![]() |
|
206 rölanti sorunum var diyenler buyrun |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2015 Saat 23:01 |
Arkadaslar hararetteki sorunu cok sukur cozdukten sonra arabam 15 gundur rolantide gaz verip 2000 devirde calisma sorunu cikardi basima. bugun baya ugrastiktan sonra hallettik hayirlisiyla. once bilgisayara bagladik ariza yazmadi. elektrikci kelebegi ve rolanti valfini temizlet dedi. motor ustama gittim. gaz kelebegini soktuk. ici kirliydi potansiyometre soketi kirilmis yenisi 200tl civari magnet marelli orjinal olani. almak icin yedek parcaciya gittim komple gaz kelebegini uzerinde potansiyometre iki sensor daha var onlar nedir bilmiyorum sifirini komple 300tl ye aldim. taktik yine ayni degisen birsey olmadi. rolanti motoru uzerindeki vdo marka idi onuda magnet marelli ile degistirdik. ben sadecw motoru almadim. motor uzerine valfin girdigi plastik parca var oda uzerinde sasiden baktik o sekilde gorunuyordu 200tl ye onu aldim. taktik degisen birsey olmadi. pp2000 de potansiyometre arizasi diyordu halen. elektrikcime tekrar gittim. potansiyometreye giren soketin pinleri genislemis araya bakir ince tel koydu takti. sorun cok sukur cozuldu. arama saat gibi oldu cok sukur. potansiyometre soketi kirik oldugu icin degisecekti fiyat uygun bulunca gaz kelebegini komple yeniledim bu iyi oldu. fazladan rolanti motorunu almis oldum ama baktim valfin girip ciktigi plastik kisim zamanla asiniyor yine ariza yapacagini biliyorum oda yenilenmis oldu. rolanti valfi alirken sadece valfi almayin komple plastik kismi ile alin iki vida ile sabit oraya vidalarida sakin acmayin oldugu gibi takin. toplamda yedek parcaya 500tl verdim. motor ustama 50tl verdim toplamda 550tl param gitti biraz canim yandi ama arabam cok sukur sifir gibi oldu. rolantti ok gibi 900 devirde cekis cok farketti basinca firliyor araba komple kelebegin bu kadar etkisi oldugunu bilmiyordum. oksijen sensorunun soketi kirilmis sallaninca temassizlik yapiyor. pazartesi yeni bir soket ile degistircez pp2000 baba oksijen sensorunde ariza var haci dedi. yaptiklarim bu kadar. konu ile ilgili aklina takilan olursa sorsun lutfen yardimci olurum
|
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
|
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sonuc oksijen sensoru acik devre hatasi kaynakli. soketi orjinal soket ile degisti. rolantide milim oynama yok ip gibi oldu. darisi basiniza arkadaslar
|
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |