![]() |
|
Pugeot 2004 307 Triptonik motor hakkında soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Theschef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2015 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2015 Saat 00:33 |
Selamlar,
Geçen ay peugeot 307 1.6 xt aldım. Araçtan gayet memnunum fakat motordan gelen aşırı ses beni şüphelendiriyor. Expertize soktum motor normal dediler. Ama aracı kullanırken motordan devir almıyormuş gibi bir aşırı ses oluşuyor. Birde devir geçişlerinde sarsıntı oluşuyor. acaba bunun nedeni nedir? nasıl giderebilirim?
|
|
![]() |
|
ondoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lpg varsa, bilgisayarda lpg ayarı yaptırın. Aracımı ilk aldığımda benzer bir durum vardı. Ben normali böyle diye düşünüyordum. Lpg ayarı yapılınca aracın sesi çok fazla değişmişti..
|
|
![]() |
|
Theschef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2015 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
araba devir ibresi, 35, 40 olduktan sonra araç vites atıyor. Bu yüzdendir ki araç aşırı derecede ses ve titreme yapıyor. Ayrıca motor çalıştığı zaman araba resmen yerinden oynuyor o derece yani. Yarın peugeot yetkili sevise götüreceğim. Şanzıman'dan korkuyorum. Umarım şanzıman ile alakalı değildir.
Düzenleyen Theschef - 14 Mart 2015 Saat 00:08 |
|
![]() |
|
ondoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Spor modu aktif halde kalmış olabilir mi acaba?
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
motor kulaklarında, takozlarında bir sıkıntı olabilir.
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Spor modu aktif değil, araba devirde problem yaşıyor. devir yapmıyor. Acaba şanzıman mıdır bilgisi olan var mı? şanzıman ile alaklı ne olabilir bilgisi olan varmı ayrıca teşekkürler
|
|
![]() |
|
bujiler ne zaman değişti acaba? Bujilerden de olabilir. Benzer bir durum eski aracımda olmuştu. O aracımda buji kablosunun bir tanesinde sorun vardı. Yani buji arızasıydı.
|
|
![]() |
|
bugün servise gittim, şanzıman pert, arabayı özel bir servise götürdüm, şanzımanı söktüler istanbula gönderdik, eski kabına sıfır şanzıman takılacak. Masrafı: şanzıman: 2500tl usta bedeli:300 yağ: 300
kargo ücreti de var daha. Yani ortalama bana 3,000 tl masraf çıktı.
|
|
![]() |
|
Geçmiş olsun. İlk aldığınızda da sorun varmıydı?. Kullanıma bağlı mı oldu acaba? |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Geçmiş olsun üzüldüm valla. İnşaallah ustanız iyidir. Genelde bahsettiğiniz sorun selenoid değişimi ile çözülebiliyordu. O işe yaramazsa revizyon yapılıyor. Hangi süreçleri geçirdiniz bilmiyorum ama inşaallah doğru tespit yapılmıştır. İşten anlamayan usta hemen revizyon diyor yoksa.
|
|
![]() |
|
3 ayrı ustaya gösterdim. 2 özel servis, bir de yetkili servis bilgisayara bağlayıp kendileri test sürüşü yaptılar. Sonuç olarak 3'ü de aynı kanıya vardılar. Yetkili servis sadece tamir için benden 5bin tl istedi. Diğerleri ise şanzıman kabına sıfır malzeme döşemeye 3500 ile 2500 arası fiyat verdiler.
|
|
![]() |
|
Size sormak istediğim şanzıman değişimi sonrası araçta problem yaşar mıyım? performans gibi. Bu aşamalar hakkında bilgisi olan var mı ?
|
|
![]() |
|
Sertan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
eğer işinin ehli bir ustaysa yıllarca sorun yaşamazsınız. Ancak değilse satarak kurtarabilirsiniz. Aracınız kaç binde?
Düzenleyen Sertan - 15 Mart 2015 Saat 10:19 |
|
![]() |
|
usta işin ehli gerçekten. çok araştırdım arkdaşlarıma danıştım, peugeot yetkili servisinde görevli tekniker arkadaşa da sordum. içim rahat şekilde emanet ettim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |