![]() |
|
rölanti oynaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 23:29 |
Arkadaşlar 2005 model 206 LPG li aracımda rölanti de hafif titreme oluyor, aracımla ışıklarda beklerken gözüm rölantiye takılıyor ve rolanti nin ufak oynamaları gözüme takılıyor..acaba elektriksel mi yoksa motorla alakalı mı anlayamadım..direksiyon çevirmelerin de ve frene ayağımı basıp kaldırdığında da oluyor, hiç bir şeye dokunmadan da aynı ufak oynamalar oluyor..3 ay önce araç dururken rölanti oynaması yoktu..başınızdan geçtimi
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hava akış metresi değişecek ingilizcede idle diye geçer sanayi dilinde ise rolanti motoru. içinde herhangi bir motor yok ama o ayrı mesele :D
orjinalini 180 TL ye alabilirsin. kesinlikle orjinali kullan yoksa değiştirmenin anlamı olmaz yine titrer yine titrer.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Bogaz kelebegini temizlettim yine de çok hafif de olsa titreme yapıyor.Benzinde yok denecek kadar az yaptıgı için çok önemsemedim.
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Banada boğaz kelebeği temizlet dediler fakat furkan yakar ın söylediği de çok mantıklı.işin garip tarafı tamircilerin kesin bilgisi yok..boş masraf yapmak istemiyorum..
|
|
|
|
![]() |
|
Ali1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam hava akis metresi ile rolanti motoru farkli seyler , hava akis metresi dedikleri MAP sensorudur ingilizcesi de Manifold Absolute Pressure sensor diye gecer Rolanti motoru dedikleri , aslinda rolanti kontrol valfidir , acilip kapanarak giren hava oraniyla rolantiyi duzenler ingilizcesi Idle speed control valve diye gecer , Idle esasen rolanti demektir. Arkadasin sorunu buyuk ihtimalle bogaz kelebeginin kirlenmesinden dolayidir
Düzenleyen Ali1905 - 06 Ağustos 2014 Saat 19:10 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Son olarak arkadaşlar boğaz kelebeğini balata spreyi ile temizleterek başlıcam..hayırlısı
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |