![]() |
|
3008 Kasisli yollarda Direksiyondan Gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
BaRCoDE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2015 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 Saat 12:21 |
Merhaba Adım Serkan
2010 model premium pack 3008 sahibiyim, aracımın her şeyinden memnunum duruşu yetiyor diyebilirim. Ancak son zamanlarda karşılaştığım bir problem var. kasise girdiğimde yada bozuk bir yolda gittiğimde direksiyondan tak tuk sesler geliyor ve direksiyon boşa düşüyormuş gibi sallanıyor. 1- aracı asfalt yolda sürdüğümde bir sıkıntı yok ses te yok 2- direksiyonu çevirdiğimde gelen bir ses yada takılmada yok 3- Düz yolda direksiyonu bıraktığımda sağa yada sola çekme yok 4- rot balans yaptırdım, ustaya gösterdim, hemen direksiyon kutusu dedi, ama yukarıda bahsettiğim 3 maddeden dolayı kutudan olmayacağını düşünüyorum, sizlerinde değerli fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim.. saygılarımla...
|
|
![]() |
|
BaRCoDE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2015 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlardan bilgilendirme bekliyorum inş..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
umarım sorununuz bir an önce çözersiniz. aşagıda linkte aynı problemle karşılaşan olmuş sıfır araçta umarım bir fikir verir size. iyi forumlar |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ozgurdogrul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2015 Konum: ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozgurdogrul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba, bende 2 ay önce 2010 model hdi premium pack 3008 alarak aranıza katıldım. araçtan oldukça memnunum ancak sizin yaşadığınız direksiyon kısmından gelen ses ile ilgili benimde sorunum mevcuttu...şöylemi
-engebeli ve titreşimli yolda, tümseklerden geçekken (parkeli yada stabilize yol) direksiyon kısmından lak luk lok... ve tıkırtılar geliyordu. asfaltta yoktu... - araç sabit bir şekilde araç çalışırken ve çalışmazken de direksiyonu seri bir şekilde sağa sola çevirince aynı lak luk lok gibi sesler geliyordu... - araç çalışmazken direksiyonu sıkıca kavrayıp döndürmeden sağa sola aşağı yukarı biraz güçlü bir sekilde sarsınca hafif takırdı tıkırtı geliyordu... - ayrıca direksiyon yükseklik ve derinlik ayar kolunu boşa alıca direksiyondaki boşluk oranının fazla olduğunu gördüm... bu şikayetler ile servisin yolunu tuttum ve servis rotillerden olabileceğini söyledi ve değiştik fazla bir değişiklik olmadı...sonra bir kaç usta baktı direksiyon kutusu dediler...ancak ordu pejo servisi bayram oto direksiyon kutusunu değişsekte ilerde benzer sorun yaşayabilirsin dedi değişmekten vaz geçtim...ve direksiyonun milinin alt ve üst kısımlarına ve direksiyon derinlik ve yükseklik ayar kısmına silikonlu yağlayıcı sprey sıktı ve derinlik ve yükseklik ayarı ile oynadı ( derinlik ve yükseklik ayarındaki boşluktaki sağa sola vurma sesi nedeniyle) su anda ses oldukça azaldı ve 1 haftadır sesi çok bozuk yolda derinden az geliyor... bu şekilde çözüldü ilerde ne olur göreceğiz
|
|
![]() |
|
ilginiz için tşekkür ederim. dediğiniz gibi yapıp ilgili yerlere bir baktırayım.. sonuç ne olacak yazarım..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |