![]() |
|
Araç Yikama ve Pasta Polish Tavsiyesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 Saat 15:21 |
|
bende merak ediyorum dışarda aracıma pasta çekmektense uygun bir polisaj makinası ve cila ile bu işi çözebilirim vaktim bol önerileri bekliyorum..mesala alttaki ürünle hangi cilayı önerirsiniz..
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/polisaj-makinesi-120-w-sok-fiyat-en-iyi-fiyat-108192933?id=108192933#product-information Düzenleyen C@GL@R - 18 Mart 2014 Saat 15:31 |
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Alinin kesin bilgisi vardır Salih abi
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Benim en tecrübeli olduğum konu :) ama tecrübelerimi kimseyle paylaşmam
|
||
![]() |
||
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
|
Bizim bi arkadaş kendi yapıyo
Pek anlamam ama meugearis pasta ve cila kullanıyo Bunların kalınlıkları incelikleri varmış |
||
![]() |
||
Adem Kurtuldu ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Peki bu işlem makine olmadan nasıl yapılıyor bende cila var ama nasil yapacağımı bilmiyorum
Düzenleyen a.kurtuldu - 18 Mart 2014 Saat 16:36 |
||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
||
![]() |
||
Adem Kurtuldu ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
![]() Ürün de bu |
||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
aynen kalın pasta hare giderici ince cila vb. var aşama aşama bunlar.profesyonel uygulama merkezleri bu şekilde yapıyor. |
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
:D Nerden başlasam bilemedimki
Bu konuda çok fazla marka ve ürün yelpazesi var. Aracın durduğu yer boya katmanı önceden yapılan işlemler v.s. çok önemli. TR de bu konu ile ilgili çok iyi firmalar ve uygulama merkezleri var ama Kimse Detay konusunda İngilterenin eline su dökemez. Araba parası harcayan psikopatlar var bu iş için. Youtube da Topaz videolarını biz izleyin 120saatlik enzo videosu harikulade. Makine düşünenler öyle her makineye atlamasın. Önce ürün araştırıp sonra ürüne uygun devri çevirebilecek bir makine alsınlar. Makinenin devri çok önemli. Tek makine ile bitmiyor her malzemeye ayrı ped almanız lazım. Cİla bezi apayrı olmalı keisnlikle deterjan görmemeli mümkünse de saf suyla temizlenmeli ve ciladan cilaya kullanılmalı. Meguiars çok iyi bir firma ama malzemeleri silikon bazlı genelde ve aldatıcı bir görüntü veriyor. TR de çok kolay bulunuyor. Bunların yanı sıra, AutoGYLM, Sonax Extreme seri (tr de zor bulunuyor) , Chemical Guys, FinishKare, Dodojuice, wolfgang, collinite, gtechniq.... markaları dünyaca ünlü markalardır. Kendini kanıtlayan ve iş çıkaran ürünleri var. Burada muhakkak bunlardan kullanan veya benden daha biligli arkadaşlar vardır ama çok fazla araştırın. Aracın boyası şakaya gelmez. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
|
||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
||
![]() |
||
İBRAHİM ASİL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
|
çbs polisan cila tek gecerim :)
|
||
Asil :)
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Ben 10 yıllık pasta cila görmemiş arabaya yıkamadan sonra araba ıslakken hızlı cila sıkıp öyle kuruluyorum Bahsettiğiniz kadar olmayabilir ama bir iki hafta çok güzel parlıyor. Sonra tırt. Esas olan arabaya yakından baktığında çiziksiz olarak kendini görebilmen. :D ve bunu muhafaza edebilmen. |
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim ama çok ta benim gibi olma sonra yaşıtların çocuk yapmış ona bakarken sen hala üniversite bitirmeye çalışıyorsun ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
![]() |
||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
||
![]() |
||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
|
Kullanılan ürün sıvı cila-wax.Her yıkamadan sonra kullanılır.Ancak etkisi kısadır. |
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
|
Fk 1000P tavsiye ederim.Bu cila kullanıcıları arasında efsanevi bir nama sahiptir.
|
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
bu güne kadar oto yıkamaya 2 defa verdim onun haricinde kendim yıkarım ama tazyikli su şart şu tv reklam larında satılan hortuma takılan başlıklardan aldım deterjan koyma yeride var, kuruladıktan sonra hızlı cila geçiyorum güzelde oluyor ince çizikler felan geçici olarak kayboluyor, yaldır yaldır parlıyor, fakat cilanın cam lara denk gelmemesi lazım yağlanma yapıyor silmeye çalıştıkca iyice dağılıyo buna dikkat ediyorum.
iç konsol ve kumaş bölümlerin temizliği için würth ün bi ürününü almıştım ( sinek ilacı tarzında ama daha büyük kutuda ) çok iyiydi çalkalayıp sıkıyoruz köpük halinde döşemeye fazla işlemeden sulu süpürge ile çektikmi tertemiz oluyor kumaş ve plastik aksamı eski rengine getiriyor sanırım içinde alkol var o yüzden bayaa etkin ayrıca kullanılan yere zarar vermiyor herhangi bi renk değişimi veya solmaya neden olmuyor. yalnız son 1 aydır dikkat ettiğim bi durum var aracımın sürücü kapısından sonra arkaya doğru komple renk koyuluğu var yani dikkatli bakınca belli oluyor o bölümde boya vs olmadığını iyi biliyorum aracı güneş ışığının yansımasına göre farklı parkedip tekrar baktım değişen bi durum yok renk koyuluğu yine var acaba neden kaynaklanıyordur , profesyonel bi temizlemeye versem düzelirmi?
Düzenleyen mami202 - 19 Mart 2014 Saat 01:23 |
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
Araci Cilali Oto Sampuanıyla yıkadıktan sonra kurularıp, pamukla birlikte Concept marka cilamla cilaladıktan sonra mis ötesi.. Zaten aldığımdan beri araci hep kendim bol su, sünger ve cilali oto şampuanıyla yıkadığımdan boya canlılığını kaybetmıyor ondan sonrada karsısına geçip izlerim kendisini:)))) Makine olayına girmek istedim bi ara arastırdımda baya ama gerek yok bence.. Alısınca pek gerek kalmıyor.. Pasta olayına pek araca uygulanması taraftarı degılım cunku orjınal boyayı acıyosun ve zamanla gunes vurarak zayıf yerlerden açılıyor ve gunes lekelerı veya yanıklar oluşuyor tavanda, kapılarda vs. kendı fıkrım.. onun ıcın cılalı oto şampuanı yıkayıp, uzerıne cila bide tamamdir.. |
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
Senede 1 kere makineyle girişmek iyidir. Ama fazlası tabii ki zararlı. Elle ve makineyle yapma arasında çok fark oluyor. Ama bu işlerde tecrübeniz yoksa bilen arkadaşlarınıza yaptırın benim gibi:) mesela tavana da çok dokunmamakta fayda var çünkü en hassas yeridir kaportanın..
Bu arada her ürünü kullanmayın bazıları leke falan bırakabiliyor.. Sıvı wax yerine krem şeklinde olanlar daha etkili..Ben de forumlardan öğrendiklerimi satıyorum bu arada ![]() |
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
İBRAHİM ASİL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
|
Arkadaşlar aracım siyah renk 2006 malum bnden önceki sahibi cahilligine denk gelmiş hep pasta cekmıs haliyle aracta küçük küçük binlerce cizik var yakından gunes altında bakınca hafiften sarımtrak bi renk alıyo boya cilayı cekince olması gerektigi gibi sim siyah ama kalıcı olmuyo acaba siyah boya içeren oto cilası alsak kalıcı olur mu
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-sonax-renkli-nano-parlatici-ve-koruyucu-cila-siyah-158762941/detay
Düzenleyen İBRAHİM ASİL - 29 Mart 2014 Saat 20:22 |
||
Asil :)
|
||
![]() |
||
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
|
arkadaşlar polisaj makinası ile kullanabileceğim pasta cila tavsiye edermisiniz?
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |