![]() |
|
206+ benzin tüketimi ve gaz ayarı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 Saat 10:58 |
Merhaba arkadaşlar benim 2 tane sorum olacaktı yardımcı olursnaız sevinirim.araç 204+ 1.4 envy benzinli.
1) şöyle bir hesaplama yaptım sizce doğru mudur? araç 50lt benzin alıyor.benzin göstergesinde 8 kademe çubuk var.50/8=6.25lt yani her kademe 6.5lt benzin ediyor.bulunduğum yerde benzin 5tl. 6.25x5=31.25tl. yani bir kademe 31.25 tl ye doluyor demektir. kilometre sıfırladım ve ölçtüm. 31.25 tl benzin beni 40 km götürebildi. hava sıcaklığı eksi derecelerde her zaman ve günde 2km felan kullanıyorum.600metrede stop ediyorum. 31.25/40=0.781 kuruş km başı yakıyor.bu bana çok geldi normal mi bu durum? tamirci bana şöyle birşey demişti senin aracında LPG var sen LPG hiç kullanmasan bile benzin ibresine etkisi vardır ve düşürür demişti bu doğru mudur? 2) ben LPG yi ayda bir kere 350km uzun yolda kullanıyorum.onun haricinden hiç kullanmam.ancak en son performans çok düştü araç LPG de çok sesli çalışıyor ve gaza basıyorum araba zor çekiyor.pedallar çok sertleşiyor ve titriyor.benzinde sorun yok yumuşacık. araç LPG de gitmesine gidiyor sorun yok ama performansı çok düşük.bunun gaz ayarı ile bir ilgisi var mı? yani gaz ayarı yaptırsam düzelir mi?
|
|
![]() |
|
Døή Cøя ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısa süreli kullanıyorsan benzinli kullanırsın..lpg ye geçmesi 5 dk buluyor zaten.
|
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Aynı sorun bizdede var lpg sorunlu şuan çalıştıramıyorum daha doğrusu çalışıyor ama hem lpg hem benzin atikere götürücem kısa zamanda. ve 20 liraya yaklasık 30 km yapıyorum nerdeyse 60 kuruşa falan geliyor bu da çok geldi :/ neyle alakalı acaba konuyu takipteyim
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sübap ayarı,gaz ayarı,lpg filtresi değiştirip denemenizi tavsiye ederim
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam o gösterge ki her kademede aynı mesafeyi gitmeyi bekleme, deponu doldur 150-200 km sonra tekrar doldur yakıtını öyle ölç. Usta yanlış söylemiş lpg hiç kullanmazsan benzin göstergesine etki etmez, lpg'de kullanırken benzin göstergesi düşer doğru olan budur.
Lpg'de sesli çalışan araç değil lpg enjektörleridir, bazı markalarda dizel gibi sesli çalışan enjektörler bile var. Performansa gelince hissedilebilir bir performans farkı varsa ayarlarınız da sıkıntı var demektir. İyi bir lpg ayarından sonra aracın benzinden lpg'ye geçtiğini hissetmemeniz lazım, performansa çok az bir etkisi olur oda son hızlarda ve dik yokuşlarda üzmeyecek kadar hissettirir.
|
|
![]() |
|
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
ben her çubuğu eşit değerlendirdim:D
dün gaz ayarı yaptırmak için götürdüm sanayiye bagajdaki depoda atiker yazıyordu atikere götürdüm baktılar kaputun içindeki beyin atiker değilmiş biz buna ayar yapamayız dediler.hepsinin yazılımı farklımıymış ne o yüzden.başka gazcıya götürdüm oda baktı dediki bu 600tl lik en dandik gaz sistemini takmışlar buna.bunuda buralarda ayar yapanı hayatta bulamazsın dediler :( benimki dizel gibi çalışmaya başlıyor lpg ye aldığımda.benim lpg ye geçince hissedilir bir performans düşüşü oluyor.. bu arada benzin ibresi konusundada usta yanlış demiş o zaman.bana dediği lpg yi hiç kullanmasan bile benzin ibreni düşürür demişti demekki öyle değil heralde..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |