![]() |
|
otomobilim çalışmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alikrcoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2014 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2014 Saat 22:18 |
selamunaleyküm dostlar 2000 model 206 1.4 xr prences aracım sabah ilk çalıştırmada çalışmıyordu sanki marş motoru dönecek ama onu tutan birşey var gibi anahtarı çevirdiğimde tek bir kıv sesi geliyo tıkanıyor sorun zamanla motor 1 saat duruncaya kadar uzadı araba çalıştıktan sonra ikinci marşı da alıyor yani stop etti ettir çalıştır problem yapmıyor aracımı motor ustasına gçtürdüm motor yağı benzin filtresi değişti sorun yine devam etti oto elektrikçiye götürdüm aküyü şarj ettirdim yine sorun devam etti sonunda marş dinamosunu samsunda bobinajcıya götürdüm söktüler kömürünü içinde birtane çarkı yıpranmış diye değiştirdiler ama yine sorun devam ediyor dostlar konuda bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum neredeyse arabayı satıcam 1 aydır sırf bu sorun için sanayi gidip gidip geliyorum lütfen yardımcı olabilecek cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
alikrcoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2014 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar hiç yorumu olan yokmu
![]() |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akü veya marş motoru gibi görünüyor ama onlarda bakılmış, sağlam bir aküyle deneyin belki akü şarj tutmuyor olabilir.
|
|
![]() |
|
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
%60 akü problemin var akün şarj tutmuyordur. farklı bir akü ile 1 gün bin farkı görürsün. % 40 bir elektrik aksamından şahsede yapıyor olabilir onada dikkat.
Düzenleyen enes_468 - 11 Mayıs 2014 Saat 23:49 |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
şarz dinamosuna baktırdıysan eğer sorun marş motorunda başka sorun arama. Tecrübeyle sabit. marş motorunun kömürü bitikse yada içine yağ kaçtıysa akğden gelen akımı dağıtıyor aracın çalışmamasına neden oluyor sanki akü bitik gibi görğnüyor. bazen tek gıv yapar bazede gıy gıy gıyy sonra haşırt :) marş motoru..
Düzenleyen kuscu38 - 12 Mayıs 2014 Saat 13:36 |
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
dostlar cevaplarınız için teşekkür ederim dün akşam 10 kere deneyip çalıştıramadığım araba bugün usta getirdim ustanın elinde tık diye çalıştı çıldırmamak elde değil çok merak ediyorum problemin ne lduğunu sonuca ulaştığımda yazacağım dostlar bana çok garip geliyor bikez çalıştığında tekrar sorun vermeden çalışması anormal bi durum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
zaten hep öyle olur. Öksürükten boğulursun, doktorun yanına gidersin maşallahın var :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
sabri_23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 56 |
ben de oldu aynı akü yü değiştik düzeldi akşam oldu gene aynı sarj dinamosu yanmış 400 tl odedik sikinti yok ama senin ki sarj gibi deil marşta da deilse boğaza falan baktır kirlendimide yapabilir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
dostlar aracım motora su aldığı için sabahları çalışmıyormuş pistonların üzerine su geliyor dedi ustalar conta yakmış olabilir dediler 400 tl masrafı var yarın aracı motor ustasına bırakıyorum bakalım inşallah düzelir...ustanın dediği gibi araç vitesteyken arabanın motor kısmını salladığımda araba tek marşta çalıştı 1 ayı aşkın süredir hiçbir motorcu oto elektrikçi bulamadı e bizde pek anlamıyoruz baya bi uğraştırdı
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Yazık günah size bir sürü masraf açmışlar durduk yere....
|
|
![]() |
|
emre_akdag ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bununla geçmiş olsun, En azından sorun bulunmuş :)
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
![]() |
|
onunla geçmiş olsun hocam..
|
|
206 XS Tu5 Motor...
|
![]() |
|
SDYMZ ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2013 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1440 |
peki senin aracın su eksiltiyor mu? bence bi mazot hortumunu kontrol ettir
|
|
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
su eksiltiyordu radyatör su deposuna suyu koy bir günde bitiyordu bugün oto tamirciden çıktı araba silindir kapak contası iki parça olmuş
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Haydi geçmiş olsun hocam valla bence siz yine ucuz atlatmışsınız conta yanmasının çok daha vahim sonuçları olabilirdi...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alikrcoglu
sağolasın kardeşim hepimize kazasız belasız sürüşler nasip olsun iyi günler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |