süreci atlatıp en kısa zamanda aracınızın tadını çıkarırsınız.
Bu arada aldığınız fiyata yakın bir fiyatla satma imkanınız olursa satmak yine sizin elinizde. Hiç canınızı sıkmayın, elbet en ucuz şekilde halledilir sorunlar. |
||
![]() |
||
KnHktn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
|
Üstadım 2000 TL ile arabayı ayağa kaldırmayı bırak şahlandırırsın bile. Moral bozmak yok, ustalara bıkmadan başvurmak var. ![]() |
||
![]() |
||
|
Yarın izinliyım. Bi kaç usta gezip bi bakayım ne diyecekler.
Moral veren ikinci kişisin 😀 |
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Sonuçta alınmış alınmıştır.Başta iyi bir motor ustası bulmak şart.Motor ve su eksiltme sorunları halledildikten sonra geriye kalanlar yapılır.Ön takım ve torsiyon baktırılır,herkesin başına gelebilcek şeyler,en temiz araçta bile biranda ön ve arka takım sorunları yaşanabilir garantisi yok.Sonuçta bindiğimiz araçların yaşı belli istediği kadar temiz olsun.Altından kalkamıcak gibiyseniz mecburen satarsınız ama zarar edersiniz benden söylemesi çünkü aldığınız fiyattan satmanız zor olucaktır bu nedenle biniciyseniz eğer yaptırıp binerseniz zararın neresinden dönersen kardır hesabı.Bence işin ehli ustalara danışarak fiyat araştırması yapın öncelikle sonra karar verirsiniz derim.
|
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
|
üst kapağı açmadan motor bitik demek nedir bu ustalarda anlamadım.
egzozdan beyaz duman atması varmı. mavi duman atması varmı bakın öncelikle. yoksa segmanla bile yağ yakmasını durdurabilirsiniz. ama 5 sene binecekseniz sadece motora 4 bini rahat harcarsınız. su eksiltmesi radyatör deliktir ahtapot hortumu deliktir genleşme kabı deliktir bilemeyiz usta bakması lazım. contanın egzoz kısmı eskimiştir ya da kalorifer radyatörü bile kaçırıyor olabilir. arka taraftan gelen sesler torsiyon problemi. ser oto diye bir yer var. anadolu yakasında http://www.ser-oto.com.tr/ internet sitesi burda. bir çok pejo servisi bu adama yaptırıyor torsiyon işini . gidip bizzat gördüm gözlerimle. sanayideki tüm adamlar kaynakla doldurupta torsiyonu tamir ederken bu adam kaynak falan kullanmıyor. fiyatlarıda taş çatlasın 50 100 tl fark ediyor durumuna göre. ön takımdaki sorunlar içinde ben 175 tl'ye teknorot ön takımını almıştım komple değiştirdim bir problem yaşamadım. satmayacağım derseniz eğer torsiyon ön takımı en sona bırakıp motordan başlayın derim. ön takım ve arka torsiyonu yavaş yavaş halledersiniz...
|
||
![]() |
||
Pug106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
Çekişme Varmı bir sikinti
|
||
![]() |
||
|
Çekiş
|
||
![]() |
||
|
Yaklaşık 10 usta gezdim. Torsiyon için 1000 lira motor için 3000 binlira istediler
Hepsinin vurguladığı sağlam olmasını istiyorsan bu fiyat yoksa Torsiyonu 600 e motoru da 2500 e de yapılır dediler |
||
![]() |
||
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
Merhaba Arkadaşım,
Motoru yaptırdığında motor suyu kaçağınıda önlemiş olacaksın zaten motora girince motordaki birçok yer elden geçer. benim düşüncem arkadan çok duman atmıyorsa fazla birşey çıkacağınıda sanmıyorum. 1500 tl yapacak birçok yer bulabilirsin. 206 parçaları ucuz 2000 tl'ye çok çok rahat bu işleri çözer keyifle binersin. bence sen o rakamı 3000 tl yap baskıyı balatayı falan herşeyini değiştir. ustaların dediği parçaları kağıda listele ( contası,yapıştırıcısı, segmanı,yüzügü,hortumları,yağ,su,antifiriz vs vs hatta baskı balatayı bile değiştir. git pego parçaları satan yerlere tek tek fiyat al ustalara bırakma 3 tl lik malı 10 tl satarlar. hem parçadan kar eder hemde işçilik alırlar. yani senin malzeme parça maksimum 1500 tutar 400 tl motorcuya verirsin 600 tl ustaya verirsin. 500 tl de ıvır zıvır şeyler tutar dedik (toplam sana maliyeti 3000 tl olur ondan sonra 5 sene güle oynaya binersin. ankara da olsan ben arkadaşıma yönlenidirirdim seni o kadar az işçilik alırdı ki sen de mutlu olurdun.
|
||
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
bencede fiyatı uçmuşlar yani ben yaklaşık 10 ay önce kuzenimin focusunu komple reftefe yaptırdın pistonlardan tut aklına gelecek bir çok parça yenilendi 3300 tl verdik 9 taksitle yaptırdık. 206 bunun yarısı olması lazım bencede parçaları kendin al arkadaşların dediği gibi
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
Anil_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
|
Hocam araba van mı yoksa hususi mi .
|
||
![]() |
||
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
|
torsiyonu 1000 tl yaptıracaksan gel ben sana tertemiz yaptırayım en ucuza. ebesinin hörekesi diye bir tabir var adamlar uçmuşlar.
|
||
![]() |
||
|
Torsiyon motor falan komple 2250 ye maloldu. Şimdi arabamı seviyorum artık. Ufak defek bişeyler kaldı onlarda sorun değil zaten
|
||
![]() |
||
MadTurk_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2016 Konum: Bolu-Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
|
geçmiş olsun. okuyunca bana dert olmuştu :) makul fiyatla halletmişsin güle güle kullan aracını artık. geri kalan ufak tefek de zamanla olur artık..
|
||
307 XT 1.6 110hp LPG
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |