![]() |
|
enjektör bölgesi yağlanma sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kadir11 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 Saat 14:05 |
arkadaşlar aracım 2006 307 1,6 hdi
enjektörlerin olduğu bölgede yağ birikintisi oluşuyor üst kapak (külbütör) contası değişti ama sorun çözülmedi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kadir11 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enjektör keçesi değişimi çözermi acaba enjektörlerdenmi ki sızıntı ?
|
|
![]() |
|
arkadaşlardan bir fikri olan var mı acaba yardımcı olabilirseninz çok sevinirim
şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
normal abi ya bende de var takma okadar ağır bir terleme olmamış bile. yüksek devirde kullandığında basınçtan dolayı terleme yapıyo o kısımlar. Sıkıntı yok. Yüksek devirde tutma aracı yeter.
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
o kısımda normal şartlarda herhangi bir terleme yada yağ birikintisi olmamalı. ancak ıslaklığın sebebi mazotmu yoksa motor yağımı onu tespit etmek lazım.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
alp2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2012 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
aynı sıkıntı benim 407 dizeldede vardı.Sorun ok işareti ile gösterdiğin kapak var ya o gaza yüklendiğin zaman yağ atıyordu.Benim usta o kapağın etrafına göre plastik borudan halka kesip etrafına sıvı conta sürüp sıkıca geçirdi.1 yıldır sorun falanda yok yağlanma olmuyor artık bende
|
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
![]() |
|
külbütör contası değişti yani o kapağın altındaki conta değişti o kapaktan sızma yok sanırım bana enjektör gibi geliyor ama orayıda bir kontrol ederim
|
|
![]() |
|
bu arada yağ terlemeden biraz daha fazla birikinti şeklinde
|
|
![]() |
|
alp2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2012 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
benim o kapağın contası değişmedi zaten çıkartmaya çalıştık fakat kırılacak gibi oluyordu o kısımda conta varmı ilmiyorum ama ben şahin pejodan yedek parçacı görüştüğümde o kapağın tek satılmadığını komple satıldığını söyledi zaten çalışır vaziyette yağ atma yok birisi araca 3000-4000 devir gaz verirken sende elin ile kapağın etrafını kotrel et biz o şekilde yapınca ufak ufak yağ atma oluyordu.Dediğim gibi ayrı bir conta olarak satılmıyordur bence ben sorduğumda o kapağın komple set olduğunu söylemişti parçacı senin usta belki kendince ir conta falan uydurmuştur belki diye düşünüyorum tabi sizin gidip bizzat alıp almadığınızı bilmiyorum ki eğer o şekilde ayrı conta satılıyorsa bende değiştiririm parçayı nerden buldunuz siz ben bulamadım çünkü..
|
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
![]() |
|
bahsettiğim conta o plastik kısmın altı sadece kapağın değil
külbütör kapak contası adı 20 lira zaten pahalı bir parça değil ama kapak altını ben siz bahsettikten sonra kontrol ettim hiç bir yağ izi yok kapağın altı kuru ama yüksek devirde de bir kontrol edeyim
|
|
![]() |
|
karaca61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Aynı sorun benim aracimda var 1.6 hdi bakim yaptirali 5 ay olmadı hafta sonları kullanıyorum 4000 km yapmış 10.40 total yag kullandık yag uyarısı vardı aracim yardımcı olabilecek varmidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |