![]() |
|
206 vites geçişleri lıkırtı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2014 Saat 21:14 |
arkadaşlar 2005 model benzinli x line var..araç 50 bn km. sorunmu değilmi bilmiyorum. araç vites geçişlerinde sorun yok ama viteslerde özellikle 1-2-3 lık lık diye geçiyor :) yani rahat değil sanki yerini zor buluyor gibi ama geçiyor sadece ses yapıyo..sorun sizce ne olabilir..uzun süre kullanımla ses azalıyor..şansuman yağımı eksik veya başka bişimi ?
Düzenleyen C@GL@R - 22 Ocak 2014 Saat 21:23 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç soğuk olduğundan yapıyor yağla ılgısı yok var mutlaka ama eksık olup olmamasıyla ılgılı değil bu durum benım araçtada ılk çalıştırmada 2.vıtese atarken ses yapıyor 10 dk sonra kayboluyor ama ses yapmasını ıstemıyorsanız bır 5 dk aracı çalıştırın olduğu yerde benzınlı aracım ama ben 5 dk aracı kendı halınde çalıştırıp hareket ettırdıkten sonra geçışlerde ses olmuyor ama acelem olsun kontağı takar takmaz yürütünce bir süre geçışlerde ses yapıyor umarım anlaşılır olmuştur...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Elbette havaların soğuması vites geçişlerindeki konforu olumsuz etkileyecektir ama ısınınca geçer demektense bazı kontrolleri yapmanız ilerleyen süreçte ciddi maddi problemlerin önlenmesine vesile olabilir. Malum şanzuman ile ilgili arızalar biraz tuzludur. Siz öncelikli olarak debriyajınızda ve vites halatında sıkıntı olmadığından emin olun. Bazen sorunun kaynağı basit olabiliyor. Daha sonra şanzuman yağı ve senkromençlere yönelin. Bneim aklıma gelenler bunlar ama işin ustası arkadaşlar konuyla ilgili muhakkak gerekli yardımda bulunacaklardır. Sorununuzun en kısa zamanda hallolması temennisi ile...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
206 ların vitesi kemikli yapıya sahip olduğundan bu ses genelde hepsinde vardır. bununla ilgili açılmış konular da forumda vardır.
|
|
![]() |
|
Mbiwa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2014 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
Bendede 206 xt 2001 model var vites geçişleri zor aracın diğer araçlara göre kemik vitesmi kemikli yapıyamı sahip o yüzden zor geçiyor ses yapıyor elimde kalcak diye korkuyorum ama bu zamana kadarda bişey olmadı :)
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
benim 206 nın vites geçişlerinde lok lok diye ses geliyor. bende ilk aldığımda şaşırmıştım sonra bikaç arkadasa sordum 206ların böleymiş. arkadaslarında dediği gibi ''kemikli''
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
kış şartlarında demekki artıyor yazın biraz daha iyi birde araba 3-4 gün yatıyor öyle kullanıyorum onunda etkisi var servisteki ustama sordum bakalım..yazarım götürdüğümde..video yükleyip paylaşıcam
Düzenleyen C@GL@R - 23 Ocak 2014 Saat 13:01 |
|
![]() |
|
fatihcan1912 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2014 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihcan1912
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende de ilk çalıştırmada geri vitese geçemede sorun yapıyor acaba yağından mı diye düşündüm 206nın şanzıman yağı kac numara olmalı bilen var mı yada bu sorunla karşılaşan başka bir cozumu oldugunu düşünen var mı yağ yeni değişti aks kolu değişirken açık yağ 80-/90 koydular ondan yapar mı ?
|
|
206
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |