![]() |
|
Yedek su deposu Su eksiltme. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Msert_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 Saat 16:51 |
Arkadaşlar Herkese merhabalar, iyi forumlar ailenize yeni katılmış birisi olarak sizlere bir soru soracağım.
206 1.4 Hdi 2005 model araca sahibim 5 ay oluyo. Forumda su eksiltme konularını okudum conta falan denmiş ama tam bilgi almak için sormak istedim. Aldığımdan beri su eksiltme sorunu yaşıyoruz (yaklaşık 8 bin km yaptım.) Şöyle ki yedek su deposu kısmına koyduğum sudan eksiliyor. Yedek diye geçiyor sanırım resmini koyuyorum. Egzosdan su gelmiyor,Suya yağ karışmıyor antifriz veya normal su koyduğumda rengi değişmiyor,Yağa su karışmıyor ama eksilttiği oluyor normal dendi dizel araçlara göre,hararet göstergesi istanbul trafiğinde 3. vitesi zor gördüğüm zamanlarda 90 95 , normal seyir halinde 70 lerde seyrediyor. silkeleme yok, tekleme yok,Tek marşta çalışıyor maşallah ki. bazen su koymayı unuttuğum bile oluyor ama her şey normal. Bu ek su deposunda ki suyun eksilmesinin sebebi ne olabilir. bu işlerde biraz acemiyim yardımlarınızı rica ederim. teşekkürler. ![]() Düzenleyen Msert_ - 28 Aralık 2015 Saat 16:53 |
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Paspasın altını kontrol ettiniz mi hiç
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
Msert_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
paspas derken bildiğimiz paspastan mı bahsediyordunuz.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Ne kadar su eksiltiyor. Bidon kapağından kaçırabilir. arabanın ön paspas altlarını kontrol edin eğer nemli ise kalorifer peteginden veya bağlantı borularından kaçırıyordur. Veya radyotorden kaçırıyordur. Bazen motorun sıcağı ile hemen kurur farkedemeyebilirdiniz. Bazen de soğuk motorda kaçırmazken motor ısınınca kacirabiliyor. Su eksiltme işi riskli bir şeydir ihmal etmeyin.önce kapağı değiştirerek başlayabilirsiniz
|
|
![]() |
|
koray.turan ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1084 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koray.turan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet sürücü tarafındaki paspaslrın altını bi kontrol edin
|
|
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
|
![]() |
|
oovv arkadaşlar, çok teşekkürler kapağı yeni değştirdim yine kaçırıyor. şimdi paspas altını kontrol ettiğimde bildiğiniz vıcık vıcık su geldi elime. Ustaya ne demeliyim nerden başlamalıyım yardımlarınız için çok teşekkürler..
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
O zaman sorunun kalorifer peteginde. İki ihtimal var ya petek delik yada petege giren boru birleşim yerindeki oringler (contalar) su kaçırıyor. Forum da arama yaparsan pekçok konu var.bu arada ben yine de yazayım peteğin değişmesi için ön göğsün komple sökülmesi gerekiyor diyen ustalara inanma.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |