|
407 ler hakkında bilgilendirme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
atomik07
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2015 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 Saat 20:04 |
Arkadaşlar bu konu aslında hemen hemen bütün araçları ilgilendirmektedir.. Biraz uzun ama aracınızı ve en azından paranızıda seviyorsanız 1-2 dakikanızı ayırmanızı isterim...
Ispartada ikamet ediyorum...Aracım 2007 executive model. Aracımın sol ön kapı kilidinde hafif bi problem olmaya başladı. Zamanla kapı hiç problemsiz kapandığı halde kapanmıyor arızası veriyordu. Uzun yolda giderken devamlı kapı ikaz lambasının yanması ve park halinde de kapıyı iyice bastırarak zorda olsa kilitlemenin haricinde pek de kafaya takmadım.
Bir diğer arızada araç rolantide çalışırken hafif bir zınılama gibi bir ses geliyordu. Diğer arıza ise bir ara kuvvetli bir yağış esnasında aracımın içine sunroofdan su almıştı. 4.ncü ve son arızada zaman zaman geri vites sensörünün arıza verdiğini ama sadece ayda yılda bi gözüktüğünü söyledim. Sunroof arızası hariç diğerlerini pek önemsemedim. Ama servise gitmeye karar verdim. Ben eski hondacılardanım. Araçta hemen hemen bütün parçalar mekanik ve sunroof olmadığı için bü tür arızalara alışık değilim. Aracım tamirini de genellikle özel servislerde yaptırdığım için pejomuda ısparta pejo servisine götürdüm. Hazır gelmişken diğer arızaları da göstereyim dedim. Kapıya baktı. Kapının kapanması şahane. Kapının kilidinin arıza yaptığını ve değiştirmesi gerektiğini söyledi. Ve sadece bu arızanın bana işçilik ile beraber 180 tl ye mal olacağını söyledi. Sonra Rolantide ses geliyor dedim. Kapudu açtı. Motorun ön triger muhafaza kısmındaki alümünyum metal karışımı zavazingonun alt tarafta şase bağlantısında ayakları olduğunu ve bu ayakların koptuğunu bununda kesinlikle değişmesi gerektiğini söyledi. Bununda bana 220 civarında bi masrafı olacağını söyledi. Sunroof da kenarındaki fitil ve lastiklerinin değişmesi gerektiğini bununda 30-40 civarında masrafı olacağını söyledi. Geri vites sensörü arızasının da beyinden olabileceğini onunda yaklaşık 500 civarlarında bi tutarı olduğunu söyledi. Yani kapı 180 Zavazingo 220 Sunroof 30 Beyin 500 Etti Toplam 950 civarlarında bi tutar. Ustaya bunun çok fahiş olduğunu bi kolaylık ve tamir imkanının olup olamayacağını sordum. Kesinlikle değişecek, eğer tamir imkanı olsa alırım 40-50 liranı tamir ederim ama yapacak bi şey yok dedi. Geri vites sensörünü de elektrikçiye sormam gerektiğini söyledi. Bende Teşekkür ettim eve döndüm.. Aradan 1 hafta kadar sonra Isparta da tanıdığım oto elektrikçi ustaya aracımı götürdüm. Geri vites arızasını sordum. Bilgisayara bağladı. Beyinin sağlam olduğunu sadece kablolarda bi yerlerde şase olduğunu söyledi. aracım 1 saat kadar kaldı. arızayı bulmuşlar 10 tl gibi bir bedel ile tamir ettiler. Kapı arızasını söyledim. Baktılar. Kapı kilidinde arıza olmadığını sadece kilidin tam yerine oturmadığını söylediler. 20-30 metre aşağıda bi kaportacı olduğunu bu gibi işlerde mahir olduğunu söylediler. Sağ arka kapıdaki şasideki demir ile şoför kapısındaki demiri değiştirmesi 2 dakikasını almadı ve arıza geçti. Sunroofdan içeri su aldı galiba fitili eskimiş değiştirirmisin dedim. Onun fitilinde sorun olmaz. Sadece sunroofa gelen suyu tahliye eden borular tıkanmıştır dedi ve içine hava hortumu ile hava üfletti ve açtı. Birde ön trigerin muhafaza kapağının ayakları kopmuş onada bakarmısın dedim. Aracı asansörle kaldırdı. Söktü ve oksijen kaynağı ile kaynatıp zımpara yaptı ve fabrika çıkışı gibi orjinal haline getirdi.. Borcum ne kadar dedim. 40 tl yeterli dedi. Biraz başınızı ağrıttım ama dertlenmek niyetiyle yazmış gibi olsamda sakın olaki her ufak arızayı hemen servise götürmeyin. Servisin bana 950 ₺ dediği arızayı ben 50 ₺ hallettim. Mutlaka her konuda çevrenizde ustalaşmış mahir kişiler vardır. Önce onlara göstermekte fayda var. Zaten bu gibi sitelerinde asıl amacı bu. En azından burada sorunları paylaşıp arızayı öğrenip ondan sonra ustaya gidip aracımda bi arıza var bakarmısın demek yerine aracımın felanca parçası arızalı bi değiştir demek çok farklı olacaktır.. Araçlarınızla bol keyifli, kazasız günler dilerim....... |
|
crazysado
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hocam tesekkurler faydali bilgilerin icin diğer arkadaşlarımız içinde guzel bilgiler paylasmissiniz
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgilendirme için teşekkürler bir çok 407 kullanıcısı için yararlı olacaktır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
cenk_pl
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2016 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Elinize sağlık çok yararlı bir yazı olmuş. İlk okurken çok masraf var gibi gözüksede, yazının sonlarına doğru 50 tl gibi bir rakamı görünce sizin kadar bende raahtladım
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |