![]() |
|
307 Kendi Kendine Gaz Veriyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MasMavi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 Saat 00:43 |
Merhabalar konuyu açmadan önce forumda araştırdım hareket halinde iken kendi kendine gaz verme olayından bahsedilmiş. benim sorunum ise tam tersi hareket halinde iken herhangi bir gaz verme silkeleme vs. olayı yok ancak son 1 aydır 1. 2. veya 3. viteste hareket halinde iken vitesi boşa aldığımda devir saati 1500 e kadar düşüp 1500 de kalıyor. ilk başta göstergeden olabileceğini düşündüm ancak motor 1500 devirde gaza basılmış gibi bağırıyor. debriyaja bastığımda yada durduğumda geri 1000 devirin altına iniyor ve bağırmayı kesiyor. benzinde iken bu sorunu yapmıyor ancak gazda iken yapıyor. 3 ay önce boğaz kelebeği sökülüp temizlendi. kalibrasyon yapıldı, lpg enjektörleri yenisi ile değiştirilip gaz ayarı yapıldı. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımlarını ve tavsiyelerini bekliyorum. Aracım 2004 Model 307 XS 1.6 manuel, 5 kapı
Düzenleyen MasMavi - 04 Aralık 2014 Saat 00:44 |
|
![]() |
|
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecende birkez bendede oldu kırmızı ışıkta kaktım vites atarken gazdan ayak cekmeme ragmen belirli bir gaz verme oldu bahserttiğiniz gibi yolda yapmaya devam etti sabah işe giderken yoktu arac 206 hdi
|
|
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
|
![]() |
|
MasMavi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bahsettiğim olay halen devam ediyor. 2 Hafta önce kendi ustamla birlikte bindik arabayı zorladık denedik hiç gaz verme olayı olmadı. Vitesi boşa aldığımızda normal şekilde devrine geldi. Ustam herhangi bir arıza olmadığından bir çözüm de bulamadık. Yaklaşık 2 haftadır bu olayı sürekli yapmıyor ancak ara ara yine yapıyor. halen bir çözüm bulmuş değilim.
|
|
![]() |
|
Barbar_35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Barbar_35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bogaz kelebegine bagli konum sensoru var balata spreyi ile temzleyip kurutun iyice, ayni sekilde map ve maf(varsa) sensorlerinide temizleyin. Bunlar kendi capinizda yapabileceginiz isler,
Ben butun sensorlerimi temizledim, dedigin sekilde devir artmasi, stop etme tekleme gibi sorunlarim halloldu. Bilgili arkadaslardan yorum bekliyoruz ama bende burada cozum bulamadim ustamdan anahtar takimini aldim kendim temizleye temizleye hallettim:) google amcanin katkisida buyuk |
|
Loading...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |