![]() |
|
307 arızaya çözüm arıyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
simirnoffredbull ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Şubat - 1990 Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simirnoffredbull
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 Saat 21:46 |
Herkese iyi ramazanlar diliyorum.Aracımdaki arızayı arada dillendirerek göz önünde tutmaya çalışıyorum fakat hala çözüme ulaşmış değilim.belki başına gelmiş olanlar yardımcı olur diye umut ediyorum.
Sorunum şu:Aracım ile yola cıktıktan sonra genelde aracın motoru ısındığında oluyor,vitesi boşa aldığımda rölanti 1000 devirin altına kadar düşüyor ve pressure oill too low hatası veriyor aynı anda stop yanıyp sönüyor fakat arac stop etmiyor hafif bi titreme ile rölanti yükseliyor.aracımda herhangibi yağ veya başka birşey eksiltmesi yok. filtreleri orjinal sökülüp yeniden takıldı.bu durumla ilgli yardım istiyorum. ben öncelikle motor içindeki yağ inceldiği için yapabilceğini düşünüyorum ama niye yapar bilemiyorum bu yüzden ilk bakımda bir derece daha kalın yağ koydurmayı düşünüyorum.şimdiden teşekkürler
|
|
2006 Peugeot 307 1.4 comfort
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Başka bir forumdan alıntı:
"Arkadaş şuanda aracı servisden almaya gitti Yağ damlatma olayınada karterde eski yağ birikintisi varmıiş o damlıyormuş dediler,onada bakacaz"![]() ![]() |
|
![]() |
|
simirnoffredbull ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Şubat - 1990 Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2011 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simirnoffredbull
![]() ![]() ![]() ![]() |
internette araştırmadığım forum kalmadı dostum teşekkürler yardımın için
|
|
2006 Peugeot 307 1.4 comfort
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
sanırım sizin sorun yağ pompası ile alakalı olabilir yanlış bilmiyorsan o hata yağ basınç hatası olması lazım bu doğrultuda bir çözüm arayışı yaparsanız çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz konu ile daha fazla tecrübeye sahip arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verecektir
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aracınızın motoru nedir ? Benzinli 1.6 at'mı , yoksa Diesel 1.4 HDİ'mı ? Benzinlimi yoksa Dieselmi ? motorun kaç at ve gücünü yazarmısın.Stop işaretini gösterdiğinde fazla yol gitme dur olduğun yerden dön ve servisine götür.
Düzenleyen peugeot 307 1.4 HDİ - 08 Temmuz 2014 Saat 22:29 |
|
![]() |
|
yolsever ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Arkadaşlar aynı arıza bendede oldu yılbaşından bir gün önce : aracım boşta 5000 devire geldi ve bu ikazı aldım aracım çalışıyordu genede,bende ustayı aradım aracınız çalışıyorsa dükkana getirmelisiniz dedi bende yavaş yavaş getiriyordum dükkana 500 metre kala motor sardı ve kitlendi blok kazındığından tam motor değiştirmek zorunda kaldım.
Bu arıza ikazı geldiğinde: -kesinlikle aracınızı çalıştırıp yürütmeyin sebebine gelince 1-yağ özelliğini kaybetmiş olabilir. 2-yağ filitresi yan sanayi takılmış olabilir(kesinlikle orjinal kullanın) 3- en kötüsü bende olduğu gibi yağ pompası kırılmış olabilir. |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
yağ basıncı düşük uyarısı vermiş.
yağ basıncı normalse, müşür arızalanmış olabilir, motoru açmadan değiştirilebiliyorsa önce onu değiştirmekte fayda var. eğer sorun müşürde değilse muhtemelen pompadan olabilir. eğer basınç gerçekten düşükse, sürtünen parçalara yeterince yağ pompalanmaz, aşınma artar bilginize. |
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
![]() ![]() ![]() ![]() |
senin araban 1.4 92 hp benzinli et3 motor bu motorlarda ben birkaçtanesinde bu sıkıntıyı yaşadım ana yatakların aşınmasından dolayı rölentide yağ basıncının düşmesinden dolayı kaynaklanıyor bor power dene olmazsa motor acılacak
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |