![]() |
|
206 yağ göstergesi artıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cemcrk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2014 Saat 01:13 |
arkadaşlar aracımın yağ göstergesi zorlasam da zorlamasam da 140 a dayanıyor hatta bazen geçiyor bile. gösterge bozuktu km sensörünü yeni değiştirdim km göstergesiyle birlikte o da çalışmaya başladı ancak keşke çalışmasaydı diyorum:) 15 dk içinde yağ göstergesi 140 dereceye kadar çıkıyor ancak arabada herhangi bi zorlanma boğulma yok sebebi nedir ve nasıl çözümlenir yardımcı olursanız çok sevinirim araç 99 model 206 xs
|
|
![]() |
|
popeyes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bunun birkaç sebebi var. ama şunu sorayım arabanızı alalı ne kadar oldu onu söylerseniz ben size çok yardımcı olurum. arabanın herşeyini biliyormusunuz. doğruları paylaşırsanız size yardımcı olurum.
sorularım. Arabanız hararet yaparken fan açıyor mu ? arabanızın harareti eksi değerlere düşüp birden mi fırlıyor. arabanızın geç çalıştığı oldumu. muhtemel arızalar, 1-aracınızda hava var havasını alın 2- aracınızda şase var. o tetikliyor. fan motorunun rezistansı arızalı olabilir (ve fana giden şase kablosu kontrol edilmeli) 3-ısı müşürü arızalı olabilir. ( ama ara sıra yaptığına göre müşür bozuk değil soketinde temassızlık olabilir.) 4- termostat 5-beyin soketlerinde temassızlık yada kaputta bulunan hava kanalından soketlerin üstüne su damlaması 6- beyin arızası 1. si aracınızda yakıt göstergesinde de oynama yapıyor ise %90 şase kablolarından ya birisi çıkmış yada temas etmiyor. tavsiye, şanzımanın orada bulunan şase kablosunu değiştirebilirsiniz yada aküsünden (-) eksi ucundan kalınca bir bakır kablo ile tekrar kablo çekebilirsiniz. 2-ısı müşürünün yeşil renkli olan ,motorun üstünde yada sağında olabilir (1999) model araçların neresinde olduğunu bilmiyorum. ısı müşürünün soketini çekerseniz aynı işlemi yine görürsünüz. bi anda hararet tavan yapar fan açar. ama ısı eksilere düşüp (70 in altına düşüyorsa- - tekleme yapıyorsa aniden yükseliyorsa) burada bir duralım. arabayı yeni aldıysanız. benim size tek tavsiyem var. ama benim kanımca direk beyin arızası diyorum. başıma geldiği için yazacağım. eğer aracın normal giderken aniden yükseliyorsa ve bazen geç çalışıyorsa (sabah akşam farketmez) "yani demek istediğim ara sıra,birkaç günde bir veya belli bir km de bunu yapıyorsa olay şudur. beyin arızası bilgi paylaşalım kolay gelsin |
|
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |