![]() |
|
Otomatik Vitesi Kar Modunda Sürmek |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yqtcan44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2015 Saat 15:08 |
Merhaba arkadaşlar.
Uzun yolda şanzuman yağının aşırı ısınıp vites geçişlerini dur kalklarda ayarlayamamasından dolayı aracı kar modunda kullanmayı düşünüyorum. En azından 4.vitese gelene kadar. Bunu yaz mevsiminde uygulayacağım mecbur. Çünkü kar modu sayesinde vites geçiş aralıkları uzun yolda şanzuman yağı ısınsa bile problem olmuyor. Şehir içinde problem yok. Vites geçişleri Maşallah kaymak gibi. Sorun sadece 110km hız ile 100km yol yaptıktan sonra ilk ışıklara geldiğimde yeşil yanıp yeniden hareket ettiğimde vites geçişleri saçmalıyor. 1 den 2 ye 2 den 3e 3den 4e sankı seri mod aktifmiş gibi gaza az tepki vermeme rağmen 4500 devir civarında vites geçişleri gerçekleşiyor. Böyle bir sorun olduğunda aracı hemen kar moduna alıyorum ve herşey normale dönüyor, vites geçişleri ortalama 2300 devirde gerçekleşiyor. 4. Vitese geldiğimde de aracı kar modundan çıkartıyorum ve bir sonraki ışıklara kadar devam. Sonrasında yine kalkışlarda kar modunu kullanıyorum. Bu sorunla alakalı ilgili konuyu forumda açtım ancak buradaki sormak istediğim şey şu ; Aracı yazın sadece 4. viteste uygun hıza gelene kadar yani sadece kalkışlarda kar modunda kullanmanın bir zararı olur mu ? Ben açıkçası olacağını sanmıyorum. Şayet yapan adam illakini bunu düşünmüştür ancak yinede sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. |
|
Peugeot 206 2004 model 1.4 Benzin/LPG Otomatik Vites
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |