![]() |
|
206 kendi kendine gaz verme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 Saat 20:03 |
arkadaşlar cuma günü istanbuldan çorluya gitmiştim,bugünde çorludan 3 de cıktım tekrar istanbula gelmek için trafik baya bi yoğundu dur kalk yapıyorduk sürekli,sonra araba kendi kendine gaz vermeye başladı biraz gitmeyi denedim ama aracı yavaş bile kaldıramıyordum,avrupa yakasından tam boğaziçi köprüsüne 300m kala sağa çektim bekledim düzeldi sonra köprüyü geçtim yine yaptı,yine bekledim düzeldi başına böyle bi durum gelen varmı hiç neden olabilir arkadaşlar ?
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Boğaz kelebeği temizliği istiyor.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
king13 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2014 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Merhaba aynı sorun bende de var 2000 model 206 .Siz sebebini ve çözümünü bulabildiniz mi?Ben de hafta sonu servise götürmeyi düşünüyordum.Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Selamlar
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim araçda bunu yapıyordu bi ara özellikle ışıklarda durduğunda yada aracı park ederken kendi kendine gaz verip çekiyordu. Çok önemsemedim sonradan onunla alakalı mıdır bilmem araç farklı bir hal aldı kendi kendini sirkelemeye başladı ve sarı uyarı işareti yandı motor arıza sanırım. Bilgisara bağlattım 4. enjektör arızası gözüktü onu değiştim düzelmedi ateşleme bobinini ve bujileri falan değiştim. O sorunda ortadan kalktı bence ihmal etmeyin bir sanayiye gidin benimle aynı durumla karşılaşabilirsiniz. |
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
şuan istanbuldayım bilgisayara bağlatsam bi iyi olur çünkü korkuyorum sakatlık cıkacak diye,boğaz kelebeğinin etrafı biraz yağlı ama ondan olurmu bilmiyorum,ateşleme bobini ve bujilerle bağlantısı varmı onuda bilmiyorum. yozgata gidecem 700 km korkuyorum yolda kalacam diye
![]() Düzenleyen Turgay_66 - 18 Haziran 2014 Saat 12:41 |
|
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Kardeşim benim bu sıkıntıda samsun dan malatyaya giderken yolda oldu geri döndüm Allahtan 30 km anca gitmiştim daha. O nedenle yola çıkmadan önce ihmal etme derim. Umarım seninkinde sıkıntı çıkmaz.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
|
|
|
![]() |
|
nedim83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 179 |
merhaba
farklı bir araçta aynı sorunu yaşadım. aracı mutlaka bilgisayara bağlatın. gaz kelebek potansiyometresi, lambda (oksijen) sensörü, soğutma suyu sıcaklık sensörünün hata taramasının yapılması lazım. başlangıçta geçici arıza çıktı, bilgisayardan sildik, bir süre sonra tekrar aynısı oldu. sıcak su sensörü kalıcı arıza verdi ve sensörü değiştik. sorun ortadan kalktı.
|
|
PEUGEOT 206 FEVER 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
tamam hocam teşekkür ederim bi deneyim bakalım ne olacak.
|
|
|
|
![]() |
|
cemz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
arkadaşım rölanti motorundan başka bi problem değil boğaz kelebeği temizliği tetikler tabiki ama kesinlikle problemin rölanti motoru bu kronik bi sorun peugeot araçlarında saygılar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
arkadaşlar biraz önce bi ustaya gittim araba bi yerden hava alıyor dedi büyük ihtimalde lpgden dedi,10 gün önce lpg enjektörü değiştirmiştim hortumlarda değişti,acaba ordan mı kacırıyor,yarın sanayiye gidecem bakalım ne cıkacak,buraya yazarım
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
bugün sanayiye gittim,pcye bağladık rölanti valfi arızalı cıktı,arızayı sildik,boğaz kelebeği ve rölanti valfi temizlendi,şuan sıkıntı yok bakalım ilerde de bişey olmaz inşallah :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Arkadaşlar ,araç gaz yememeye başladı,boğaz keşebeğinden sonra kalibrasyon yapılıyormus,ustaya dedim pc ye bağladı sadece baktı hata varmı diye tamam dedi,şimdi ne yapmalıyım,istanbulda bana yardımcı olabilecek birisi varmı üsküdardayım ?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |