![]() |
|
yetkili servis silindir kapagi conda degisim sorun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emresensoy307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2013 Konum: lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 685 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2015 Saat 06:53 |
arkadaslar 7-8 ay once kadar 307 1.4 benzinli aracimin silindir kapagi contasini yetkili serviste degistim 1-2 aydir yine ayni yerde yag var servise gittim sormak icin usta terleme gibi gozukuyo dedi balata spreyi sikta biraz gez gelirsin bakariz dedi aracta yag eksilmesi yok gibi ama yagda akmis gibi v kayisinin bilyalarina dogru akmis gibi acaba bu conta ozelligini bu kadar kisa surede yitirmi birde yetkili servis bu yaptigi isleme garanti 1 sene faln veriyomu...
|
|
206rc
|
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
1.4 benzinli araçlarda hep aynı noktadan yag kacagı yapıyor benım 307 1.4 benzınlı aracımdada var yag kacagı iki senedir o sekılde bınıyorum yagına dıkkat edıyorum anlayacagın sanırım o kacagı trıger kasnagı kecesınden kacırıyor ama servis vatandasada contadan kacırıyor dıye yutturuyor sen gordun mu contadan kacırdıgını pilasik korumanın oradan gelıyor ben ilk önce yag kacagının kesın nereden oldugunu özel biryerde baktıracagım sonra işlem yaptıracagım dunya kadar para almışlardır bırde 1 yıl garantı verıyor degılmı
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
|
emresensoy307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2013 Konum: lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 685 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
dogrudur araci aldim 6 ay kadar olduktan sonra yetkili servise yaptirmam daha dogru olur diye yaptirdin sonradan yine kacak oldu sanirim tam o kosede bi duz bolum var orda birikiyo yag..asagaya siziyo v kayisinin rulmanlaruna kadar iniyor...
|
|
206rc
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
guncel
|
|
206rc
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam öncelikle geçmiş olsun servis 1 yıl garantiyi taktıgı mekanik malzemelere 6 ayda işçilik hatalarına veriyor diye hatırlıyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. conta kolay kolay bozulmaz hararet yaptırmadıkça. birde silindir kapak contası değiştirilirken üst blok tornacıda taşlamaya gönderilirki contaya tam otursun tabi servis ne yaptı bilemeyiz. ismail beyin dediği gibi eksantirik mili kasnagındaki keçede bozulmuş olabilir. triger üst kapagını söküp kontrol etmek lazım. yag v kayışına bulaşıyorsa oda sıkıntı hocam kayışın yuvasından çıkmasına neden bile olabilir. en kısa sürede bir kontrol ettirin derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
conta yakmadıysa kapak taşlamaya götürülmez eskiden yağ sızıntısı olmazdı araçlarda nedeni ise conta takılırken sellock yanlış hatırlamıyorsam oyle yazılıyordu ama şellak derlerdi ustalar yanında bir tel telede üstübü bez bağlanmış onu şişeye sokup içindeki sıvıyı contaya sürerlerdi ki conta yapışırdı ne olursa olsun yağ incelse dahi aradan sızmazdı tabi artık pek yaygın değil onun yerine sıvı siyah contalar var contayı takmadan contanın geleceği yerlere elinizle ince bir katman sürüp her iki tarafada sora conta takılır ve istesenizde kaçırmaz benim 106 aracımda kapak almam gerekiyordu sürekli conta yakıyordu sora rolantisi şaşkın çalışıyordu bende uyanıklık yaptım kapak alacağıma bloğun üstüne klinkilik conta yapıştırdım üzerinede çelik conta alıp taktım her birinin yüzeyine camcıların oto camını yapıştırmak için kullandığı siyah mastikten sürdüm 3 yıldır ne bir problem nede yağ sızıntısı var yetkili servise aracınızın garantisi bittiyse gitmeyin arkadaşlar kol gibi yerleştiriyorlar onların işi para kazanmak parça satmak millete başka bişey değil ben serviste çalışırken nerden ne uydurupta adama parça satsak diye uğraşırdık çünkü prim alıyorduk adamın sadece contası değişecek kaç para örneğin 80 tl olmaz ama kapak üst contası eskimiş oda değişmeli sibopların temizlenmesi duman lastikleri değiştirilmeli açmışken kayış devir daim değiştirilir saplamalar uzama yapmış abi bunlarda değiştirilmeli yoksa gömlek çekme yapar zamanla yağı filtreleri değiştilir bujiler buji kablolarıda kaçar araya işçilik fiyatıda artar tabi buna bağlı olarak anlıyacağınız bunlar para kazanma çabalarıdır zaten birkere yetkili servise gitmişsiniz yaslayabildiği kadar yaslarlar
|
|
change
|
|
![]() |
|
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
kayışa yağ gelmesi yuvadan çıkma gibi bir durum yapmaz
|
|
change
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
birşey daha ögrendik serdar sayende işte saolasın :)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
aslinda ben bunu aracima 1-2 sene masraf yapmadan binebilim diye butun sorunlarini halletip oyle binmek istedigim icin yaptirdum acaba yetkili servise gidip garantiden tekrar yaptirsammi yaptirsam yine olirmu kararsizin artik ugrasmakta istemiyorum.
|
|
206rc
|
|
![]() |
|
valla hocam para verdiyseniz servis ücretsiz olarak yapacak tabi karar sizin daha sonra artarsa yag kaçırma servis ganrati bitti deyip yine para isteyecektir. yine olacağını sanmıyorum sonuçta orada eskimiş bir keçe var ve değişmesi gerekiyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bende de yağ kaçağı var biraz. anlaşılan bu kronik bir problem. Yağ kaçağını çok onemsemiyordum ama V kayışının yakınında olduğu için zarar verir mi diye korkuyordum. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
tdaha degiseli 8-9 ay falan oldu bu kadar kisa zamanda eskirmi bu conta anlamadim gitti
|
|
206rc
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |