![]() |
|
308 aracima cozum ariyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bonpejo ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2014 Saat 17:04 |
Peugeot 308 aracima bir yil once mavidenizlerdr brc marka tup taktirdim. İki aydir antipollution faulty hatasi veriyor ve arac direk giderken stop ediyor tekrar calistirsamda surekli stop ediyor. Bu surekli yapiyordu, araci brc ye ve pejo servisine goturuyorum, enjektorler filtreler her seyi degistirdirdiler, aracin bakiminida yaptirdim bu sorun hala degismedi. Pejo servisinde hatalarini sildiler o hatalarda zaten tekrar cikiyor. Ve bu hata hala tekrar ediyor. Bende her seyi denedim duzelmiyor, psa modulu sonradan takilmisti benzin ibresini duzeltmek icin sanki ondan sonra olmaha basladi. Ve en onemlisi 3 bin km'de 1 litreye yakin yag eksiltiyor, suyunu bitiriyor. Ne yapmam gerekiyor acaba, neyden kaynaklaniyor olabilir? |
|
![]() |
|
Foxfire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hararet yaptımı daha önce araç
|
|
![]() |
|
aokaymaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 286 |
Yak yakmasına bişey diyemeyeceğim ama su eksiliyorsa bir yerde kaçar vardır yada foxfire arkadadaşın dediği gibi hararet yaptıysa yağ ve su birbirine karışıyor olabliir
|
|
2013 308 Sportium
Tel:0533 715 44 04 |
|
![]() |
|
Bonpejo ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Araca baktirdim kacak gozukmuyor. Hatayla onun ilgisi olabilir mi peki?
Arabayi bilgisayar baglayinca lpg hatalari veriyor. Düzenleyen Bonpejo - 21 Eylül 2014 Saat 01:13 |
|
![]() |
|
Son zamanlarda sorunum cok artti, Surekli yolda stop ediyor arac, su eksiltme devam ediyor aracin fani konagi kapattiktan sonra bile 6-7 dk calisiyor yuksek sesle. Ne sorun tam ne olabilir acaba yardim edebilecek birisi var midir?
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Arkadaşım, Şayet aracın su eksiltiyorsa ve sistem de yeterli miktarda su kalmıyorsa LPG nin özelliği sebebiyle yoğunlaştırıcı içersinde buzlanma oluşur. Buzlanma sonucunda da gaz yoğunlaştırııcıdan geçemediği için motor stop eder. Aracınız stop ettiğinde kaputu açarak LPG kafasının sıcaklığını eliniz le kontrol edin. Şayet soğuksa tezim doğrudur.
Aracınızın su eksiltme/hararet sorununu giderebilirseniz motorun stop etme sorununu da çözersiniz. anti pollution arızası ise; öncelikle, Gaz ya da benzinin tam yakılamadığı durumda ortaya çıkar. bu da ateşleme (buji yada Bobindeki) sorundan kaynaklanır. Ancak buji veya bobin arıza olsa PP2000 test cihazı mutlaka gösterir di. |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
pekmez006 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaçakları bilmem fakat arızalar değişti halde gitmiyorsa beyne baktır iyibi elektronikcide derim.
|
|
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
aracınızda renkli antifriz varsa su yollarında kaçak belli olur. renkli antifriz yoksa suyunu değiştirin renkli antifriz koyun. su değişirken havası mutlaka alınsın. kaçak var mı kontrol edilsin.
aracınızı bir süre benzinde kullanın, yağ eksiltme ve tekleme stop etme sorunları devam ediyor mu kontrol edin. benzinde kullanırken hiç hata vermiyorsa suç lpg de. ama aracın kendi sisteminde sorun varsa benzinde de gösterir. ve unutmayın benzin de sıkıntısı olan motor, lpg de daha büyük tepki gösterir. |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
lpg regülatorunun yarısında su dolasıyor eger regülatürun icınde catlak varsa hem su eksıltır hemde arac stop eder baktırın derim
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
cgiray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2015 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Arkadaşım merhaba sorun hala devam ediyormu bilmiyorum ama , aynı olay benim hundayi era marka aracımda olmuştu. lpg yi taktırdıktan sonra araba bir gün yolda hareket halinde iken stop etti aynı şekilde devam etti stop etmeler. Hemen ustaya gidip durumu anlattım 6 saat aralıksız inceledikten sonra sigortanın attığını söyledi bunun akabinde elektrik kablolarını söktü.Sonuç erimiş iç içe geçmiş kablolar. Değiştirdi ve sorun kesildi. Bu arada taktırdığım tüpün markası da brc idi. İnşallah bu tarz bişeydir kolay çözülür.
|
|
![]() |
|
themurat54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı themurat54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorun çözüldü ise yazarsanız çok iyi olur
|
|
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |