Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 yüksek ses sorunu ve servis rezaleti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 yüksek ses sorunu ve servis rezaleti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 yüksek ses sorunu ve servis rezaleti
    Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 14:52
Merhabalar. Ben yeni üye oldum. 6 aydır 2003 xr 206 otomatik sahibiyim. LPG yok. Yaz aylarında ilk çalışınca dikiş makinası gibi gelen ses kış aylarında arttı. Motor iyice ısınana kadar devam ediyor. tıkır tıkır bayağı yüksek. Burada sibopların pionalarından dediler. 
Neyse Servise gidelim dedik.  Kdz. ereğli DELTA servisten randevu alıp 1 ay önce gittim. Sabah 9 ta aracı bıraktık. 3 te geri döndük. Aracı gece bırakmamızı bakmaları gerektiklerini söylediler. Şüphelendik. Araca ne yaptıklarını sorduğumda Bilgisayara taktıklarını, sibop ayarı yaptıklarını söylediler. Arıza ne olabilir deyince bir cevap veremediler. Bilgisayar ne arıza gösteriyor deyince usta tamamen panikledi. Araçla içeri girdi çıktı bişeyler yaptı. Tabi elinde bir rapor olmayınca bilgisayara takmaya çalıştı. Ancak biz ayar parası verdiğimizden yetiştiremedi. Aracımız aldık ve ayrıldık. 
İzin  alarak 200 km gidip te çözüm olmadığı gibi kazıklanmaya çalışılmak kötü oluyor. Peugeot turkey sayfasına şikayet yazdığımda önce servisten aradılar. Uzun uzun konuşunca hatalarını kabul ettiler. Ancak çözüm yok. Peugeot türkey de aradı. Aynı şeyleri onlara da söyledim uzun uzun. Aracımın arızası devam ettiği gibi çözüm yönünde en ufak bir umudum kalmadı.
Yetkili servisi bizim sanayiden daha berbat olan bir araca bir daha yaklaşmam, almam aldırmam. İlk fırsatta satacağım ve bir daha peugeotun P sinin yanından geçmeyeceğim.
Tekrar geri ne servis aradı ne PEUGEOT türkey aradıç Kabahatli ben oldum. aslında tüketici mahkemesine kadar gitmek lazım ama yoğunlukta uğraşamıyacağım.
selamlar
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 15:11
Merhaba güzel abim hoş geldin. Ama büyük ihtimalle bir daha siteye ne girersin ne de cevap yazarsın.  Marka kötülemek bu kadar basit olmaması lazım bence servisin hatasını markaya çıkarmanız çok anlamsız. Ben şu anda fiat palio kullanıyorum, uzun yıllar 206 kullandım, 307 kullandım 207 kullandım ve hiçbirinde yaşamadığım sorunu fiyatta yaşıyorum servis de cözüm bulamadı sorunuma ama cıkıpda diyemiyorumki ben birdaha fiat'a yanaşmam arabam cok arıza veriyor birdaha fiat'ın f sine bile yanaşmam. Lafın kısası güzel abim bu markanın sucu değil bu ustayım diye gecinenlerin suçu. Bundan sonra ne araç alacağını çok merak ediyorum gerekten. Ama gercekden hem aractan hemde servisden memnun kalmak istiyorsan güzel temiz bir ferrari al servis asla seni üzmez, üzemez:)
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 15:34
Benden de merhabalar. İnanın kötülemek amaçlı değil. İlk aracım da değil. 10 sene Clio symbol kullandım. 4 sene Focus kullandım. bunu ikinci araç olarak almıştık. sıkışınca Focusu satmak zorunda kaldım. Ankara renault ve ford servislerine 7-8 defa gitmişliğim de var. Hepsinden de memnun kaldım.
Otomatik olduğu için bunu bıraktım. İlk defa otomatik kullandım ve çok memnun kaldım. 
Ancak yetkili bir serviste 6 saat kalan bir arabaya Bilgisayara da soktuk deyince. Peki arabanın arızası ne olabilir sorusuna bir cevap verilmesi lazım değil mi? Buradaki sanayideki iyi niyetli usta arkadaşlarım fikir yürütüyor. en azından yetkili servisin sesi dinleyince şu ya da bu diye bir tahmin yürütmesi lazım. bir gün izin alarak geldiğimi söylememe rağmen araba akşam kalsın açıp bakacağız ne demek? sabah 9 ta bıraktığım araba akşama kadar iki defa açılır kapanır (motor).
Bu resmen adam kazıklamaya çalışmaktır. Yetkili bir serviste böyle bir şey olamaz. nitekim telefon ettiklerinde - Peki dedim bilgisayarın çıktısını bana vermediniz. - herkese vermiyoruz. - O zaman bana oradan bir iki arıza okuyun dedim. 12 yaşında araba. Öyle deyince peki deyip kabul ettiler adam kazıklamaya çalıştıklarını.
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 15:38
Fazla uzun yazmak istemedim ama gidip de bir konuya kızıp yazmış değilim. Onu anlatmak istedim. Aracımın özellkleri dolu dolu. Yol bilgisayarı yağmur sensörü otomatik far falan. Eyvallah. Ancak iki gündür forumu özetlemeye çalıştım. Bu kadar arıza veren marka evet fiat olabilir. başka da var mıdır bilemiyorum. Burada yazanların başına gelenleri görünce ben Renaultda ya da Focus da böyle problemler yaşamadım. Yaşayan da duymadım. 
Ben mi yanlış düşünüyorum???
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 16:04
Servis konusunda tamamen haklısın. Maalesef burda bir cok arkadaşımız servis konusunda sıkıntılı ama bu tüm markalar için gecerli ben 3 defa servise gittim 3.de de cözümü burda buldum. Şuanki aracımda içinde aynı şekilde servise gittim bana hikaye okudular tamamen. bunun markadan ziyade  ustaların iş bilmezliği. Cok büyük gecmiş olsun ne diyeyim abi sorunun halolur inş. bir an önce aklı başında bir usta bulursun. Bu arada Üye tanıtımı bölümünden kendini tanıtırsan daha samimi oluruz.
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 16:50
Tamam vakit bulunca yapacağım.
Serviste bir araç 6 saat bırakılınca en azından arıza şu ya da şu olabilir denir. aracı gece bırak demek ben istediğim gibi birşeyler yapacağım sana da istediğim faturayı çıkaracağım demektir.  6 saat içinde bir bilgisayara sokulup da şu şu arızayı gösteriyor denmez mi. bir de bunun üstüne bilgisayara soktuk dediler.
Yukarı Dön
denizci33 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı denizci33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 16:52
2003 model aracı servis yerine ; önce burdan usta bir tanıdığı olan varmı diye sorup tavsiyeyle standart sanayiciye gitsen daha iyi olurdu.. sesi duymadım ama bi tahmin yürüteyim; aracı ilk aldığımda o bahsettiğin ses gibi; çok rahatsız eden bir ses vardı benim araçta; motor takozları yeniledim; şimdi ses kalmadı. motor içinden olduğuna yüzde yüz eminmisin?  bu arada aracı aldığın adam muhtemelen sorunu biliyordu sana bu şekilde sattı; alırken biraz daha dikkatli kontrol etseydin keşke; kötü niyetli insan çok.. şimdi sen satarken de o sesi duyan almayacak muhtemelen; ya da yine masum saf sana güvenen birisi aracı alacak senden; o da uğraşacak.  neyse bence yer mekan yaz sorunlar bölümüne bir konu aç; orda sorunu yaz; bi yardımcı bulursun; aracı tamirden sonra rahat kullanırsın; çünkü peugeot 206 ların pek kronik sorunu yok ; burdan da araştırınca pek sorun çıkarmıyor araçlar.. 
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 17:09
aracı alırken biraz aceleye geldi. 110 000 binde araç. Hep bayan kullanmış. çok fazla da bir ses yoktu. Haziran ayında. soğukla birlikte artmaya başladı. Nasip olursa yarın sesi yüklüycem. Dikiş makinası nasıl çalışıyorsa öyle ses yapıyor. Ayrıca dizel araç gibi çalışıyor sürekli. Herkes dizel mi diye soruyor. 
Bartındayım bir ustaya gittim. Akşam gittim. Abi rektefe istiyor maalesef dedi. Peki dedim aldım. Yağ yakmayan eksiltmeyen araca rektefe istiyor diyor.
Kendi ustam var iyiniyetlidir. Sübaplarda itici yerine piyanolar var. Bu ses onlardan geliyor dedi. İstetelim dedik. ancak yedekparçacıda bulamadık. 
İlerde şaşmazda bir özel servis var biraderrimin gittiği ona gitmeyi düşünüyorum. 2004 307 1.4 hdi si var.
Bir de çok yakıyor. Şehir içi 13-14 litre arası. Şehirdışı da 8 litre. daha aşağı düşüremedim. düşseydi ve tamir ettirseydim tüp takıp binerim diye düşünüyordum.
burası aklıma gelmedi önceleri. Ancak inceleyince çok fazla sorun ve masraf çıkardığını anladım. Bir daha yanaşmam dediğim o.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı denizci33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 17:15
benim araç otomatik; maksimum şehir içi kendim net hesapladım; 100 kmye 9 ltr yakıyor (ki burası istanbul)  / şehir dışı 4-5 ltr max. 1,4 motor var. muhtemelen aracın çok yakmasının sebebide o sesle ilgilidir.. muhtemelen bartın dışında daha büyük bir ilde sorunu çözebilirler. 
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 17:42
Orjinalini yazan: bartinli bartinli Yazdı:

aracı alırken biraz aceleye geldi. 110 000 binde araç. Hep bayan kullanmış. çok fazla da bir ses yoktu. Haziran ayında. soğukla birlikte artmaya başladı. Nasip olursa yarın sesi yüklüycem. Dikiş makinası nasıl çalışıyorsa öyle ses yapıyor. Ayrıca dizel araç gibi çalışıyor sürekli. Herkes dizel mi diye soruyor. 
Bartındayım bir ustaya gittim. Akşam gittim. Abi rektefe istiyor maalesef dedi. Peki dedim aldım. Yağ yakmayan eksiltmeyen araca rektefe istiyor diyor.
Kendi ustam var iyiniyetlidir. Sübaplarda itici yerine piyanolar var. Bu ses onlardan geliyor dedi. İstetelim dedik. ancak yedekparçacıda bulamadık. 
İlerde şaşmazda bir özel servis var biraderrimin gittiği ona gitmeyi düşünüyorum. 2004 307 1.4 hdi si var.
Bir de çok yakıyor. Şehir içi 13-14 litre arası. Şehirdışı da 8 litre. daha aşağı düşüremedim. düşseydi ve tamir ettirseydim tüp takıp binerim diye düşünüyordum.
burası aklıma gelmedi önceleri. Ancak inceleyince çok fazla sorun ve masraf çıkardığını anladım. Bir daha yanaşmam dediğim o.

Peki araçın yağ değişimi ne zaman yapıldı biliyormusunuz. Yağını bir kontrol edin cok eskiyse değiştirin ayrıca birde denemekde fayda var motor yağına motorsilk ekleyin deneyin. 
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 Saat 23:08
Başınıza gelen talihsiz olaylar için üzgünüm ama bu diğer arkadaşlarımında dediği gibi tamamen usta mı deyin servis çalışanımı deyin ne derseniz deyin onlardan kaynaklanan bir durum.Kimse işini düzgün yapmıyor yetkilisi ayrı özeli ayrı hepsi saçma sapan ezber işler yapıyor madur olan yine kullanıcılar oluyor sonuçta.Ne araç alırsanız alın bu tarz şeyler yaşama durumu her marka modelde mevcut.Bencede peugeotu kötülemeniz yanlış olmuş çünkü peugeot ucuz fiyatlardan güzel tasarıma sahip ve fiyatına göre konfor ve özelliği gayet iyi olan araçlar satan bir avrupa markası siz adamına düşememişsiniz bence aracınızla veya marka ile ilgisi yok bu durumun.Artık hiç bir işin hakkını veren titizlikle kendi malı gibi sahiplenip çalışan insanlar kalmadı tüm sektörlerde nerdeyse bu böyle devir bunun devri herkes bildiğini okuyor devir üç kağıt paragözlük devri kabullenmesi zor ama artık böyle.Haklı olduğunuz tek konu marka servıs ağlarını bayiliklerini denetlemeli ve kimse bu tarz sorunlar yaşamamalı kullanıcı madur olmamalı hiç bir zaman.Ayrıca 206 aksine en az akan araçlardan biridir piyasadaki bence anlattıklarına göre burdan yorumlanıcak olursa subap ayarı kaçmış aracın fazla yakması ve dizel gibi ses çıkartması subap ayarı bozulmuş demek ilk akla gelen bunu yapmakta basit sadece araç soğuması lazım kış olduğu içinde bu daha kolay araç tamamen soğuması gerektiği için bırakın dıyorlar aracı ust kapak açılıyor bence anlayan biri bir subap ayarı yapsın güzelce sonrasına bakarsınzı özel bir servise de gidebilirsiniz.

Düzenleyen samet206 - 11 Aralık 2014 Saat 23:11
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 08:34
Birincisi aracı aldığımda 110 000 km de yağı suyunu değiştirdim. aldığımda daha da çok yakıyordu. Sürekli kullanımda dediğim litrelere düştü. Ve standart aynı gidiyor.
sibop ayarı burda yaptırdım. Yetkili servise gidince yaptık dediler. İnanmasam da. Ayrıca kendi ustam da yaptı 3 hafta önce. Yakıtta ve seste en ufak bir değişim olmadı. 
Ben de az yakar diye aldıydım 206 yı maalesef. sizdeki yakıtları bilemiyorum. 
Benim derdim marka sahip çıkılma hassasiyeti.  serviste başıma bu iş geliyor kazıklanmaya çalışılıyor. Peugeot türkiye beni arıyor dinliyor o kadar. Ne bir çözüm ne tekrar arama, ne servisi arayıp ne bileyim geri beni aratma. Sanki ben yalan söylüyorum. Kusura bakmayın eğer peugeot markasına bu kadar sahip çıkıyorsa benim de onu aşağılama hakkım var sanırım. O zaman YETKİLİ SERVİS niye açıyorsunuz? Yetkili servisin özelliği ne oluyor. sizi birebir temsil etmiyorsa SERVİS muhatabımız kim olacak?
Bakın birşey söyleselerdi ya da açıp bir iki şey değiştirselerdi kazık bile atsalar farketmez bişey demezdim. en azından arabamla uğraşılmış olurdu. Ama 6 saat araba kalıp da - bırakın bugün biz yarın ona iyi bir bakarız demek ve en ufak bir arızayla ilgili fikir söylememek kesinlikle kötü nieyttir. demek ki 5-6 000 tl de fiyat çıkaracaklardı. 
Bunu duyan PEUGEOT TÜRKİYE yetkilileri bana hak verdi telefonda. Benim ne yapmam lazım. bana bir geri dönüş en azından bir özür? Hiçbiri yok. biz sizi kazıklarız yolumuza devam ederiz. 
Ankarada 5 defa renault servis ve 3 defa ford servislerle muhatap oldum 10 yıl içinde. Hepsinden de süper memnun kaldım isim vermiyorum.
PEUGEOT mu. AMANIN UZAK DURUN. 
Ben haksız mıyım?
Yukarı Dön
serdaralısan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdaralısan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 09:31
kardeşim yanlış anlamada aracın bi suçu değil bu markası iyi bir araç gerçekten fiyatta söz konusu olunca gayet normal araç elindeki aracın ama soğukken var ses ısınınca yok diyorsun dizel araç gibi şıkırtı sesi varsa diyeceğim siboplar ya ayarı kaçıktır yada yağlı kadeh varsa aracında büyük istimal öyle tavsiye edilen yağı kullanmıyorsan bunu yapar ve yağ değişimini pejoda aksatmayın derim aracın ihtiyacı bu yağ ve suyunu zamanında bakım yapın hatta zamanı gelmeden yapın adam 10 bini bekliyor değişim için yok böyle birşey ya sen adi özelliği olmayan yağı kaliteli markanın bidonuna koyan ordan araca koyan çok servis gördüm buda koruma sağlamaz motoruna bir tane koruyucu yağ at ayarlarınıda kontrol ettir o ses kalmaz gaza bastıkça çoğalan bi ses olsa yataktan gelir ama ısınınca kayboluyorsa sorun belli sibop ayarı elin anahtar tutuyorsa yağ döktüğün yerde sibopları kapatan külbütör kapağı var aç onu 2 tane 13 anahtarın tuttuğu somun var sök kapağı al koruma sacınıda al piyanolar görünür elinle aşa yukarı oyna boşluk vardır onlarda bi anahtarlada 22 tutar trigeri çevir her yukarı kalkan piyanoyu salla onlarda boşluk varsa siboplarına ayar yaptır yada al bi sente çakısı sok aralarına yap ayarı basit iş bu
change
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı denizci33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 10:09
bu arada ben yeri geliyor sanayi ye de bırakıyorum 1 gece aracı, serviste aracı 1 gece bırakmanda çok normal. bu arada biz peugeot temsilcisi değiliz; sadece bu yaşadıklarını herkes yaşıyor diyoruz. 

Birde bir yazın var; burayı inceledim araçlar sorunluymuş vs gibi; şimdi tek tek gezsen tüm diğer marka forumlarını onlarda sana sorunlu gibi gelir; 
çünkü sadece bir sorun yaşayıp buraya üye olup 2 msj atıp bırakıp gidenler var; sen sadece sorun yaşayanları görürsün yani; ama bu sorun yaşayanların binlerce katı kadar sorun yaşamayıp bu siteye girme ihtiyacı duymayanlarda var.. hangi açıdan baktığına bağlı olaya.
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 10:38
Belki siz haklısınız ancak ilk aracım değil. diğer araçlarımda böyle sorunlar yaşamadım. Onun için öyle diyorum. Bizim buradaki ustaların da altından kalkabileceği sorunlar olurdu hep. Yağını haziranda ustam değiştirdi. sibop ayarını da dediğim gibi 3 hafta önce gene ustam yaptı. Güvenirim. Her şeyden anlamaz ancak samimi olarak söyler. Ben yapabileceğim herşeyini yaptım dedi. 
Dosya ekleyebilirsem motorun sesini çektim. 
Yukarı Dön
bartinli Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bartinli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 10:45
Ben aracı gece bırakmak için öyle demedim. Sabah dokuzda aracı teslim ettim. saat üçe kadar aracıma sözde bakıldı. eğer bakılmış olsa idi en azından bir arıza cinsi söylenirdi. çünkü biz ordayken usta aracı bir bindi gezdi geldi. bana şurasını test edeceğiz ya da şundan şüphelendik bakmamız lazım dese eyvallah. ancak yetkili bir serviste uzaktan geldiğimi bile bile sabah bıraktığım aracımı gece bırakın demek biz sana her türlü faturayı çıkartırız demekten başka birşey değildir. bunu yetkili servis telefonda kabullendi. biz hata yaptık diye yüzüme söyledi. durduk yerde yazmıyorum yani. Ben şimdi kime güvenip de tekrar arızamı gidermek için gideyim? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
İlk fırsatta ankara şaşmazda özel bir servis var adını bilmiyorum ona gideceğim. Vakit bulursam tabi. Yetkili servislerin de önünden geçmeyeceğim. 
Ancak Clio da ve focus ta ben bu kadar çeşitli arıza ve bu kadar çözümsüzlük görmedim. Dediğim oydu.
Yukarı Dön
qqyyxx Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qqyyxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 11:19
geçmiş olsun servis sorunu çözememiş gereksiz yere paranıda almış olabilir ancak bu öznel bir durumdur sizin aracınızı ve gittiğiniz servisi bağlar.  sizin mantığınızda hareket edersek şuan kullandığım imzamdaki  araca yaptığım masrafın  1/3 ünü  önceden kullandığım 307 ye yapmadım bu durum golfü kalitesiz 307 yi kaliteli yapmaz. kul yapısıdır, şanssızlıktır ne dersen de.  bu tamamiyle sözü geçen aracı ve servisi bağlar. 
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg
Yukarı Dön
serdaralısan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdaralısan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 11:47
arkadaşım bende ustayım hemde öyle okuluna flan gitmedim 8 yaşında başladım bu işe he şuanda muhasebeciyim üniversiteyide bitirdim adam gibi masa başı işima bakıyorum ama bu zamana kadar çalışmadığım servis tamirhane kalmadı kalfalık yapıyorum bursa küçük sanayide bilinen bi genel serviste mekanik bölümündeki usta bıraktı konyalı bir arkadaş geldi ustaymış nasıl ustaysa bana usta bunu nasıl takcaz bu neyin sesi bu nasıl olur die soruyo ya usta senmisin benmiyi eğer bensem ver maaşını bana sende benim maaşımı al dedim patronun yanında adam bilmiyor tek marka araca bakmış iş bulamayınca çıkıp gelmiş buraya her markaya bakıyorum şimdi adama hem tamiri öğretiyorum hem tamir yapıyorum ya aracın yağ filtresini bulamıyor yanilerde koruyucu kapak içinde oluyor eski tip demir filtre arıyor motorda adam çok örnek ver böyle adam trimci yani söküp takar ama ne işe yaradığını bilmez öyle usta çok ses burda bunları değiştirelim gitsin serviste zaten parçadan para kazanır ne kadar çok parça satarsa o kadar iyidir ustaya der zaten bana burda tamir gerekmiyo bana gelen müşteriye parça sattırki bende sana prim vereyim der pusula otomotivin sahibiydim eskiden kapıdan girdiğinde sorcan araca bak neyi var söyle bana şusu var diyemezsen tek kuruş ödemem diye ben bunu diyorum hatta şunlar değişti dediklerinde eski parçamı istiyorum neden doğrumu diyor değiştimi acaba diye tüvtürkte muayeneye götürüyorsun ordaki anlamıyorki aynı adama şuraya bak buna bak bunada bak diyolar adam bakıyor otomotiv liselerinden yada üniversiteden çıraklık okulundan mezun olmak yeterli
change
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı denizci33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 12:48
@@BARTINLI

senin şanssızlığın adi bi adama denk gelmiş olman.. servislerde bide şöyle bi durum oluyor; ordakiler hepsi çalışan patron farklı; kendi işi gibi sahip çıkmıyor doğal olarak. İstanbulda olsan yardımcı olmaya çalışırdım; en azından ücretsiz tespit yaptırırdık.
Yukarı Dön
abrahambauer Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı abrahambauer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 Saat 13:21
Merhaba, aynı sorunu soğuk havaların artmasıyla birlikte bende yaşıyorum. Ankara Şaşmaz 'da bir servise gittim, abi kayış bitm,iş kasnak gitmiş hemen değiştirelim ses gidecek dediler. Peki ses gittimi ? Tabiki hayır, sadece inceldi. Dikiş makinası gibi ses halen devam ediyor. Ve enteresandır 307 'de de var bu sıkıntı, tabi her modelinde var diyemem. Peugeot 'un bazı serilerinde bu zıkkım kronik problem var. İnternette araştırın ve göreceksiniz bu sorunu sadece siz yaşamıyorsunuz, neler var neler. Ankara 'da iyi bir servis arıyorum bende.
2012 - 308 1.6HDi Active
2006 - 206 1.4HDi X-Design
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6651 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 430 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 560 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 320 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5095 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 589 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 385 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 647 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 239 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 548 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 754 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2257 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1014 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5568 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4805 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2034 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2188 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37299 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English