Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Direksiyon hidroliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Direksiyon hidroliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Direksiyon hidroliği
    Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2014 Saat 21:44
Slm arkadaşlar daha önce böyle değildi. İki gündür sıkıntı çıktı. Sabah motor soğukken sıkıntı yok. Ama mototr ısındığı zaman direksiyon kazık gibi oluyor. İki elle ceviriyorum durduğu yerde. Araç hareket halindeyken sıkıntı yok. Araç dururken hafif gaz verirsem daha rahat dönüyor direksiyon. Bi de arac tam sag y da tam sol yaptığım zaman gaza basınca gazla birlikte senkron biçimde otuyor rolantıye dusunce otme de kesiliyo. ne yapmam gerek basına gelen?
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
simirnoffredbull Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Şubat - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı simirnoffredbull Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2014 Saat 22:10
bu sorunun takipçisiyim bendede aynı problem var
2006 Peugeot 307 1.4 comfort
Yukarı Dön
suppor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı suppor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2014 Saat 22:39
Ben tek elle cevirebiliyorum ama yine sert
Yukarı Dön
eguet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eguet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 18:15
aynen bende de var ilk calıstırdıktan 15-20 sn içinde sahin direksiyonuna dönüyor pompayıda 3-4 ay oldu degişeli
FIRST BLOOD
206 ROLAND GARROS 1.6 16v
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 22:37
Orjinalini yazan: eguet eguet Yazdı:

aynen bende de var ilk calıstırdıktan 15-20 sn içinde sahin direksiyonuna dönüyor pompayıda 3-4 ay oldu degişeli

pompayı sıfır mı değiştin kardeş. 

bence sıkıtı bizim bilyelerde. Olayı şöyle anlatıyım. İki yıl öncesine kadar hiçbir problemim yoktu. Sonra bir gün aracım kedi gibi miyavlamaya başladı. Ustaya gittim gergi bilyesi değişecek dedi. Tamam dedik değişti bilyeyi ses yine aynı bu arada usta bana bakıyo bende  malım ya tamam diyo bak ses düzeldi. La ibne usta azalsa razıyım ses aynı. Neyse bizim sağlam bilyeyi değişti usta. Sonra öteki bilyeye baktık bu ötüyo dedi. Sağlam olan bilyeyi geri kendi yerine taktık parçacıdan aldığım bilyeyi de bozuk bilyenin yerine taktık.Ama bozuk bilyenin çapı biraz daha büyüktü ve ucunda hafif bi çıkıntı vardı yerine taktığımız bilye ise çapı daha küçük ve o çıkıntı dediğim şey yoktu. Parçacı bilyeyi geri almayacağı için aldığımız bilyeyi bozuk bilyenin yerine taktık, gergiyi ayarladık. Bu olaydan sonra direksyon sapıttı ses kesildi ama direksiyon ısındığı zaman sertleşmeye başladı durduğu yerde sağ sol yaparken uğuldayarak dönmeye başladı. Aradan biraz zaman geçince düzeldi sıkıntı yoktu. Ama direksiyonu tam sağ ya da tam sola iyice dayadığın zaman gaza basınca dönerken bi ötme geliyordu. Bende tam dayamadan kullandım sıkıntı olmadı. Yazın başkası kullandı iki üç gün o arada tam sağ sol olayında bilyeyi yine bozmuş. Yine değiştik bilyeyi ama bilyelerin yerleri iyice karıştı. Yine bir yıla yakın oldu ve şu anda o sertleşme olayı yine başladı.
     Biraz uzun oldu ama sebep bu yani :) buradan yola çıkarak fikir üreteleim bence.

Atiker lpg
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 22:39
Direksiyon pompasının ve o bilyelerin diziliminin resmi olan arkadaş var mı elinde acaba ya da yukarıdan aşağıya doğru bilyelerin isimlerini bilen? Buradan yola çıkmalıyım herhalde. Önce  doğru bilyeleri doğru sıralamayla yenilemeliyim.
Atiker lpg
Yukarı Dön
simirnoffredbull Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Şubat - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı simirnoffredbull Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 22:52
şunu unutma pejoların direksiyonu normaldede sert oluyor çünkü sadece hidrolik,elektrik desteği yok. arıza yoksa bile varmış gibi algılayıp düzgün şeyi bozmayasın.ayrıca ben başka 307 lerdede denedim baktım onlarında benimkinden kalır yanı o zmandan beri pek uğraşmıyorum
2006 Peugeot 307 1.4 comfort
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 09:09
aksine peugeot elektrik destekli direksiyon sistemi kullanır... Özellikle 307 lerde yaşanan direksiyon pompasından gelen vınnlama sesleri bundandır... Tam sağ ve sol yapıldığında (yapılmaması tavsiye edilir) zorlanma nedeniyle sesin arttığı kolayca gözlemlenir...
Yukarı Dön
eguet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eguet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 09:39
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Orjinalini yazan: eguet eguet Yazdı:

pompayı sıfır mı değiştin kardeş. 

bence sıkıtı bizim bilyelerde. Olayı şöyle anlatıyım. İki yıl öncesine kadar hiçbir problemim yoktu. Sonra bir gün aracım kedi gibi miyavlamaya başladı. Ustaya gittim gergi bilyesi değişecek dedi. Tamam dedik değişti bilyeyi ses yine aynı bu arada usta bana bakıyo bende  malım ya tamam diyo bak ses düzeldi. La ibne usta azalsa razıyım ses aynı. Neyse bizim sağlam bilyeyi değişti usta. Sonra öteki bilyeye baktık bu ötüyo dedi. Sağlam olan bilyeyi geri kendi yerine taktık parçacıdan aldığım bilyeyi de bozuk bilyenin yerine taktık.Ama bozuk bilyenin çapı biraz daha büyüktü ve ucunda hafif bi çıkıntı vardı yerine taktığımız bilye ise çapı daha küçük ve o çıkıntı dediğim şey yoktu. Parçacı bilyeyi geri almayacağı için aldığımız bilyeyi bozuk bilyenin yerine taktık, gergiyi ayarladık. Bu olaydan sonra direksyon sapıttı ses kesildi ama direksiyon ısındığı zaman sertleşmeye başladı durduğu yerde sağ sol yaparken uğuldayarak dönmeye başladı. Aradan biraz zaman geçince düzeldi sıkıntı yoktu. Ama direksiyonu tam sağ ya da tam sola iyice dayadığın zaman gaza basınca dönerken bi ötme geliyordu. Bende tam dayamadan kullandım sıkıntı olmadı. Yazın başkası kullandı iki üç gün o arada tam sağ sol olayında bilyeyi yine bozmuş. Yine değiştik bilyeyi ama bilyelerin yerleri iyice karıştı. Yine bir yıla yakın oldu ve şu anda o sertleşme olayı yine başladı.
     Biraz uzun oldu ama sebep bu yani :) buradan yola çıkarak fikir üreteleim bence.

aynen sıfır degiştim o zaman iyidi simdi sıkıntılı yine tam sag veya sol yapınca gelen o ses devir düşmesine kadar devam ediyor bazen degişik bi vınnlama sesi bende cok zorlamıyorm direksiyonu ama hep böle olacaksa işimiz varOuch
FIRST BLOOD
206 ROLAND GARROS 1.6 16v
Yukarı Dön
DreamTeather Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı DreamTeather Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 19:10
hidrolik pompasıyla bende problem yaşamıştım.Usta kesin elektronik bölüme yağ sızdırıyordur vs. demişti.Hoş benim problem ondan değildi ama :) ciddi ciddi pompanın elektronik bölümüne yağ dolmuştu.Boşalttı spreyle temizledi.Arasındaki keçeyi değiştirdi.Yağı tamamladık direksiyon eskine göre daha yumuşaktı. Pompayı açtırırsanız kontrol ettirin diyerekten yazdım sorununuz kesin budur diye değil...
http://donence.wordpress.com/
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 20:42
Bizim pompalar elektirikli degil ya. Sizinki elektrikli hidrolik herhalde. Bugun pompada cok fazla yag oldugunu fark ettim pompanin icondeki yagi cubuga gore %70 doluluk oranina gore ayarladim evin onunde denedim sanki biraz rahatladi gibi ama motor isininca napcak bakalim o zaman belli olur.
Atiker lpg
Yukarı Dön
Efe-Pöjo Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Efe-Pöjo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 21:05
207lerdeki direksiyon nasıl? dururken tek parmakla dönüyor ama hızlanınca sertleşiyor bu elektrikli olmasının bir nedeni mi? ayrıca elektrikliyse eğer yine de hidrolik pompası bulunuyor mu?
Yukarı Dön
35CUK97 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 35CUK97 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 21:12
Hidrolik direksiyonlar hic bir zaman tam dönmemeli. Yoksa keceyi patlatir yag kacirir direksiyon sertlesir yag azalir . Her zaman atf yag kullanin tam dönüş yapmayin . Sifir arac olsa bile 1 dis birakin
Arabam şekil, önümden çekil :))
Yukarı Dön
kral_muco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kral_muco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 Saat 10:22
207 nin direksiyon hidrolik yağ haznesinin yerini bilen var mı acaba
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 Saat 16:45
Motorun sol on tarafinda degil mi pejolarin hep orada diye biliyorum. Kapagi da pompanin ustunde.
Atiker lpg
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 20 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60992 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 561 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 221 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13151 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1436 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 416 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50736 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34823 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2763 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6144 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 211 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English