![]() |
|
206 1.4 HDi ÇEKİŞ/HIZLANMA SORUNU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rufuk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2016 Saat 20:53 |
Arkadaslar merhaba,
Aracım 2500 devir sonrasi dip gazda biraz siyah duman atiyordu,ne zamandir manifolt temizligi yapmak istiyirdum ama bir turlu firsat bulamiyordum. Bugün boş zaman buldum ve aracin emme manifoltunu sokup temizlemek icin ise koyuldum, hava filtre kazaninı, turbo baglanti borularini söktüm. Ardindan plastik manifolt (yag giris kismi) vidalarini vs söktum ve mazot filtresinede sökmek icin mazot filtresinden baglantilari çikardim, sonra aracin hava yapacagini dusünerek sökmekten vazgeçip geri toplamaya başladim, toplarkep maf sensorunu bezle hafif bir sekilde ustten temizlenmesi icin sildim ve herseyi geri taktim bastim kontaga arac calismadi, hava yapmis Neyse havasini aldim calisti, isim vardi yola ciktim, cok gitmeden motor ariza lambasi yandi,ancak aracta hersey normal. Kontagi kapatip actim duzelir diye ama duzelmedi . Actim kaputu tum baglantilar kontrol ettim hepsi yerinde. Neyse yola ciktim, araci dinliyorum hersey normal rolanti duzgun, sonra yokusta gaza yukleneyim dedim, aracta sanki turbo tam basmiyor arac ivmelenmiyor. Tum turbo giris/cikis ve borulari kontrol ettim sorun gorunmuyor, bosta gaza basinca turbo borusuda sisiyor, basincta var yani. Gaza yuklenince cikan siyah dumanda yok denecek sekilde azaldi. Sizce ariza lambasi ve aracin cekmemsinde sorun ne olabilir? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler Düzenleyen rufuk - 09 Ocak 2016 Saat 20:54 |
|
![]() |
|
rufuk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yardimci olacak yokmu?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Hocam muhtemelen geri takarken bireyleri gevşek bıraktınız. Bahsettiğiniz durumlar turbo ile alakalı gibi duruyor. Özellikle turbo hortumlarını falan kontrol edin çatlak falan var mi
|
|
![]() |
|
Tüm bağlantilari 3 kere kontrol ettim sorun yok, turboda basinc var, herhangibir kacak seside duyulmuyor.
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Hocam geçmiş olsun. Burdan tahmin etmek zor. Siz en iyisi PC ye baglatip ne sorun var ona baktirmaniz lazım belkide var olan hata silinince düzelir..
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Bugün pc ye baglandi, hava akismetre arizasi tespit edildi, hatayi siler silmez tekrar ayni arizayi verdi. Nasil çözeriz illa değiştirmek mi gerekir, başka bir yolu yok mu, tamir vs yapiliyor mu?
Düzenleyen rufuk - 18 Ocak 2016 Saat 20:10 |
|
![]() |
|
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
120 lira civarında bişey o parça tamiri yok bildiğim kadar çünkü çok hassas bi parça o
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
İnternette 220 ila 260 tl civarı..
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Doğrudur orjinali 200 lira civarı. Elimde iki adet var birini benden önceki sahibi değiştirmiş birini ben değiştirdim sorun tesisatta çıktı. Araçtan söktüğümü vereyim sorunun kesin akışmetreyse. Hava giriş hortumu lazım banada :)
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Istanbuldaysaniz bulusup deniyelim. |
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Özelden yazdım
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
cagriunuvar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2016 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cagriunuvar
birde yakıt filtresinin fişlerini söktüysen kontrol et. tam oturmamış olabilir.
|
|
![]() |
|
Merhaba , |
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
3 ay sonra mı buluştunuz
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |