![]() |
|
1.6 hdi triger zincir meselesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 Saat 22:34 |
merhaba.
başka forumlarda da karşılaştığım triger zincir olayını bildiğim kadarıyla açıklamak istiyorum: bazıları demiş ki: "bu motor dizeldir, zincirli triger vardır, 200bin km kadar ellemene gerek yok" gibi saçma şeyler duyuyorum. eğer bir "HDI" motorun zincirli mi kayışlımı olduğunu öğrenmek istiyorsanız, hemen bir parçacıya şasi numaranızla gidin, eksantrik zinciri var mı diye baktırın. Amaaaaa, triger kayışı var mı diye de sorun mutlaka. çünkü, 90hp 1.6 hdi aracımın parça fiyat ve ayrıntılarına servicebox.com dan baktığımda, araçta triger kayışı ve seti olduğunu, fakat iki eksantrik milini içeride bir zincirin döndürdüğünü farkettim. yani blok dışında triger kayışı bir dişliyi döndürürken, blok içinde bu hareketi iki eksantrik miline aktaran bir zincir var. 110luk hdi motorlarda durum nasıldır, bu başlık altında bilenler paylaşsın. yanlış bilgi varsa düzeltelim... |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1.6 16 Valf araçlarda 2.0 HDi 16 Valf araçlarda aynı resimdeki gibi.1.4 HDi 8 Valf araçlarda sadece trigger seti var
|
|
![]() |
|
yani, bunda zincir var kayış yok demeyelim. yok zannettiğniz triger kayışı kopunca motoru kucağımıza almayalım.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
HDi motorlarda fabrika 120 km de bir trigger değişimi onaylanmıştır tabi devirdaimle beraber ama ben şahsen 90 binde değişimini tavsiye ediyorum
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
HDİ motorlarda triger değişim periyodu, normal şartlarda 240.000 km 10 Yıl, ağır şartlarda 180.000 km 10 yıldır, araç şase numaranızla peugeot Türkiye'nin iletişim bölümünden mail atarsanız 48 saat içinde dönüp bilgi veriyorlar. Triger kayışı peugeotun THP motorlarında yok. HDİ motorların hepsinde var.
![]() |
|
![]() |
|
bir önceki 307 sw aracımı aldığımda triger kayışı 7 yıl 50bin km doldurmuştu. değiştirdiğimde her yerinde kılcal çatlaklar mevcuttu.
şu anki aracımın triger kayışı 8 yıl 90bin doldurduğunda değiştirdim onda da aynı şekilde. kauçuğun belli bir ömrü var hepimiz biliyoruz. lastiklerimiz 5. yılını doldurmadan kılcal çatlaklar yer ediyor. ben şahsen 180bin km dolduracağına inanamıyorum. hele 10 yılı aklım almıyor. |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bir önceki aracınız için geç kalmışsınız zaten Hocam, benzinlilerde 5 yıl triger değişim süresi, ben 206 1.4 HDİ aracımın trigerini 9 yıl 117.000 km'de değiştirmiştim. Bu bilgiler sağdan soldan duyduğum bilgiler değil, servicebox, my peugeot ve peugeot resmi web sitesi üzerinden iletişim kurup aldığım bilgiler.
Bu da My peugeot bakım planı. Düzenleyen Serkan - 16 Temmuz 2014 Saat 05:56 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
5 yıl yada 120 bin km âma tavsiyem 90 bin km
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
triger kayışı 90 bin yada 5 yılda değişir, değişmeli, tavsiye edilir, zincir ise blok içindedir ve arıza belirtisi vermediği sürece değişim periyodu yoktur. ses yaparsa değişim gerekir. kaliteli ve düzenli yağ değişimiyle zincire bir zarar gelme durumu bertaraf edilmiş olur.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |